Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hop! Vinterbadernes sæson hoppes i gang lørdag i havnebadet på Bryggen.
Foto: Jacob Ehrbahn(arkiv)

Hop! Vinterbadernes sæson hoppes i gang lørdag i havnebadet på Bryggen.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Weekendguide: Fest som før finanskrisen, iskoldt fælleshop i havnen og gratis fødselsdagspizza

Du kan også rulle weekenden i gang på skøjter og feste i Pumpehuset.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fredag

LGBTQ-filmfestivalen Mix Copenhagen har siden 1985 udfordret forståelserne af køn og seksualitet ved at give plads til fortællinger, der sjældent finder vej til et bredere publikum.

Med et stort filmprogram, debatter, fester og forskellige events har festivalen vokset sig så stor, at den årligt har omkring 12.000 besøgende.

2016-udgaven af festivalen åbner fredag med rød løber, velkomstdrink og den brasilianske film ’Don’t Call Me Son’ af Anna Muylaert.

Efter visningen er der musik med Ann Faldens projekt ’Lydlandskab’ og en surprise-performance. Når klokken slår 22.30, eskorterer Vesterbro Drag Udlejningsservice publikum til Drop Inn, hvor åbningsfesten fortsætter med underholdning med blandt andre queerperformer Nona Chalant og de to dj’s i Glitter Boys.

En ting festes i gang, mens en anden rulles i vinterhi, når Friday Night Skate for sidste gang i år hiver rulleskøjtefolket på gaden. Horden på rulleskøjter kører fra Solbjerg Plads klokken 20. Aftenens tema er ’Farven Hvid og Lys, Lys, Lys’, og det plejer at se festligt ud, når flere hundrede mennesker suser forbi.

Foto: EHRBAHN JACOB

Der er også koncert og fest i Pumpehuset fredag. Duoen First Hate, der spiller dansevenlig synthpop, er tilbage i landet efter turné i England og USA. Koncerten fredag er den eneste i hovedstaden resten af året. Det fejrer duoen desuden med en efterfest, der får fint besøg af blandt andre Soho Rezanejad, som spillede på dette års Roskilde Festival, og Lust for Youth.

Åbningsaften Mix Copenhagen.30. sept. kl. 19. Cinemateket, Kbh. K.

Friday Night Skate CPH #12. 30. sept. kl. 20. Solbjerg Plads, Frb.

First Hate.30. sept. kl. 20. Pumpehuset, Kbh. V.

Lørdag

Når en dør lukkes, åbnes en ny. Siges det. Og døren til sommeren er endegyldigt lukket for i år, selvom den blev forlænget af en gavmild, lun september. Nu er det tid til at åbne døren til først efteråret, siden vinteren. Og hvorfor ikke springe ud i det kolde, snart koldere, vand, når Vinterbad Bryggen åbner for vinterbadesæsonen med et stort fælleshop lørdag.

Der er gratis adgang for alle og ekstra is til de første 150 gæster, der hopper i baljen og endnu kan nyde godt af sommerens vandtemperaturer. Efterfølgende er der saunagus til de interesserede. Husk badetøj. Og på opfordring fra bryggebaderne: Kom gerne udklædt som viking!

Pizzarestauranten Mother i Kødbyen og Mother Wine i Indre By fejrer sig selv lørdag kl. 13. Festen starter hos Mother Wine, hvor der er gratis vin i litervis og musik, og det hele fortsætter i restauranten i Kødbyen kl. 18, hvor Daniel Frank, Frands Rifbjerg og Jacob Dinesen fyrer op for jazzen, og hvor der er mulighed for at smage Mothers nye pizza med havvand. Senere tager Rasmus Backhaus over fra dj-pulten, og festen fortsætter til klokken 01.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Efter at have hoppet i vandet om formiddagen, og spist masser af pizza, kan du overveje, om du vil hoppe tilbage i tid, når ’din udvidede dagligstue’ Absalon holder fest til ære for 00’erne. Der er selvfølgelig musik fra det nye årtusinds første årti på anlægget: Britney, Nelly og Destiny’s Child. Fra klokken 21 er der mulighed for at lære de fabelagtige dansetrin, som prægede musikvideoerne dengang, og en times tid senere er dansegulvet dit. Så find de gamle, grønne Punk Royal-bukser og stropblusen frem fra bagest i skabet, og fest som i de gamle før-finanskrise-tider.

Fælleshop.1. okt. kl. 12-14. Vinterbad Bryggen, Kbh. S.

Mother 6-års fødselsdag.1. okt. kl. 13-17 på Gammel Mønt og fra kl. 18 i Kødbyen. Mother Wine, Kbh.K. og Mother Restaurant, Kbh. V.

Absolute Millenium Dance Party.1. okt. kl. 21-02. Absalon, Kbh. V.

Søndag

Hele tre af slagsen gør, at søndagen står i bytte- og loppemarkedernes tegn. Hos Ungdomskirken på Vesterbro sker det under mantraet ’Giv, hvad du har – tag, hvad du kan bruge’, hvor der er byttemarked fra klokken 10, og hvor du kan tage småting og tøj med og herefter gå på opdagelse i alt det, andre gæster har medbragt – alt sammen til hyggelig pianomusik.

Under den sekssporede motorvej Bispeengbuen finder man årets sidste udgave af genbrugstøjmarkedet Veras Market. God stil gennem genbrugsfund, der ikke koster en bondegård, er tanken bag Veras tøjkoncept, og der er såvel tøj som sko og accessories til både mænd og kvinder.

Hvis du ikke kan få nok af lopper, er der også marked på Enghavevej 80. Her er det børnene, der er i centrum. Rita Blå’s Børnelopper har nemlig et stort udvalg af tøj, ting og sager til børn på programmet, og i løbet af dagen vil der ligeledes være underholdning i form af blandt andet ansigtsmaling, cirkusartister, musik og konkurrencer for de små. Det koster 10 kroner at komme ind, og overskuddet fra dagen går til Red Barnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Byttemarked i Ukirke. 2. okt. kl. 10-16. Ungdomskirken på Vesterbro, Kbh. V.

Veras Market. 2. okt. kl. 11-16. Bispeengbuen, Frb.

Ritas Blå’s Børnelopper. 2. okt. kl. 12-17. KPH Volume, Kbh. V.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer