Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Torsdagsbar. På torsdag kan du købe fire glas vin til 100 kroner på hip Nørrebrogade-bar.
Foto: Anne Mie Dreves, PR

Torsdagsbar. På torsdag kan du købe fire glas vin til 100 kroner på hip Nørrebrogade-bar.

Byliv

Ny torsdagsbar: Gaarden & Gaden serverer billig naturvin fragtet med vindkraft

Bliv klogere på naturvinens nuancer, når Nørrebro-baren i samarbejde med vinimportøren Rosforth & Rosforth inviterer til torsdagsbar.

Byliv

Gaarden & Gaden, den godt og vel et år gamle naturvinbar og restaurant i den gamle nærpolitistation på Nørrebrogade, lancerer på torsdag 6. oktober deres nye koncept: Hverdagsbar.

For som ejer Thomas Spelling forklarer, så kan man godt nogle gange gå og »savne en undskyldning for at gå ud på en torsdag«.

Derfor vil han fremover første torsdag i hver måned invitere til torsdags-festligheder med naturvin og lette retter til billige penge. Derudover vil han til hvert arrangement invitere enten en vinbonde, en vinimportør eller andre vinkyndige kendere, så man både kan stille tørsten, men samtidig også blive klogere på vinens forunderlige verden.

På torsdag serveres der fire glas vin for 100 kroner, mens der vil være 50 procent rabat på enkeltglas fra barens 'almindelige' vinkort.

Det giver god mulighed for at komme rundt i vinkortet uden at tømme pengepungen unødigt, og samtidig vil både bartendere og de inviterede vineksperter guide til og fortælle om, hvad der er de enkelte vines særlige kendetegn. Desuden vil der blive serveret irske østers fra Kongsbak til 20 kroner pr. styk.

Priserne denne aften handler ifølge Thomas Spelling om, at prisen en gang i mellem skal være mindre afgørende for en god vinoplevelse: En aften »hvor man kan bestille et par glas ekstra, uden at betalingskortet siger stop. Ikke for at devaluere vinens værdi, men blot understrege dens folkelige appel«.

Det nye koncept afholdes som nævnt første gang 6. oktober fra kl. 17, og i dagens anledning har Gaarden & Gaden slået sig sammen med vinimportøren Sune Rosforth for at arrangere en bakkanalsk torsdagsbar.

For Hr. Rosforth har nemlig netop modtaget en spændende ladning vin.

Fragtet med vindens kraft

»Jeg bilder mig ind at kunne smage forskel. Det giver noget glæde og spreder noget lykke«.

Sådan beskrev Sune Rosforth bevæggrunden for at fragte naturvin til landet udelukkende med vindkraft, da han for nogle år siden blev interviewet her i avisen.

Rosforth, en af københavns største naturvinsimportører, er fortaler for konceptet ’fair transport’, og han får derfor en gang om året sejlet store læs med vin ind til kajen ved Knippelsbro.

Men der er ikke tale om hvilket som helst fragtskib: Vinbudbringeren er den 25 meter lange skonnert ’Nordlys’ – bygget i 1873 på Isle of Wright - der her, en kold oktoberdag 143 år senere, har sejlet 10.000 naturlige vine fra Frankrig til kajen ved Knippelsbro. Udelukkende ved brug af vindkraft, og derfor 100% CO2-neutralt.

Denne CO2-neutralt-transporterede, naturligt dyrkede og forhåbentlig velsmagende vin skal selvfølgelig drikkes, og vinene fra Christophe Foucher (La Lunotte fra Touraine i Loire), Olivier Cousin (Domaine Cousin-Leduc fra Anjou-regionen i Loire) og Francois David (Château de Passavant i det sydlige Anjou) bliver denne torsdag fragtet fra skibet ved Knippelsbro til Nørrebrogade.

Om denne sidste del af vinens liv i fragt kommer til at foregå med CO2-neutrale Christianiacykler er dog uvist.

Find mere info om arrangementet på Facebook.

'Hverdagsbar #1 med Rosforth & Rosforth & DJ John Berchtold'. Gaarden & Gaden. Nørrebrogade 88. 2200 KBH N. Torsdag 6. oktober kl. 17-21.

Foto: Anne Mie Dreves, PR

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce