Der er salater og bønnemos på menuen, når den vegetariske festival næste weekend indtager Tiøren på Amager.
Foto: Mathias Christensen (arkiv)

Der er salater og bønnemos på menuen, når den vegetariske festival næste weekend indtager Tiøren på Amager.

Byliv

Danmarks første vegetariske festival får premiere på Amager

Tiøerens grønne omgivelser danner rammen for vegetar-festivalen, som bl.a. byder på, ja sjovt nok, vegetarisk mad, foredrag og filmvisning.

Byliv

Oslo, Stockholm og Berlin har dem. Festivaler med grønne boder, grønne munde og grønne snakke. Den vegetariske festival, forstås. Som nu også kommer til København.

I weekenden 25.-27. august kan du tage cyklen eller metroen til Tiøren ved Amager Strandpark, hvor Danmarks første vegetariske festival skal afholdes. Programmet byder på alt fra plantebaserede mundgodter til oplevelsen af at se verden fra en kyllings perspektiv.

Det er ganske gratis at deltage, dog kan der forekomme deltagerbetaling ved enkelte særarrangementer.

Chia-bowls, hotdogs og plante-is

Der er selvfølgelig masser af mad på programmet. Lørdag kan man bl.a. spise fællesmorgenmad og høre loungemusik. Det er Freebird, der disker op med morgenmadsbordet, og her kan du f.eks. spise havregrød med karamelsauce og nødder, mens Kalles Kaffe sørger for morgenkaffen. Derudover byder weekenden på mange flere madoplevelser.

I boden Astrid og Aberne kan du få kødfri alternativer serveret som burgere og hotdogs, hos Aliva Foods Superfood Café kan du spise falafel sandwich og chia-bowls, mens Cám Ón byder på vietnamesiske forårsruller.

Al maden er selvfølgelig plantebaseret, ligesom isen der serveres hos Nicecream. Nicecream, der til dagligt er bosat på Vesterbro og Nørrebro, er til stede på festivalen med cykelboden, hvorfra de sælger deres populære cookie sandwiches, som er kugler af is mellem to småkager.

Dyrefilm, en plantebaseret krop og koncert

Hvad sker der med kroppen, når man går all in på plantebaseret mad? Det vil læge, skribent og foredragsholder Tobias Schmidt Hansen holde foredrag om søndag 27. august kl. 15, hvor han også deler ud af simple og praktiske måder at udnytte kostens store potentiale til at få det bedst mulige helbred.

Flere af denne slags spørgsmål dukker op, når vi taler grøn kost og sund krop. For kan man virkelig få muskler på en kost, der består af grøntsager? Det vil foredragsholder Sarah Louise Bjørnsten bevise, at man godt kan. Du kan også høre foredrag om 'kødfri mandag'.

Fredag aften kan du se spillefilmen Okja – en film om 'supergrisen' Okja og pigen Mijas venskab. Filmen sætter fokus på kødindustrien og har elementer af både humor og seriøsitet, det mareridtsagtige og det håbefulde.

Du kan også se verden fra en kylling eller gris’ perspektiv med Virtual Reality. VR-filmen iAnimal er et virtuelt projekt, der skaber en 360 graders oplevelse, hvor man som seer transporteres indenfor bag murene i moderne dyreproduktioner.

Lørdag aften står den på fest med buffet og og dans (bemærk at dette arrangement koster penge), mens der er afslutningskoncert at tage til søndag kl. 17 med Ditte Rejnholdt og René Kowalczyk.

Derudover byder weekenden meget andet som quizzer, paneldebatter, fernisering og kage-workshop.

Festivalen er åbent, fredag kl. 10-24, lørdag kl. 8-24 og søndag kl. 8-18. Du kan læse mere om festivalen og dets program her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce