Foto: Nikolaj Kunsthal (Pr)
Byliv

Eske Kath og Oh Land skaber fælles udstilling i gammel kirke

Billedkunstner Eske Kath og musiker Nanna Fabricius Øland (Oh Land) udstiller en totalinstallation i form af et stort containerskib i Nikolaj Kunsthal fra 23. august.

Byliv

Nikolaj Kunsthal er snart klar med en udstilling, der henvender sig til både børn og voksne og inviterer hele familien til at tage en tur ud på det blå, kunstige hav på et containerskib.

Billedkunstner Eske Kath og musiker Nanna Fabricius Øland (Oh Land) har skabt en totalinstallation - et stort containerskib i tre etager i kirkebygningens hovedskib i Nikolaj Kunsthal.

Der er bølger, som børn og forlystelsessyge voksne kan tumle rundt i, og spejder man ud over havet fra containerskibets udkigsdæk, kan man se de halvt sunkne containere, som skibet har mistet på dets vej.

Og så kan man selvfølgelig gå på opdagelse i skibets indre på hver af de tre etager.

Udstillingen fylder stort set hele kunsthallen, og også orgelet er inddraget interaktivt.

Der er også et workshoplokale tilknyttet udstillingen, og her kan man fylde sin egen miniature-container med lige hvad man vil - tanker, drømme, hemmeligheder - og placere den på et containerskib, side om side med andre gæsters mini-containere.

Det er ikke helt tilfældigt, at de to kunstnere har valgt et containerskib som centrum for deres første fælles projekt. Eske Kath og Nanna Øland danner par privat, og da de sammen flyttede fra New York til Danmark for et år siden, fragtede de alle deres ejendele i et containerskib. I den forbindelse fik de fortalt, at et helt liv i den vestlige verden som regel kan pakkes sammen i en 20-fods container

Nikolaj Kunsthal skriver i en pressemeddelelse, at udstillingen rejser spørgsmål om det enkelte menneske og vores fælles skæbne - spørgsmål om, »hvad der er vigtigt at have med, hvor vi er på vej hen, og hvem eller hvad der sætter kursen«.

SKIBET åbner 23. august og kan opleves helt frem til 7. januar næste år.

Nikolaj Kunsthal. Nikolaj Plads 10, Kbh. K.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN