MADSPILD. Hos WeFood kan du købe æbler med mærkelige former, cornflakespakker med bukkede hjørner og gifler, der skal spises i dag.
Foto: JACOB EHRBAHN

MADSPILD. Hos WeFood kan du købe æbler med mærkelige former, cornflakespakker med bukkede hjørner og gifler, der skal spises i dag.

Byliv

WeFood åbner på en af Københavns mest besøgte gader

Et brokvarter bliver snart en overskudsmads-butik rigere.

Byliv

Da Folkekirkens Nødhjælp åbnede WeFood på Amagerbrogade for en rum tid siden, var det til mægtig stor ståhej både blandt lokale, øvrige københavnere og medier.

Butikken havde i starten svært ved at have nok overskudsmadvarer på hylderne, men er i dag kommet lidt mere robust op og køre, skønt der fortsat på mange dage er tomme hylder i butikken.

Flere leverandører

Alligevel har Folkekirkens Nødhjælp nu besluttet sig for at åbne endnu en WeFood-butik, og denne gang på en lidt mere central adresse: Nørrebrogade 58 i den gamle isenkræmmer.

Butikken slår dørene op den 7. november klokken 16.00, og forhåbningen er, at åbningen vil trække endnu flere leverandører til:

»Den næste halvanden måned vil vi hamre, skrue og banke for at få gjort butikken klar til åbningen. Vi sætter rigtig stor pris på det arbejde, de frivillige lægger i forberedelserne, og vi håber, at endnu flere frivillige og endnu flere leverandører har lyst til at være en del af Wefood-holdet« siger Thomas Mølgaard Andersen, ansvarlig for Genbrug og Wefood i Folkekirkens Nødhjælp, i en artikel på WeFoods hjemmeside.

En af de største leverandører til WeFood er Føtex, og herfra lyder der glæde over den nye butik:

»Vi oplever i Føtex, at både kunder og medarbejdere er meget optaget af at undgå madspild. Derfor er det meget glædeligt, at endnu en Wefood nu ser dagens lys. Når kunderne køber overskudsvarer i WeFood, er de både med til at bekæmpe madspild og støtte mennesker i nød, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder for rundt om i verden« siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex, i samme artikel.

WeFood sælger varer, som supermarkeder og leverandører ikke er interesseret i, fordi de enten er produceret i for store mængder, tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 50-70 % billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens fattigste.

I 2017 skal den tredje WeFood-butik åbnes, og planen er at Aarhus skal være næste stop.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN