Legenden Gregory Porter på scenen til Copenhagen Jazz Festival. Til sommer kan han igen opleves på dansk jord, når han gæster scenen til Heartland Festival.
Foto: Peter Hove Olesen

Legenden Gregory Porter på scenen til Copenhagen Jazz Festival. Til sommer kan han igen opleves på dansk jord, når han gæster scenen til Heartland Festival.

Byliv

Jazzlegenden Gregory Porter optræder på Heartland Festival

Foruden Gregory Porter føjer festivalen i dag flere kunstnere til den internationale musikpakke.

Byliv

Heartland Festival ved Egeskov Slot på Fyn er et bud på en festival, der ikke ligner andre af de festivaler, vi kender i Danmark. Her er der nemlig et særligt fokus på at kombinere live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen.

I dag afslører festivalen nye navne til musikprogrammet, der allerede består af Bisse, Miguel, Birdy, Bryan Ferry m.fl.

Nu får festivalgængere også mulighed for at opleve jazzlegenden Gregory Porter, den britiske trio London Grammar, den græsk-amerikanske avantgardistiske performancekunstner Diamanda Galás og den britiske musikgruppe - skabt af Jason Swinscoe - med navnet Cinematic Orchestra.

Jazzlegende, avantgarde performancekunstner og britiske musikgrupper

Den 44-årige præstesøn og tidligere football-spiller Gregory Porter er lidt af en ’late bloomer’ på jazzhimlen, men bliver nu kaldt for den maskuline pendant til Aretha Franklin, og er i disse år et af de største navne på den internationale jazz- og soulscene.

Med sin karismatiske stemme har han formået at gøre jazz tilgængeligt for et bredt publikum. Han dukkede op på scenen for godt seks år siden, da trompetisten Wynton Marsalis tog ham med på scenen med Lincoln Jazz Orchestra i New York. Siden da har han udgivet seks album og opnåede en Grammy-nominering for albummet ”Be Good” fra 2012.

Næste navn i dagens offentliggørelse er den græsk-amerikanske avantgarde vokalist, komponist, pianist, organist, performancekunstner og billedkunstner Diamanda Galás. Med sange som 'Plague Mass', 'Defixiones: Orders from the Dead', 'Vena Cava', 'Schrei X' og 'The Refugee' har hun opnået bred international anerkendelse med sit stærke tekstunivers og socialpolitiske bevidsthed.

Diamanda Galás har en baggrund inden for klassisk musik og jazz og en skolet stemme med stor spændvidde, som hun anvender på utraditionel vis med hvisken, gennemtrængende skrig og hyl der udtrykker lidelse, desperation og tab. Ofte optræder hun som sortklædt goth.

Også den britiske trio London Grammar kan opleves til festivalen. Musikken er særligt båret frem af forsangerinden Hannah Reids karakteristiske mørke- og klangfulde stemme. I 2013 udgav de både deres debutalbum ’If You Wait’ og en EP, og i starten af dette år udgav de deres første single i tre år, ’Rooting For You’.

Dagens sidste offentliggørelse er den britiske musikgruppe The Cinematic Orchestra skabt af Jason Swinscoe i 1999. Musikken er karakteriseret ved improvisation og filmiske elementer, som siden udgivelsen af koncert-konceptet ’In Motion’ fra 2009 er blevet en integreret del af deres musikalske fremtoning.

Foruden musikgruppens kunstneriske leder Jason Swinscoe består gruppen af tidligere DJ FOOD-medlem Patrick Carpenter, Luke Flowers, Tom Chant, Nick Ramm, Stuart McCallum og Phil France.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN