Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)
Byliv

Weekendguide: Syklub fra helvede, 150-års fødselsdag, Drake-fest og kaktusfestival

Der er også lysfestival, syrisk folkekøkken og koncert med Emil Stabil.

Byliv

Torsdag

Weekenden starter allerede torsdag aften med syklub. Og ikke en hvilken som helst syklub, for det er nemlig en syklub fra helvede.

Det starter på Københavns Hovedbibliotek, men i modsætning til tidligere udgaver af syklubben, kan du lade sytøjet blive hjemme, for der er inspiration, interview og koncert på programmet, for denne gang drager klubben videre til Stengade, hvor den besøger Sneum Insituttet.

Det omvandrende rockleksikon Jan Sneum har nemlig inviteret syklubben samt folkrock-sekstetten Hunger fra Aarhus indenfor. Først interview, bagefter koncert. Men før det sker, får syklubben inspiration til brodering fra kunstner Rose Eken.

Du kan også fejre verdens første kvindelige minister, Nina Bang, der har 150-års fødselsdag. Det markerer Arbejdermuseet med en hyldest til kvindelige pionerer. Blandt andet bliver Nina Bang-prisen uddelt til »en ung, lovende kvinde med politisk forståelse for de svageste i samfundet«, der er fødselsdagskage, og sanger Karina Willumsen underholder.

Christine Antorini fra Socialdemokratiet og Jytte Hilden, tidligere kulturminister, kommer også forbi. Mette Frobenius er konferencier. Husk tilmelding.

Syklub fra Helvede #03 / Sneuminstituttet. 6. okt. kl. 19-23. Københavns Hovedbibliotek, Kbh. K

Nina Bangs 150-års fødselsdag. 7. okt. kl. 19-22. Festsalen på Arbejdermuseet, Kbh. K.

Fredag

Foto: DAVALI PHILIP

Hva’ så, habibi? Er du sulten, kan du overveje, om din fredag aften skal begynde hos landets eneste madhøjskole, Suhrs Højskole, hvor der er syrisk folkekøkken. Højskolens elever og en gruppe unge syriske flygtninge, der er en del af streetfood-initiativet Habibi under Dansk Flygtningehjælps Ungdom, har stablet arrangementet på benene, og maden, der kommer til at sprutte af friske grøntsager, masser af krydderurter og saftigt lammekød, indtages ved langborde.

Folkekøkkenet er også egnet til vegetarer. Prisen er 100 kroner, og overskuddet går til Dansk Flygtningehjælps Ungdom og aktiviteter for unge flygtninge.

Når mørket er faldet på, er der lys i Søndermarken. Her holder lysfestivalen Reflektor til fra torsdag til lørdag mellem klokken 18.30 og 23. Danske og internationale lyskunstnere har skabt installationer specielt til festivalen, og du kan gå på opdagelse i det farverige lys. Klokken 19 er der desuden light walk med kunstnergruppen Byen Sover, klokken 20 kombineres lys og lyd i Mindehøjen, og så er der endnu en guidet tur med lysdesigner Jakob Kvist på programmet. Hele herligheden er gratis.

Kan efterårskulden fryse dig, eller er du allerede is, kan du smutte ind i varmen i Klub Bisou i Indre By, hvor Emil Stabil – blandt andet kendt for sangen ’Allerede is’ – giver koncert.

Tidspunktet er ikke offentliggjort, men klubben i Lille Kongensgade åbner klokken 23.

Syrisk folkekøkken på Suhrs Højskole. 7. okt. kl. 18.30-21. Suhrs Højskole, Kbh. K

Reflektor Lysfestival i Søndermarken. 6.-8. okt. kl. 18.30-23. Søndermarken, Frb.

Emil Stabil. 7. okt. kl. kl. 23-05. Klub Bisous, Kbh. K.

Lørdag

Én gang skal jo som bekendt være den første, og lørdag gælder det Københavns første kaktusfestival. Torvehallerne lægger brosten til det udendørs marked, hvor der vil være mulighed for at smage, drikke og smøre dig ind i alskens kaktusprodukter lavet på figenkaktus.

Cocktailbaren Balderdash serverer prisvindende kaktuscocktails, dessertkokken Rosio Sanchez laver eksotiske og søde godbidder; der vil være ost, der har trukket i kaktus, og så er det selvfølgelig også muligt at købe moderigtige kaktusser til de små hjem.

Lørdag aften skal der danses til Drake, og kun Drake, på Rust. Aftenen er nemlig dedikeret til den canadiske musiker i den tredje udgave af natklubbens tribute nights. P3-vært Pelle Peter Jensen vil blandt andet sørge for, at du kan danse hele natten til hits som ’Hotline Bling’ og ’One Dance’. Truss mi daddy!

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kaktusfestival i Torvehallerne.8. okt. kl. 12-18. Torvehallerne, Kbh. K.

Drake Tribute Bash #TrussMiDaddy.8. okt. kl. 23-05. Rust Natklub, Kbh. N.

Søndag

Der er kun én ting, du skal lave søndag, og det er ikke en hvilken som helst begivenhed, du skal bruge tid på. Absalon har nemlig fået den geniale idé at vise tidens mest hypede ungdomsserie på storskærm.

Kødder du?, spørger du måske. Nej, den er god nok. Klokken 20.45 vises første afsnit i tredje sæson af den norske serie ’Skam’, der bliver ved med at høste lovprisning. Det bliver drittkult!

’Skam’ på storskærm i Absalon.9. okt. kl. 20.45. Absalon, Kbh. V.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce