Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

På årets Strøm Festival vil der være et nyt ravekoncept kaldet Strøm Rave. Tre nætter i træk vil der være vild nattefest i en indstruhal i Sydhavnen.
Foto: Liv Ajse (arkiv)

På årets Strøm Festival vil der være et nyt ravekoncept kaldet Strøm Rave. Tre nætter i træk vil der være vild nattefest i en indstruhal i Sydhavnen.

Byliv

Strøm Festival introducerer nyt ravekoncept med unikke koncerter

I en rå industrihal i Sydhavnen arrangerer tre af den danske klubscenes mest prominente aktører dunkende raves tre nætter i træk 3.-5. august. Derudover spiller Kenton Slash Demon en live-session, hvor scenen udsmykkes af danske arkitekter.

Byliv

Når Strøm Festival fra 2. til 5. august endnu en gang trykker play for årets fejring af den elektroniske musik, vil det være med et helt nyt koncept for alle de nattefriske ravers.

Strøm Rave kalder de det, og det skal foregå i den rå industrihal hos KPH Volume i Sydhavnen 3. til 5. august. Her skal der plukkes æbler i stor stil, når tre af de mest prominente aktører på den danske klubscene arrangerer raves tre nætter i træk. En af dagene vil der om aftenen også være en helt særlig koncert, hvor rum og musik flyder sammen.

Første dag er det Riotville Records, som sætter gang i dansegulvet med EDM fra Pegboard Nerds, Snavs og The Frederik.

Dagen efter tager klubkonceptet Footwork over. De plejer at holde fester på Sigurdsgade og Pumpehuset og vil sørge for at sætte fødderne på arbejde med alt fra disko til house og alt derimellem.

Lørdag 5. august sluttes Strøm Rave af med dunkende techno. Fast Forward Productions holder ægte 90'er-rave, ligesom de tidligere har gjort det i Basement, på Mayhem og Sydhavnsgade. Ud over en række lokale dj's står også svenske Taken og italienske Madalba bag pulten.

Udfordrer koncertformatet

Inden fredagens nattefest kan man opleve en ganske særlig koncert hos KBH Volume.

Duoen Kenton Slash Demon, som består Jonas Kenton og Silas Moldenhawer, begge medlemmer af When Saints Go Machine, er gået sammen med arkitekterne Lenschow & Pihlmann. Sammen har de forsøgt at tænke arkitektur sammen med musik. De to musikere bliver derfor omkranset af en slags stålkonstruktion, som er koblet op til maskinerne på scenen, så det bliver til en audiovisuel oplevelse.

Koncerten er en del af Strøm Festivals ambition om at udfordre det vanlige koncertformat. Særligt til elektroniske koncerter er der sjældent særligt meget at kigge på, udover en dj, der står bag en computer, vipper lidt med foden og skruer på nogle knapper. Og det vil arrangørerne gerne gøre noget ved. I en pressemeddelelse har festivaldirektør Frederik Birket-Smith sagt:

»For Strøm er det helt essentielt at tænke byrum og musik sammen. Det er en metode, som vi har udviklet over mange år, og det hænger først og fremmest sammen med, at elektronisk musik sjældent fungerer på klassiske scener, som vi kender fra eksempelvis rockmusikken«.

Strøm Rave. 3.-5. august, 23-05 (23-07 sidste nat). Billetter til 100 kroner.

Kenton Slash Demon vs. Lenschow & Pihlmann. 4. august, 20-22. Billetter til 150 kroner.

Strøm Festival finder sted 2.-5. august i hele byen. Læs mere her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce