Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fremtiden. Teknologisk festival i København inviterer folk til at prøve VR-briller, møde sig selv i en avatar-version og lave sin egen 3D-printede keramik.
Foto: Nanna Navntoft (arkiv)

Fremtiden. Teknologisk festival i København inviterer folk til at prøve VR-briller, møde sig selv i en avatar-version og lave sin egen 3D-printede keramik.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Byg din egen robot og 3D-print en pandekage til ny tech-festival i København

Teknologi-nørder, programmører og almindeligt interesserede kan mærke den teknologiske udvikling på tættere hold end normalt, når København er vært for en teknologisk festival.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den teknologiske tidsalder er over os. Virtual Reality-briller i Tivoli, 3D-printede gulerødder og udviklingen af robotter, vi frygter, kan overtage vores arbejde.

For nogle lyder det måske skræmmende, for andre ikke. Techfestival, en festival i teknologiens tegn i København, vil med mere end 100 arrangementer i denne uge vise, hvordan vi kan arbejde med teknologien og ikke se den som en trussel.

Festivalen begynder i dag som en slags paraplyfestival, hvor »mennesker møder teknologien« i hele byen, som det hedder i festivalens pressemeddelelse. En del arrangementer er rettet mod fagfolk, men der er også noget for os andre.

I weekenden inviterer Copenhagen Maker i Carlsberg Byen dig til at komme og mærke på teknologien. Bogstaveligt talt. Du kan bygge din egen robot, 3D-printe en pandekage eller høre melorme spille elektronisk musik.

»Vi gør meget ud af, at vores events skal være interaktive. Vi mener, at man forstår det bedst ved selv at have hænderne i det og snakke med de folk, der laver det«, fortæller Copenhagen Makers festivalleder, Stine Broen.

For alle tre dage koster en billet 200 kroner, men man kan også købe billet til en enkelt dag.

Ifølge Stine Broen er maker-festivalen vigtig for at diskutere, hvad teknologi kan, og hvilken rolle, det skal spille i vores liv. Eller hvilken rolle, den allerede spiller i vores liv.

»Vi skal ikke bare være passive modtagere af teknologi. Vi vil klæde folk på til at tage stilling og stille krav til teknologien. Alle fra børnefamilier, skoleelever og til mine forældre, der ikke vil turde downloade en app, fordi den spørger om adgang til lokalitetstjenester«, siger hun.

Kødbyen som base

I Kødbyen vil der fra tirsdag til søndag aften være arrangementer, der henvender sig alle, der ikke nødvendigvis ved meget om teknologi. Men som er nysgerrige.

Om aftenen kan du blandt andre møde Skam-producer Mari Magnus og kunstneren Olafur Eliasson. Det koster 100 kr. at få adgang til seks dages aften-arrangementer i Kødbyen. Der vil også være street-food og afterpartyes.

»Vi er færdige med de her konference-formater, og vi har derfor lavet nogle mere deltagende formater som meet-ups, korte oplæg debatter og afstemninger«, siger Marie Louise Gørvild, en af arrangørerne bag Techfestival.

»Vi har et stort behov for at tale om den måde, teknologi-udvikling påvirker os som mennesker, om hvordan vi skal forholde os til persondata, sikkerhed og kunstig intelligens. Men samtidig har teknologi en slags teflon-effekt på folk, fordi emnet er kompliceret og kræver indsigt. Med festivalen vil gerne åbne op for en bred offentlig samtale om teknologiens rolle i samfundet «, siger hun. Festivalen vil nemlig have folk til at engagere sig.

Læs hele programmet om festivalen her.

Annonce

IBYEN

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer