Alma Ulrikke Bille Stræde åbner ballet med sin fotokunst på det nye Alice Folker Galleri fredag 21. april
Foto: Alma Ulrikke Bille Stræde

Alma Ulrikke Bille Stræde åbner ballet med sin fotokunst på det nye Alice Folker Galleri fredag 21. april

Byliv

Nyt galleri vil give unge kunststuderende et tiltrængt udstillingsvindue

Fredag 21. april åbner Alice Folker Gallery, hvor indehaver og gallerist af samme navn udelukkende vil udstille værker af studerende og nyuddannede kunstnere i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

Byliv

Alice Folker har en mission: Hun vil udstille unge, lovende kunststuderende, så deres værker, performances og videoer kan få eksponering.

For med den formular ønsker den 38-årige galleriejer, der har praktiseret som advokat i en årrække, at åbne op for en kunstscene, hvor nye samlere også har mulighed for at være med. Og endda i et prisleje, som er overkommeligt for os 'almindelige' mennesker:

»Når jeg har købt kunst fra unge kunststuderende eller helt nyuddannede, så har det jo været smadder sjovt at følge med i, hvordan deres karrierer har udviklet sig undervejs. Den mulighed vil jeg gerne give til andre samlere, da kunstværkerne ligger i et prisniveau, som kun kan stige i takt med, at kunstneren får mere og mere erfaring. På den måde åbnes der jo også for, at kunstneren kan få et reelt gennembrud«, fortæller Alice Folker til Ibyen.

Galleriet, der i løbet af året regner med at præsentere 5 -7 soloudstillinger, åbner fredag 21. april på Esplanaden i centrum af København.

Ifølge Alice Folker er galleriet det eneste i landet, hvis hovedfokus er at udstille værker fra kunststuderende og nyuddannede kunstnere:

»Mange andre gallerier har haft særudstillinger eller har udstillet nogle unge kunstnere, som var på vej til at blive store. På Alice Folker Gallery er forhåbningen at komme med et nyt bud ud fra den talentmasse, der uddannes på akademierne. Derfor vil galleriet kun huse unge kunststuderende og nyuddannede kunstnere både fra ind - og udland«, uddyber Alice Folker.

På den første udstilling, der altså åbner fredag, kan man opleve værker af fotokunstneren Alma Ulrikke Bille Stræde. Hun er født i 1993 og er elev på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København.

Udstillingen 'What remains… Memento mori' er skabt specifikt til Alice Folker Gallery og tager afsæt i en undersøgelse af det efterladte. Galleri-indehaveren beskriver åbningskunstneren som »én, der har meget på hjerte«, og derfor glæder Alice Folker sig ekstra meget til at vise værkerne frem til det kunstinteresserede publikum.

Fernisering 21. april kl. 16-20. Alice Folker Gallery, Esplanaden 6, 1263 København K. Se mere på www.alicefolker.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce