»Det, vi sælger mest, er IPA-typer og meget stærke stouts«, siger Kenneth Kristensen, yderst til venstre. Han har grundlagt ølbutikken Flask sammen med Martin Christensen og Mikael Juul Larsen.
Foto: Pr-foto, Mads Gädda Rasmussen

»Det, vi sælger mest, er IPA-typer og meget stærke stouts«, siger Kenneth Kristensen, yderst til venstre. Han har grundlagt ølbutikken Flask sammen med Martin Christensen og Mikael Juul Larsen.

Byliv

Aarhusiansk mikrobryg-bar: »Øllet fortjener, at vi fortæller dets historie videre«

I snart et år har Flask forsynet tørstige aarhusianere med specialøl og passioneret ølviden. Den kommende weekend fejrer butikken sin ét års fødselsdag med et populært makkerpar, øl og musik.

Byliv

At åbne en helt-nede-på-jorden-butik, hvor kærligheden til den gode særlige øl er det allervigtigste. Sådan lød visionen, da 30-årige Kenneth Kristensen for et år siden åbnede ølbutikken Flask i Aarhus sammen med vennerne Martin Christensen og Mikael Juul Larsen.

De tre havde længe talt om at åbne en butik, hvor man kunne købe et bredt udvalg af specialøl og samtidig få grundig vejledning og få fortalt historien bag hver enkelt øl. Uanset om man var garvet stout-nørd eller blot på udkig efter noget at erstatte den vanlige pilsner med.

»Specialøl kan godt være lidt en jungle at navigere i, og vi ville gerne give vores viden og passion for øl videre«, siger Kenneth Kristensen.

Der er ikke noget øl, aarhusianerne ikke kan lide

»Skal vi ikke bare prøve?«

I begyndelsen var butiksdrømmen mest én, der blev taget op, når vennerne delte et par øl og følte sig lettere geniale, hvilket jo ofte er en sidegevinst ved større ølindtag. Men da de pludselig blev tilbudt de helt rette lokaler, måtte de gøre noget ved snakken.

»Og så var vi bare sådan, okay, fuck, skal vi ikke bare prøve? Så pludselig gik tingene enormt hurtigt«, siger Kenneth Kristensen. Det var i maj sidste år. Siden er Flask blevet taget godt imod af aarhusianerne.

»Folk kommer ind i butikken med paraderne nede. Der er ikke noget øl, aarhusianerne ikke kan lide. Hvis bare man har en god fortælling om øllet klar, så er der meget stor åbenhed«, siger han.

Paradis-is med ølsmag

20. maj markerer Flask sit 1-års jubilæum sammen med spillestedet Tape. Det sker med Tape Flask Takeover, hvor Tape vil bruse over af øl og nye toner fra den danske undergrundsscene.

Målet med endagsfesten er at parre en slidstærk duo, øl og musik, på en ny måde. En måde, hvor »alle sanser bliver bombarderet med indtryk«, forklarer Kenneth Kristensen.

»Øl og musik har jo historisk et tæt forhold, men tit er det sådan en lidt flad pilsner, man drikker til koncerter. Så vi prøver at forene øl og musik til et arrangement, hvor begge dele får lige stor opmærksomhed«.

Til festen vil der være koncerter med blandt andet rockbandet Kogekunst, house-projektet Manmade Deejay og aarhusianske Forte. Flask vil servere sjældne øl i litervis, ligesom dens naboer i isbutikken Paradis fremstiller en særlig is på nogle af Flasks mest populære øl.

Ung ølscene

Selv om Aarhus har taget godt imod Flask og dens sortiment, som ligger lysår fra Ceres Top og Grøn Tuborg, er byen stadig i den spæde fase, når det kommer til specialøl. Men det går den rigtige vej, siger Kenneth Kristensen.

»Det er stadig en ung ølscene, der er i Aarhus lige nu, men den er også meget engageret og åben. Da vi startede for et år siden, var scenen for specialøl endnu mere grøn. Men der sker en bevægelse i retning af, at aarhusianerne og danskerne generelt søger mod øl, hvor smag og kvalitet er afgørende, ikke så meget prisen«.

For Flask er det afgørende at gøre andet og mere end at sælge øl. Butikken går op i at koble oplevelser, arrangementer og fortællinger til deres øl.

På den måde får kunderne endnu mere ud af øllet, håber Kenneth Kristensen.

»Vi gør meget ud af at fortælle historien bag øllet, så der bliver knyttet nogle oplevelser og noget mere værdi til vores øl. Vi vil gerne tage øldrikkerne i hånden, så de ved, hvorfor øllet smager, som det smager«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvorfor er det vigtigt? Kan man ikke bare få lov til at drikke sin øl uden så meget hurlumhej?

»Fordi der altid ligger en god fortælling gemt i alle slags craft beer, altså specialøl. Så fokus ligger et andet sted, end at man bare skal drikke det. Det handler også lige så meget om, hvordan øllet er skabt. Det gør det også for folk på bryggerierne, så derfor synes vi, øllet fortjener, at vi fortæller dets historie videre«.

Sådan er det, når øl er ens ting, mener Kenneth Kristensen. Så får man automatisk lyst til at lade sit nørderi komme andre øldrikkere til gode.

»Men der er selvfølgelig også en eller anden identitetsmarkør gemt i det, tror jeg. At øl ligesom bare er ens passion. Det er ligesom, når Kanye West udgiver en ny sko fra Adidas, så sidder folk også i kø en hel nat for at få den. Sådan har vi det med god øl«.

Tape Flask Takeover. 20. maj. Tape, Aarhus C. Fri entré.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN