Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gå på jagt i loppesager og prut om prisen, når sommerlopperne bliver sluppet løs i København.
Foto: Simon Fals (arkiv)

Gå på jagt i loppesager og prut om prisen, når sommerlopperne bliver sluppet løs i København.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Loppis: Gør et kup til en af sommerens mange københavnske loppemarkeder

København bugner af udendørsloppemarkeder om sommeren. Ibyen har her lavet en lille guide til, hvor og hvornår du har chancen for at gøre et godt loppefund.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommertid er loppetid!

Loppemarkeder er egentlig en god idé og også ofte en stor succes hele året rundt. Men særligt om sommeren, og når solen skinner, er der altså noget ekstra charmerende over at gå på jagt i alt det guld, som andre ikke har brug for eller plads til derhjemme.

Uanset om du er kræmmer, samler, sælger - eller bare har lyst til lidt nyt til garderoben (og hvem har ikke altid det?) eller måske leder efter en helt særlig vinylplade, eller mangler den sidste kop til dit antikke testel eller bare er en sucker for små finurligheder, så er der masser af muligheder for at gøre et godt kup, når københavnerne tømmer skabene og sælger ud her henover sommeren.

Ibyen har her lavet en lille guide til forskellige udendørsloppemarkeder i København i de kommende uger, så gå ned med pant, tøm sparebøssen og gør dig klar til at lede efter loppefund rundt omkring i byen.

Vi starter lige med to ugentligt tilbagevendende loppemarkeder, hvis nu du ikke skulle kende dem i forvejen:

Frederiksberg Loppemarked holder til bag Frederiksberg Rådhus hver lørdag kl. 9-15 til og med lørdag 14. oktober (dog ikke lørdag 19. august pga. Copenhagen Pride). Her er der næsten 100 stadepladser, og de lokale frederiksbergensere sælger alt fra alt fra legetøj til kongeligt porcelæn.

Fandt du ikke lige dét, du ledte efter lørdag på Frederiksberg, så kan du gøre forsøget dagen efter på sommerloppemarkedet ved siden af Svanemøllen Station hver søndag 6.august - 17. september kl. 9-16. Her finder du et mangfoldigt udvalgt af potentielle loppefund, og sælgerne synes selvfølgelig kun, at det er sjovt, hvis I prutter om prisen.

Loppemarked på Bryggen, 30. juli

Islands Brygge kan du lede efter loppefund langs vandkanten, når de mange stadeholdere disker op med alt godt fra gemmerne søndag 30. juli kl. 10-17. Også her kan du forvente en broget blanding af alle slags tænkelige loppesager, så der burde være rimelig stor sandsynlighed for at finde noget, der falder i din smag.

Pumpehusets loppemarked, 30. juli

Samme søndag er der også loppis i Pumpehusets fine Byhave kl. 10-16, hvor der udover loppesager også kan købes burgere fra grillen, økopilsner eller kaffe i baren. Der er ingen begrænsninger på, hvad stadeholderne må sælge, så du kan være heldig at finde den der retrokaffekande, som du ikke anede, du manglede, eller den lp, du har ledt efter i årevis.

Absalons loppemarked, 5. august

Hvis det er strålende sommervejr, så rykker Absalon sit loppemarked ud i solen 5. august kl. 10-15. Absalons loppemarked er temafrit, og det er derfor ikke til at vide, hvad der gemmer sig i de forskellige stande. Men det er vel også dét, der er hele ideen med at gå på jagt efter gyldne loppefund.

Veras Market, 6.august og 20. august

Det virtuelle dele-klædeskab og cirkulære tøjbyttekoncept Veras har et stort marked med genbrug til garderoben hver anden søndag til og med november måned i tidsrummet 11-16 under Bispeengbuen.

Veras Market begrænser sig til beklædningsgenstande, men til gengæld kan du så gå amok i mere end 70 stande med genbrugstøj til både kvinder, mænd og børn. Der er også sørget for et stort loungeområde, musik, snacks og drikkevarer. Veras har desuden sin egen stand, hvor man kan bytte sit kluns til noget nyt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Onkel Dannys Loppemarked, 13. august

Onkel Dannys Loppemarked er en gammel Vesterbrotradition for folk i alle aldre. Søndag 13. august er der loppesager af alle slags foran DGI Byens Idrætshus kl. 11-16 - og hvis det regner, rykker markedet indenfor i Idrætshuset. Onkel Dannys Loppemarked henvender sig til de fleste: fra unge hipstere over børnefamilier til samlere gennem generationer, og der er mulighed for at gøre et godt kup i alle tænkelige genbrugskategorier.

Rita Blå's Lopper, 13. august

DJ og social iværksætter Rita Blå startede Rita Blå's Lopper tilbage i 2009, og igennem årene er markedet blevet lidt af et københavnsk tilløbsstykke med mange sælgere og endnu flere besøgende.

Her er der alt det, dit loppehjerte hungrer efter, men også alt det, du ikke lige vidste, du bare eje. Der er desuden altid god stemning og mad og musik. Rita Blå's Lopper rykker som regel rundt i byen fra gang til gang, og 13. august holder Rita Blå og hele holdet til i rabatten på Sønder Boulevard kl. 12-17.

Balders Biks, 20. august

Balders Biks omtaler sig selv som en »opgraderet version af det klassisk loppemarked«, fordi de fokuserer på mad- og markedsstande af god kvalitet frem for rodekassen med tøj til en tier.

Der er tre typer boder på Balders Biks: boder med vintage og second hand-tøj, virksomhedsstande med iværksætterideer, kunst og design og mad- og drikkestande med godter til ganen. Desuden byder Balders Biks på søndagsswing fra dj'en og Balders Bajer eller ingefærslimonade til at dulme tømmermændene. Balders Biks holder til på Balders Plads på Nørrebro, næste gang er 20. august kl. 10-17.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tradono Market, 20. august

Second hand-appen Tradono udvider sit univers med Tradono Market, der er et luksusloppemarked med secondhand tøj, sko og accessories til alle køn. Søndag 20. august holder Tradono hof på Israels Plads kl. 11-17, og her kan du købe tøj i både den dyre og billige ende - fra luksusmærker til highstreet, og ofte også tøj, der slet ikke er brugt endnu.

Tradono har sørget for prøverum og spejle, som sikrer, at du ikke ender med den forkerte størrelse, hvis du ikke lige magter at smide tøjet foran alle de andre loppegæster.  Tradono inviterer altid en lang række 'influencers' (kendte modebloggere, trendsættere, instagram-kendisser, etc.), og denne gang er det blandt andet Mie Quist, Caroline Plummer, Caroline Marburger, Danica Chloe og Sofie fra Sofies Blog - men Tradono lover, at listen slet ikke er færdig endnu.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer