Sofa-biografen er indrettet af det danske designfirma Normann Copenhagen.
Foto: PR, Normann Copenhagen

Sofa-biografen er indrettet af det danske designfirma Normann Copenhagen.

Byliv

Må vi også ligge i ske? København får sin første sofa-biograf

Sofa-biografen finder sted som pop-up i 11 dage under filmfestivalen CPH:DOX

Byliv

Der findes ikke meget, der er bedre end at slå benene op på sofaen, tænde for skærmen og bare synke dybt ned i det bløde, varme underlag efter en lang dag.

Men forestil dig så, at din beskedne tv-skærm foran sofaen bliver erstattet af et 8-meter langt lærred. Det kan man opleve under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, der til marts slår slår dørene op for Københavns første sofa-biograf.

Pop-up i 11 dage

Sofa-biografen finder sted som pop-up i alle festivalens 11 dage og kan huse 250 biografgæster, alle siddende i sofaer. Her gælder først-til-mølle-princippet, og ønsker man at sidde forrest, er det med at være i god tid til filmvisningens start.

Pop-up biografen, der har navnet ’Social Cinema’ kan findes i Kunsthal Charlottenborg ved Kongens Nytorv. Social Cinema er ikke et tilfældigt navn, men fordi den, som det lyder i pressemeddelelsen fra CPH:DOX, »opfordrer til tilbagelænede og sociale filmoplevelser, der (helt bogstavelig talt) bringer publikum tættere sammen«.

Over 200 dokumentarfilm

I slutningen af februar bliver de film, der skal vises i sofa-biografen, offentliggjort. Filmene er udvalgt fra CPH:DOX's program, der typisk tæller over 200 dokumentarfilm fra både ind- og udland.

Filmfestivalen CPH:DOX blev stiftet i 2003 af festivaldirektør Tine Fischer, og er i dag verdens tredjestørste dokumentarfilmfestival. Foruden den alternative sofa-biograf kan man bl.a. også opleve en virtual reality-biograf, der også vil fungere som pop-up i Kunsthal Charlottenborg, der netop bliver CPH:DOX's ’festivalcentrum’.

Foruden disse to alternative biografer kommer der også til at være klassiske filmvisninger i røde veleur-stole.

CPH:DOX finder sted fra 16.-26. marts 2017.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN