Frost Festival 2017 byder på en masse lys og lyd, og publikum bliver blandt andet gjort til medskabere af et lydværk.
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Frost Festival 2017 byder på en masse lys og lyd, og publikum bliver blandt andet gjort til medskabere af et lydværk.

Byliv

Gratis-guide til Frost Festival: Oplev byen fra en ny side med lysinstallationer og massevis af musik

Den københavnske festival rykker igen i år ud i det offentlige rum. Denne gang med både et 80 meter langt lys- og lydværk, ildråb, vinterbadning og en masse koncerter. Ibyen guider til festivalens gratis arrangementer.

Byliv

Frost Festival er kendt for koncerter og lysshow ud over det sædvanlige. Tidligere har de blandt andet afholdt koncerter på bunden af tomme swimmingpools, i Botanisk Have og i kirker og på museer.

Igen i år får københavnere og besøgende i byen lov til at opleve dette, når Frost Festivalen for syvende år i træk vil lyse den mørke februar-måned op med lysinstallationer og musik på alternative lokationer.

The Wave

På Ofelia Plads kan du være med til at skabe en serie unikke lys- og lydbegivenheder med dine egne kropsbevægelser. Værket ’The Wave’, der er et 80 meter langt og fire meter højt interaktivt lys- og lydværk, reagerer nemlig med lys og lyd på de besøgendes bevægelser, og på den måde bliver publikum gjort til medskabere af det samlede værk.

Hver lørdag fra kl. 17.30 i udstillingsperioden vil lyduniverset ved ’The Wave’ blive udskiftet til et lyddesign, der er baseret på ny-indspillet musik af black-metal-bandet 'Solbrud', det eksperimenterende klangkollektiv 'We like We' og hiphop-produceren 'Rune Rask' fra Suspekt.

’The Wave’ er udviklet og produceret af det internationalt anerkendte lysdesignkollektiv Obscura Vertigo, mens værkets lyddesign er skabt af tonemester Peter Albrechtsen i samarbejde med de tre artister.

The Wave. 4.-26. feb. Ofelia Plads, Kbh. K.

Lysterapibar

Det mørke vintervejr kan virke deprimerende og trist, og de fleste af os hungrer efter lys og varme. Derfor tilbyder Frost Festival også lysterapi til vinter-deprimerende sjæle. I Pavillon No. 11 ved Kongens Have er der rig mulighed for at blive ladt op ved hjælp af bløde lyskilder og afslappende musik.

Hver torsdag til lørdag bliver Pavillon No. 11 forvandlet til en bar med helende lysterapi og kolde øl. Her har ingen ringere end Trentemøller, Djuna Barnes og Simon Dokkedal skabt et soundtrack særligt til lejligheden.

Lysterapi. 4.-25. feb. (kun torsdag, fredag og lørdag). Pavillon No. 11, Kbh. K.

Vinterbadning og toner fra Orb

Du kan også hoppe i med begge ben, som man jo siger. Februar er officielt den sidste vintermåned, så kulden kommer næppe som nogen overraskelse. Men hvorfor ikke få et koldt gys og lidt glæde ud af det?

Frost Festival inviterer på en kold (og anderledes) dukkert i havnen. Her vil det kolde vand blive tilsat ildkanoner og interaktivt lysdesign fra unmake og illutron.

Mens de seje vinterbadere dypper kroppen, kan alle landkrabberne nyde en (gratis) koncertoplevelse med britiske The Orb. Gruppen er særligt kendt for at være pionere inden for ambient house, og de fornyede 90’er-genren med ny lyd gennem samples.

Ildråb. 12. feb. kl. 16. Havnebadet Bryggen, Kbh S.

Bisse, Niels Skousen m.fl.

Den næste C.V. Jørgensen og musikkritikernes darling, Bisse, indtager scenen til Frost Festival søndag 5. feb. Han har netop sejret stort ved uddelingen af årets Steppeulv, da han vandt hele fem priser i lørdags.

Søndagen efter kan du nyde en koncert med Pede B og DJ Noize. De seneste år har de imponeret med udsolgte koncerter, anmelderroste album og en stor evne for at forny sig.

Efter at have udgivet albummet ‘Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig’ fik han af Politiken prædikatet ‘Ungdomsoprørets sidste Troubadour’. Manden der omtales er selvfølgelig Niels Skousen. 19. feb. kan du opleve ham og blandt andet sange som ’Mænd er fra Mars’, ’Pitstop’, Blomsterne’ og ’Få sjælen med’, som efter alt at bedømme er de fire lange samtidssvadaer i særklasse, der gør det nyeste album på stammen til noget helt særligt.

Rosinen i pølseenden er den produktive og alsidige sangskriver Jacob Bellens, der søndag 26. feb. afrunder de gratis søndagskoncerter med en solokoncert i et privat hjem, som nogen vil mene, er den optimale måde at lytte til Jacob Bellens på; en intimkoncert med manden og hans klaver.

Bisse. 5. feb. kl. 19. TBA

Pede B og DJ Noize. 12. feb. kl. 19.  TBA

Niels Skousen. 19. feb. kl. 19. TBA

Jacob Bellens. 26. feb. kl. 19.  TBA

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN