Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kvinderne sendes  på en rejse ind i dem selv, hvor de undersøger, hvad det rent faktisk vil sige at forelske sig i et andet menneske, sig selv og omverdenen.
Foto: Pr-foto

Kvinderne sendes på en rejse ind i dem selv, hvor de undersøger, hvad det rent faktisk vil sige at forelske sig i et andet menneske, sig selv og omverdenen.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kussesumpen og andre nye forestillinger: Teaterstykker stiller skarpt på kvindelighed og dronningemord

Og ja, der er også plads og massere af kærlighed til mændene. Du kan også bruge weekenden på at udforske dronningekamp og tragikomiske middelalder-performance.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

... og kussen

Weekendens mindst royale og mest tidstypiske teatertur får man nok ved at tage til Vesterbro og se ’Kussesumpen’. ’Kussesumpen’ er navnet på en blog om sex og køn, som fire unge kvinder uforlegent har drevet siden 2013, og nu også titlen på en teaterforestilling.

Mere diffus magt, men magt ikke desto mindre, handler det dog sandsynligvis også om, når det feministiske blogfællesskabs tekster, helt i tråd med tidens tendens til at dramatisere debatformater, er blevet omsat til scenen af blogstifter Jacobe Orry. Ambitionen er nemlig at gøre op med herskende kvindeidealer og med humor »starte en ny samtale om feminisme, der foregår på en anden måde, end vi ser i debatten i dag«. Den ambition hepper jeg på.

Kussesumpen - mens vi venter på søde Søren. Teatret ved Sorte Hest, Kbh. V. 10.-26. august kl. 17 og 20

Til interaktivt teater på kirkegården skal publikum være med til at bestemme, hvilken dronning, der skal overleve.
Foto: Pr-foto

Til interaktivt teater på kirkegården skal publikum være med til at bestemme, hvilken dronning, der skal overleve.

Dronningen

Teatrene vågner så småt fra deres sommerdvale denne weekend. På plakaten er bl.a. tre gange dialogisk dramatik om magt – i den ene eller anden forstand.

I Sydhavnen spiller de Schiller som tilskuersport, når den tysk-spanske instruktør Alia Luque nyfortolker den tyske nationaldigters klassiske historiske drama om magtkampen mellem den skotske dronning Maria Stuart og engelske Elizabeth I.

Hver aften skal publikum i det gamle Østre Kapel på Vestre Kirkegård, hvor Sydhavn Teater holder til, omskrive historien ved at agere jury i en musikakkompagneret dronningeduel og dermed selv bestemme udfaldet af det spil om tronen, der i det reelle 16. århundrede endte med, at den katolske Stuart måtte af med hovedet.

Maria Stuart. Sydhavn Teater, Østre Kapel, Vestre Kirkegård, Kbh. SV. 12. august-12. september. Kl. 21.

Forestillingen Nar er improviseret frem i et tæt samarbejde mellem instruktør Erik Pold og skuespiller Johannes Lilleøre.
Foto: Pr-foto

Forestillingen Nar er improviseret frem i et tæt samarbejde mellem instruktør Erik Pold og skuespiller Johannes Lilleøre.

Narren

»Middelalderen er på vej tilbage... og i den nye middelalder regerer narren«, lyder den gådefuldt æggende tagline for forestillingen ’Nar’, der i weekenden spiller i gården foran Kunsthal Charlottenborg.

Den ’tragikomiske middelalder-performance’, der er blevet til i samarbejde mellem instruktør Erik Pold fra Liminal og skuespiller Johannes Lilleøre, er efter eget udsagn inspireret af bl.a. Donald Trump (som eksempel på en nar, der er kommet til magten, velsagtens) og fortsætter dermed weekendens hof- og magttema.

Også Liminal arbejder med teater, der er i direkte dialog med publikum – hvordan må man finde ud af ved selv at dukke op i Nyhavn. Entreen er fri.

Nar.Gården foran Kunsthal Charlottenborg, Kbh. K. 11. august. kl. 20 samt 12. og 13. august. kl. 17 og 20.

Læs mere:

Annonce

IBYEN