Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Madmarkeder. Er København snart mættet? Åbenbart ikke.
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Madmarkeder. Er København snart mættet? Åbenbart ikke.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København skal have yderligere op til 7 madmarkeder

Københavns Kommune går ind i krigen om de københavnske smagsløg.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Succeser som Torvehallerne, CPH Street Food og Kødbyens Mad & Marked har bevist, at københavnerne i den grad har taget madmarkederne til sig.

Til næste år åbner yderligere to højt profilerede madmarkeder: WestMarket på Vesterbro og Tivoli Hjørnet ved Hovedbanegården.

Men madfesten er ikke slut endnu. For i dag har Københavns Kommune annonceret, at de vil forsøge at stable 4-7 faste ugentlige madmarkeder på benene. De skal fortrinsvis placeres på pladser, som er i områdefornyelse – og måske kan de allerede stå klar til foråret 2017.

Lokale øko-råvarer og street food

Københavns Kommune er lige nu i gang med at finde investorer, der kan se en forretningsmulighed i at samle stadeholdere til ugentlige markeder på 4-7 faste pladser rundt omkring i byen. På den måde ønsker kommunen at sikre, at madmarkederne ikke blot anses som events, men bliver integreret i københavnernes hverdag.

Madmarkederne skal både sælge råvarer og street food, samt have fokus på sundhed, bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. Derudover skal markederne være med til at gøre København endnu mere levende, da markedspladserne også skal være omdrejningspunkt for lokale møder og aktiviteter, der bl.a. skal understøtte sund mad og lokal jobskabelse.

Faste madmarkeder kan være med til at skabe sammenhængskraft lokalt i København, og samtidig kan vi støtte op om lokalt producerede og bæredygtige fødevarer

»Faste madmarkeder kan være med til at skabe sammenhængskraft lokalt i København, og samtidig kan vi støtte op om lokalt producerede og bæredygtige fødevarer. Den slags markeder har allerede skabt stor værdi lokalt i andre storbyer, så jeg er sikker på, at de også vil give mening i København« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Lokalt forankret

Inspirationen til madmarkederne er hentet i byer som New York, London, Paris, Barcelona og Amsterdam, hvor et godt samspil mellem operatøren, myndighederne og lokalsamfundet har skabt økonomisk bæredygtige markeder, der samtidig er lokalt forankret. Opbakning fra lokalmiljøet vil Københavns Kommune sikre ved at placere nogle af madmarkederne i de udsatte københavnske kvarterer, der er under områdefornyelse. Her skal minimum to, men gerne alle syv, madmarkeder placeres.

Dog er seks forskellige placeringer i spil blandt områdefornyelserne, hvoraf altså minimum to af markederne skal placeres. Dette gælder Jesper Brochmands Gade på Nørrebro, Tåsinge Plads på Østerbro, Saxogade ved Litauens Plads på Vesterbro samt flere steder ved Sundholm på Amager og i Nordvest.

Om det i alt bliver til fire, fem, seks eller syv madmarkeder, og hvor de endeligt bliver placeret, bliver først aftalt når Københavns Kommune har valgt en operatør til projektet igennem en eller flere samarbejdspartnere. Denne bliver fastlagt i starten af november, hvorefter operatøren og Københavns Kommune skal færdigudvikle det endelige markedskoncept.

Målet er at det nye netværk af markeder kan starte allerede i foråret 2017.

Annonceringen for samarbejdspartnere kan du finde her.

Foto: Københavns Kommune

Læs mere:

Annonce

IBYEN