Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Under hele festivalen har du mulighed for at opleve CPH:DOX's VR-biograf. Her kan du udforske potentialet i Virtual Reality: kunst, videnskab og social forandring. Der er åbent hver dag under festivalen fra kl 11-21.
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Under hele festivalen har du mulighed for at opleve CPH:DOX's VR-biograf. Her kan du udforske potentialet i Virtual Reality: kunst, videnskab og social forandring. Der er åbent hver dag under festivalen fra kl 11-21.

Byliv

Gratis-guide: De bedste oplevelser på CPH:DOX, der ikke koster dig en krone

På dokumentarfilmfestivalen kan du både tage til VR-biograf, til åbningsfest med dans og musik eller nyde en havnerundfart med radio.

Byliv

Kan man virkelig komme med på scenen til Bisses koncert eller opleve Syriens værste fængsel?

Ja, det kan man, lyder det fra CPH:DOX, der løber af stablen fra 16.-26. marts.

Festivalen byder igen i år på en række gratis arrangementer, der udfordrer og beriger sindet. Her har vi samlet fem af disse arrangementer, som måske kunne være noget for dig.

Kunstudstillingen Welcome Too Late

Fremtiden bliver hurtigere nutid og nutiden hurtigere fortid. For når alt fra klima til teknologi forandrer sig med stadig højere hast, bliver det sværere at følge med tiden. Dette abstrakte fænomen - tid - er netop det, kunstnerne Lain Ball, Marguerite Humeau og Katja Novitskova forsøger at indkredse i udstillingen 'Welcome Too Late', der kan opleves på Kunsthal Charlottenborg.

Kunstnere og dokumentarister oplever at komme for sent til den samtid, de vil indfange. I stedet for at zoome ind på nuet, er der nu tendens til at zoome ud på andre større tidsligheder i lyset af forandringer som eksplosiv befolkningstilvækst, stigende temperaturer og vandstande osv.

'Welcome Too Late' kan opleves på Kunsthal Charlottenborg frem til søndag 28. maj. Der er dog fri entré under CPH:DOX fra 16. – 26. marts. Herefter er Kunsthal Charlottenborgs normale entrépris gældende.

Welcome Too Late fernisering. Fredag d. 17. marts kl. 18-22. Åbent alle dage under CPH:DOX 10-20. Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, Kbh. K.

VR-biograf på Kunsthal Charlottenborg

Ligeledes på Kunsthal Charlottenborg kan du under hele CPH:DOX afprøve en såkaldt Virtual Reality-biograf, der udforsker potentialet i VR: Kunst, videnskab og social forandring. Her kan du bl.a. opleve Afrikanske street dancers, hjemløse i USA og komme med backstage og på scenen, når Bisse giver koncert på Roskilde Festival.

Kunsthallen byder også på en interaktiv udstilling, der byder på fem værker. Bl.a. historien om indiske Priya, der har fokus på de tabuer, der eksisterer omkring voldtægter og vold mod kvinder i Indien. Der er åbent hver dag under festivalen fra kl. 11-21.45 med gratis indgang.

Billetter til VR:Cinema kan kun bestilles og afhentes på Kunsthal Charlottenborg. Én billet giver adgang til ét VR program.

VR-cinema. 16-26. marts kl. 11-21, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, Kbh. K.

Åbningsfest på kunsthallen med vj’s og dj’s

Tag til fest med Turning Tables, oplev premieren på en ny Superflex film og dans natten lang til dj’s og vj’s. Fredag 17. marts indvier dokumentarfilmfestivalen deres nye festivalcentrum på Kunsthal Charlottenborg.

Dørene åbner kl. 18 og entreen er gratis. Det eneste du skal gøre er blot at indløse din billet til Superflex-filmen.

CPH:DOX Opening Party at Kunsthal Charlottenborg. Fredag 17. marts kl. 18-02. Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, Kbh. K.

Inter:active udstilling

Er du klar på at opleve Syriens værste fængsel på egen krop? På Kunsthal Charlottenborg kan du opleve fem interaktive værker, herunder Syriens værste fængsel Saydnaya - et værk der er baseret på tidligere fangers egne erindringer og vidneudsagn.

Du får også muligheden for at dykke ned i de mørkeste afkroge af sindet med værket ‘WHIST’. Værket blander kunst- og lydinstallation, interaktiv 360° film og Mixed Reality Technology i en totaloplevelse, der opløser grænserne mellem bevidst og ubevidst, virkelighed og fiktion. Der er åbent hver dag under festivalen fra kl. 11-21:45 - og med gratis indgang.

Inter:active udstilling. 16-26. Marts, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, Kbh. K.

Bylyd: Havnerundfart med  radio!

Hop ombord og oplev Københavns særlige havnearkitektur set og hørt fra vandet. For med ombord er Podcasten Bylyd! De vil gennem den gratis, dokumentariske opdagelsesrejse rundt i arkitekturen, der former og omgiver Københavns havn, tune ind på nogle af byplanlægningens og arkitekturens mange dilemmaer. Måske vil du endda opleve nye sider af byen, når live-radio møder bølgegang. Arrangementet sker søndag den 19. marts.

Bylyd: Havnerundfart og radio. Søndag d. 19. marts kl. 15. Strömma bådene, Nyhavn.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce