Foto: Lars Just/Lars Just

Byliv

»Jeg vil gerne være uden for nummer. Jeg forelsker mig i både mænd og kvinder«

Bøssebikere, bedstemødre, familier, dominaer, mænd der er til mænd, kvinder der er til kvinder, og mænd og kvinder der er til det hele. Priden går gennem København, og det er en folkefest

Byliv

Normalt er han 198 centimeter høj og arbejder som dekoratør i Tivoli. I dag har han skiftet køn og som kvinde er hun mellem tre og fire meter høj, klædt i en blændende sølvkjole som hedder 'Discosilver' og har vel nok Pridens største kunstige bryster, selv om konkurrencen er hård. Hendes røv er knap en meter bred, og hun præsenterer sig som Miss OTB.

»One Tall Bitch, hvis du er i tvivl«, siger hun og smiler indsmigrende med sine blå øjne og glinsende og glimtende lyserøde læber. På spørgsmålet om hun har Pridens største bryster, svarer hun.

»Det håber jeg. Jeg har i hvert fald i den største røv. Den er lavet af alt godt fra klædeskabet«.

Miss OTB har været en måned om at lave sit brune plastichår og sammen med sin designer har hun været et halvt år om at lave kjolen.

»Jeg elsker at være drag, for det provokerer folk og gør dem glade«, siger hun, der har været bøsse siden 1976, hvor han kom ud af sin mors mave.

I dag står hun og vugger med sin volumniøse numse til det gamle nummer 'Discoinferno' og pladsen foran rådhuset på Frederiksberg, hvor pæne konservative mænd og ældre kvinder med blåt hår i generationer har stemt på Gud, Konge og Fædreland, er for en stund forvandlet til et svajende, syngende, smilende menneskehav, der danser mens den orangeklædte discjockey, Master Fatman, holder pladsen i kog.

Aldrig har der været så meget lir i luften over Frederiksberg som på denne smukke sensommerdag, hvor Miss OTB føler sig feteret, elsket og lykkelig over alle de mennesker, der gerne vil fotograferes med hende.

»Jeg bad til min lille brune gud om, at det måtte blive godt vejr i dag«, siger hun og fortæller, at den gud, hun tror på, er lille og brun og kvinde.

Forelsket i mennesker, ikke i køn

»Du er så smuk«, siger lille feminine Julia, og kysser Miss OTB.

Julia, der er omkring 40 år og fuldstidskvinde, er også klædt i sølv, men knap så prangende som Miss OTB.

»Jeg er en billig udgave af mig selv i dag. Men hellere billig end gratis«, siger hun og vugger ud på pladsen, hvor halvdelen af Danmarks erhvervsvirksomheder er sprunget ud.

Netto er sprunget ud fra sort og gul til lilla, blå, grøn, gul, orange og rød. Den Danske Bank er her. Nykredit er her og forsøger at være løsslupne og vifte med flagene. Det falder mere naturlig for Microsoft, der både har en festvogn og en familievogn og 200 mennesker, der er tilmeldt. De har piger, der siger, at Microsoft mere end nogensinde støtter Copenhagen Pride på grund af højredrejningen i USA, og direktøren i Danmark, Marianne Dahl Steensen, fortæller, at Microsofts direktører går med i alle de »Prides«, der er i verden.

»Det er selvfølgelig ikke et specielt stærkt statement her i Danmark, hvor det er lettere. Men for vores direktør i Irland, hvor de er stærkt katolske og for vores direktør i Israel er det jo anderledes«, siger den danske direktør.

Pernille Ljungdalk på 27 år er her også.

Den lille kvinde med den store udstråling er forsker i klinisk epidemologi på Odense Universitets Hospital og er iført katteansigt og en heavy metal-kjole. Hun er en af de mange unge kvinder, der er med og ikke vil begrænse deres seksualitet til at være hetero eller homoseksuel.

»Jeg vil gerne være uden for nummer. Jeg forelsker mig i både mænd og kvinder. Man forelsker sig i et menneske og ikke i et køn«.

Dominaer og bikerbøsser

Hun er klædt i sort latex, er omkring 40, meget nedringet, meget smilende og vil ikke sige sit rigtige navn.

»Du kan jo kalde mig Madame. Og jeg elsker latex«, siger den lille kvinde, der er så feminin, at det er svært at forestille sig at hun er til hård dominans. Men det er hun, og hun er meget glad for sin lilla »Strap on Pik«, som hun står og vifter med.

»Når man har en lilla Pik, så er man den dominerende. Så er det ned på knæ. Men lilla er jo en feminin farve, mens en pik er maskulin, så den er en blanding af maskulinitet og feminitet. Jeg elsker min pik, og det gør andre også. Den er håndlavet og meget dyr«, siger Madame som til daglig er yogalærer. I hendes miljø kalder man hende for en switch.

»Det betyder, at jeg kan være både dominerende og submissiv«.

Hun er meget glad for det, hun kalder japansk bondage.

»Jeg hænger dem op, piner dem lidt, og mindfucker dem lidt«.

Ikke langt fra hende har fire medlemmer af bøssebikerklubben Rainbow Vikings parkeret deres motorcykler. Præsidenten for de omkring 20 medlemmer hedder Bo Mortensen. Han er 49 år. En lille slank mand med gråt skæg, klædt i sort læder.

»Vi er sammen for det maskuline sammenhold og for at få oplevelser, når vi er ude at køre på de små veje. Der er både singler og kærestepar i klubben, men det er ikke en sexklub«, siger Bo Christensen, der sprang ud som bøsse i 1993.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Livet som københavnerbøsse er ikke svært. Det kan nok stadig være sværere i provinsen, og i de første par år havde jeg også negative oplevelser på mine arbejdspladser. Men nu er alle naboer og min arbejdsplads klar over, at jeg er bøsse, og de sidste mange år har der ikke været problemer«, siger Bo Christensen, der arbejder som projektleder og er kommet herind på en knaldende rød motorcykel.

»Ducati. Italiensk fuldblod«.

Jeg er målløs

På en stenafsats sidder  Lone Kierboe med et stille smil. Foran den 68-årige pensionerede folkeskolelærerinde fra Gentofte kysser mænd, der er klædt ud som kvinder, andre mænd, der er klædt ud som kvinder, unge kroppe med nøgen hud kærtegner hinanden, stenbroen syder, og musikken spiller.

»Jeg er målløs. Bjergtaget. De fantastiske flotte mænd i kjoler og med muskuløse ben. Se ham deroppe. Han er så smuk«, siger hun og peger på en langlemmet yngling i dametøj.

»Der er også nogen, der er grimme. De klæder sig alligevel ud i strutskørter. Jeg kunne ikke selv gøre det, men det er fantastisk, at vi er nået hertil«, siger Lone Kierboe, der skulle have gjort rent, men er glad for, at hun tog herind i stedet.

»Der er altså nogen, der er meget vovet klædt. Det er da vildt at se. På en højhellig lørdag«.

Linda Lautrup på 69 år er her med sin datter og sine børnebørn. Også hun går gennem menneskemængden med et smil.

»Det er flot at se så mange mennesker i godt humør«, siger hun, der er født i Australien.

»Jeg vidste ikke engang, hvad homoseksualitet var, før jeg var i tyverne. Jeg tror endda, det var strafbart engang. Så det er da en god udvikling. Mennesker skal have lov til at være dem, de er«, siger hun og går let forundret og smilende gennem den familiefest, som det også er.

Svea på 11 år er her med mor og far og synes, det er dejligt, »at der er så mange forskellige mennesker«.

Sidste år var der en skotte i kilt. Han svingede rundt, så man kunne se ind under den. Han havde ikke noget på under kilten. Det har hun ikke glemt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Romerske soldater i guld

Lidt efter et bevæger optoget sig mod Rådhuspladsen ad Frederiksberg Allé, der er pakket med mennesker, som sidder i solen og på cafeerne og betragter optoget. Folkefest er ikke for stort et ord. Langs ruten til Rådhuspladsen står københavnerne og følger romerske soldater drysset over med guldstøv, og vogne fyldt med syngende og dansende kvinder med lidt tøj og meget hud. Men sensommersolen luner, her er mænd, der elsker mænd, og kvinder, der elsker kvinder, og mennesker, der elsker det hele, og der er måske hundrede tusinde, der ser på.

Det vrimler med tidstypiske slogan, hvor der står »Acceptance is cool«, »Embrace diversity«, og »The future is female«. Så er der en bod, hvor der står:

»Støt Copenhagen Pride – Køb dine drikkevarer her«.

Tuborg er med. Sådan er det, når der er folkefest, og på Rådhuspladsen bliver en mand i lyserød latex og høj hat fotograferet med en kvinde, mens musikken dunker, pladsen syder, og en teenager brækker sig.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce