Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Madmarkeder. Er København snart mættet? Åbenbart ikke.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København skal have yderligere op til 7 madmarkeder

Københavns Kommune går ind i krigen om de københavnske smagsløg.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Succeser som Torvehallerne, CPH Street Food og Kødbyens Mad & Marked har bevist, at københavnerne i den grad har taget madmarkederne til sig.

Til næste år åbner yderligere to højt profilerede madmarkeder: WestMarket på Vesterbro og Tivoli Hjørnet ved Hovedbanegården.

Men madfesten er ikke slut endnu. For i dag har Københavns Kommune annonceret, at de vil forsøge at stable 4-7 faste ugentlige madmarkeder på benene. De skal fortrinsvis placeres på pladser, som er i områdefornyelse – og måske kan de allerede stå klar til foråret 2017.

Lokale øko-råvarer og street food

Københavns Kommune er lige nu i gang med at finde investorer, der kan se en forretningsmulighed i at samle stadeholdere til ugentlige markeder på 4-7 faste pladser rundt omkring i byen. På den måde ønsker kommunen at sikre, at madmarkederne ikke blot anses som events, men bliver integreret i københavnernes hverdag.

Madmarkederne skal både sælge råvarer og street food, samt have fokus på sundhed, bæredygtighed, økologi og lokale råvarer. Derudover skal markederne være med til at gøre København endnu mere levende, da markedspladserne også skal være omdrejningspunkt for lokale møder og aktiviteter, der bl.a. skal understøtte sund mad og lokal jobskabelse.

Faste madmarkeder kan være med til at skabe sammenhængskraft lokalt i København, og samtidig kan vi støtte op om lokalt producerede og bæredygtige fødevarer

»Faste madmarkeder kan være med til at skabe sammenhængskraft lokalt i København, og samtidig kan vi støtte op om lokalt producerede og bæredygtige fødevarer. Den slags markeder har allerede skabt stor værdi lokalt i andre storbyer, så jeg er sikker på, at de også vil give mening i København« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Lokalt forankret

Inspirationen til madmarkederne er hentet i byer som New York, London, Paris, Barcelona og Amsterdam, hvor et godt samspil mellem operatøren, myndighederne og lokalsamfundet har skabt økonomisk bæredygtige markeder, der samtidig er lokalt forankret. Opbakning fra lokalmiljøet vil Københavns Kommune sikre ved at placere nogle af madmarkederne i de udsatte københavnske kvarterer, der er under områdefornyelse. Her skal minimum to, men gerne alle syv, madmarkeder placeres.

Dog er seks forskellige placeringer i spil blandt områdefornyelserne, hvoraf altså minimum to af markederne skal placeres. Dette gælder Jesper Brochmands Gade på Nørrebro, Tåsinge Plads på Østerbro, Saxogade ved Litauens Plads på Vesterbro samt flere steder ved Sundholm på Amager og i Nordvest.

Om det i alt bliver til fire, fem, seks eller syv madmarkeder, og hvor de endeligt bliver placeret, bliver først aftalt når Københavns Kommune har valgt en operatør til projektet igennem en eller flere samarbejdspartnere. Denne bliver fastlagt i starten af november, hvorefter operatøren og Københavns Kommune skal færdigudvikle det endelige markedskoncept.

Målet er at det nye netværk af markeder kan starte allerede i foråret 2017.

Annonceringen for samarbejdspartnere kan du finde her.

Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Spis! Drik! Se!  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt