Træ. Okay, måske ikke dit træ bliver så stort i din levetid. Men på et tidspunkt gør det jo nok.
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Træ. Okay, måske ikke dit træ bliver så stort i din levetid. Men på et tidspunkt gør det jo nok.

Byliv

Vil du have dit eget træ? Københavnerne får 1000 'private' træer

I det nye budgetforlig blev sikret 1000 såkaldte partnerskabstræer.

Byliv

I 2015 kom Radikale Venstre med forslaget om partnerskabstræer, hvor københavnere kunne ansøge om at plante et træ på deres vej eller i deres gård.

Hvis de selv plantede, passede og plejede det, vel og mærke.

Den ordning har sikret, at der i år bliver plantet 200 partnerskabstræer rundt omkring i København. Og ved budgetforliget i sidste uge fik Radikale Venstre afsat midler til yderligere 1000 partnerskabstræer.

Så har du grønne fingre, eller savner du træer i dit nærområde, kan du nu ansøge Københavns Kommune om et træ på din vej, i din gård - bare ikke i din private have (hvis du i øvrigt har det i København, er du allerede et skarn).

For træet skal plantes et sted, hvor andre københavnere også kan få glæde af det – også skal du selv sørge for passe, pleje, luge og nusse om det. Tjek i øvrigt lige, at træet kan overleve i det stykke jord, du har udvalgt.

Et partnerskabstræ koster Københavns Kommune omkring 5.000 kroner – til sammenligning kan plantning og pasning af et bytræ, hvor kommunen står for det hele, nemt løbe op i 100.000 kroner for de dyreste, viste beregninger, som kommunens teknik- og miljøforvaltning udførte for Radikale Venstre tilbage i 2015.

Partnerskabstræerne er en del af Københavns Kommunes Træpolitik, der også har en målsætning om at plante 100.000 nye træer i København over en tiårig periode.

Du kan læse mere om partnerskabstræerne og ansøge lige her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce