Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Mikkel Borg Bjergsø har skabt ølsuccesen Mikkeller, et nomadebryggeri der har succes i hele verden. Nu er han bl.a. med til at arrangere Haven Festival.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny københavner-bar med havudsigt serverer 120 forskellige øl og Michelin-mad

Haven Festival på Refshaleøen tyvstarter festen med bar og koncertsted i indre København.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt hører det sig til, at de danske festivaler gerne starter blødt ud med såkaldte opvarmningsdage, hvor de camperende gæster kan få et afbræk fra dåseleverpostej og ølbowling med lidt musik fra mindre orkestre og Karrierekanon-finalister, inden det egentlige festivalprogram begynder.

Den splinternye Haven Festival, der løber af stablen på Refshaleøen 11.-12. august 2017, annoncerer i dag, at de også har planer for et opvarmningsprogram. Et meget langt – og anderledes – et af slagsen.

Festivalen tyvstarter nemlig festivalsæsonen ved at åbne en permanent bar i den gamle færge- og vandflyverterminal Custom House på havnefronten for enden af Nyhavn. Den slår dørene op på fredag 17. marts.

Baren ligger i de lokaler, der tidligere husede den indiske restaurant Verandah og bliver dermed nabo til Michelin-restauranten Studio. Torsten Vildgaard, den prisvindende køkkenchef på selvsamme Studio, har konstrueret barens menukort, der bl.a. kommer til at byde på en lang række snacks såsom dybstegte kartoffelbrød med røget laks, fish ’n’ chips, små dampede boller med krydrede oksekæber, kyllingelever-mousse anrettet med sprødstegt kyllingeskind på grillet brød med syltede grønne jordbær, varme doughnuts og meget mere.

Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller, der desuden er medarrangør af festivalen, er kurator for barens øludvalg, og han har sørget for 10 faste fadølshaner med et roterende øludvalg. Derudover har han samlet et udvalg af mere end 120 forskellige flaskeøl fra forskellige mikrobryggerier rundt omkring på kloden. Claus Meyer, endnu en Haven-bagmand, skaffer desuden et udvalg af ciderprodukter og vin fra Lilleø i Smålandsfarvandet nord for Lolland.

Lokalerne er blev indrettet med en lille scene, så der også kan præsenteres livemusik i baren.

Her vil Aaron Dessner fra The National i de kommende måneder booke mindre intimkoncerter med nogle af de kunstnere, der skal optræde på festivalen senere på året.

Han vil også arrangere late night shows med sit netværk af internationale artister og musikere, når de gæster København for at give koncerter andre steder i byen. Målet er ifølge Dessner at skabe et »intimt rum med plads til improvisation og nærvær«, lyder det i en pressemeddelelse. Derfor vil koncerterne ofte først blive offentliggjort på selve dagen.

»Hele ambitionen med festivalen er at udfordre de traditionelle rammer for, hvordan forskellige kunstarter og discipliner kan mødes, og hvordan man kan skabe rum – fysiske såvel som metaforiske. Derfor åbner vi en ’opvarmningsbar’, hvor man som gæst kan få et lille kig ind i det univers, vi kommer til at opbygge ude på Refshaleøen til august«, skriver festivalens pressetalsmand Sigurd Hartkorn Plaetner i samme pressemeddelelse.

Haven Bar åbner fredag 17. marts kl. 17 med 300 gratis øl. Herefter vil grundlæggerne fortælle om festivalen og baren. I løbet af aftenen vil Aaron Dessner give en solokoncert, mens danske LISS giver et dj-set, før festen lukker ved midnat.

Haven Bar. Havnegade 44, Kbh. K. Læs mere på Facebook.

Baren holder åbent alle dage 07.30 til 00:00 – køkkenet dog kun torsdag til lørdag 18:00 til 22:30

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Nyheder

Anmeldelser