Foto: Pr-foto
Byliv

Ny endags-festival: Nyd dine yndlingsbands fra en badering i Albertslund-vandland

En ny festival byder på picnicstemning med poolplask, foodtrucks og bl.a. The Savage Rose på scenen.

Byliv

Lydtæppet ved Friluftsbadet Badesøen er vævet sammen af skrig og høje hvin. Børn og barnlige sjæle kaster sig lystigt ned ad en spiralformet vandrutsjebane, mens de forsvinder ind i en tunnel. Rundt om friluftsbadet slænger forældre og trætte vandhunde sig på tæpper med picnickurve og en god bog.

29. juli erstattes børneskrigene med musikalske indslag, når en helt ny endags-festival melder sig i koret af mindre festivaler rundt om i landet.

Festivalen har fået navnet Badesøen – by The Lake, Forbrændingen og Prxjects og er et samarbejde mellem den eksperimenterende danske internetradio og musikplatform The Lake, Kulturlaboratoriet Prxjects og spillestedet Forbrændingen.

Festivalen afholdes 29. juli ved friluftsbadet Badesøen i Albertslund, og gæsterne kan se frem til at opleve blandt andre legendariske The Savage Rose på scenen ved Badesøen. Resten af musikprogrammet er, ifølge Jeppe Skjold fra Forbrændingen, et godt miks af det folkelige og det nysgerrige og med »noget til både hovedet og kroppen.«

Badesøen– by The Lake, Forbrændingen og Prxjects er lige så meget en musikfestival som en udflugt, og meningen er, at gæsterne skal hænge ud i friluftsbadet med pools og grønne plæner, samtidig med at de nyder sprøde toner fra musikscenen. Og melder sulten sig, kan man forsyne sig i festivalens food trucks.

En festival - og en udflugtsdag

Ifølge Rasmus Stolberg, som er medlem af bandet Efterklang og har været med til at grundlægge The Lake, er der flere grunde til, at det er nødvendigt med endnu en festival.

»Vi har et anderledes format: det er billigt, det er én dag, og vi starter tidligt og slutter allerede ved 22-tiden, når solen er gået ned. Det er en eklektisk musikfestival kombineret med en dagsudflugt. Og så adskiller det sig fra andre festivaler ved, at vi har et fuldstændig unikt sted - vi har et vandland, og det har de andre festivaler ikke«, siger han.

Festivalen afholdes altså rundt om Badesøen, og det runde vandland er både fysisk og konceptuelt omdrejningspunkt for festivalen - og det var faktisk den overvejende grund til, at spillestedet Forbrændingen også hoppede med på projektet, fortæller Jeppe Skjold, som er kunstnerisk leder på stedet.

»Det er fedt, fordi det er lige så meget en udflugtsdag som en festival. Her kan man komme ud til søen og sidde i sin badering og se nogle af sine yndlingsbands«.

Men der er flere grunde til, at Jeppe Skjold tændte på idéen om at gå ind i projekt festival:

»Vi har en nysgerrig tilgang, og vi synes, det er fedt at gå ind i noget nyt og fedt at gå ind i samarbejder, hvor man er flere om at løfte«, siger han.

Ikke et nyt koncept

Konceptet for Badesøen – by The Lake, Forbrændingen og Prxjects er ikke helt nyt. Faktisk har The Lake afholdt festivalen By the Lake i Berlin de sidste to år. Her var søen Weisser See omdrejningspunkt. Festivalen gik så godt, at Rasmus Stolberg gerne ville overføre konceptet til en dansk festival - og det hjalp Jeppe Skjold ham med.

»Jeg er gode gamle venner med Rasmus (Stolberg, red.). Han har længe snakket om at flytte festivalen By The Lake til Danmark, så jeg inviterede ham på location scouting i Albertslund, hvor han lynhurtigt forelskede han sig i Badesøen.«

Og inden længe blev også Jeppe Skjold varm om sit musikalske hjerte ved tanken om en festival ved Badesøen. Så sådan blev det.

Er du nu gået hen og blevet nysgerrig på, hvad denne forelskelse gik ud på, så begynd blot at puste baderingen op og gør dig klar til udflugt og endags-festival 29. juli.

Festivalen foregår ved Badesøen i Albertslund og har plads til 1.500 gæster. Du kan blandt andet opleve The Savage Rose, Peter Broderick sings Arthur Russell, mindre performances og gæster i studiet hos The Lake, der live-transmitterer imellem koncerterne.

En billet til festivalen koster 280 kr. plus gebyr frem til 24. marts. Herefter koster den 330 kroner plus gebyr. Børn under 12 år kan komme med for 80 kr. plus gebyr i følgeskab med en voksen.

Billetsalg via www.badesoen.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce