Det er det unge, smukke - og dengang også private ægtepar - Tom Cruise og Nicole Kidman, som spiller hovedrollerne i Kubricks' mystiske drama 'Eyes Wide Shut'.
Foto: Still fra filmen, Warner Bros. Pictures

Det er det unge, smukke - og dengang også private ægtepar - Tom Cruise og Nicole Kidman, som spiller hovedrollerne i Kubricks' mystiske drama 'Eyes Wide Shut'.

Byliv

Forkæl både syns- og smagssans til visning af Kubricks klassiker 'Eyes Wide Shut' et hemmeligt sted i København

CPH PIX hylder som en del af Kubrick Festival 2017 filminstruktøren med en on location-visning af klassikeren 'Eyes Wide Shut'. Datoen er sat, og menuen er allerede afsløret. Stedet derimod er helt og aldeles hemmeligt for alle andre end arrangementets gæster.

Byliv

Du har muligvis allerede hørt om Kubrick Festival 2017.

Men hvis det på en eller anden måde skulle have forbigået din opmærksomhed, så sætter en del af det danske kulturliv i år fokus på en af filmhistoriens største filminstruktører, Stanley Kubrick, med festival og Kubrick-relaterede arrangementer over hele landet.

Lige om lidt kulminerer festivalen med udstillingen 'Stanley Kubrick - The Exhibiton' på Kunstforeningen Gl. Strand.

Men udstillingen er slet ikke københavnernes eneste mulighed for at fejre en af filmhistoriens største filminstruktører.

Festivalen er som nævnt en helårsting, som løbende sætter fokus på Kubrick med kunst og koncerter og så selvfølgelig også med hans berømte film.

I anledning af spillefilmsfestivalen CPH PIX, hvor der også er en 'A Clockwork Orange'-koncert på programmet, bliver Kubricks klasikker 'Eyes Wide Shut' (1999) vist i et helt særligt set-up søndag 1. oktober.

Eyes Wide Shut blev Kubricks sidste film, og han døde blot fire dage efter at have klippet filmen færdig.

Har du ikke allerede set filmen, skal vi nok lade være at afsløre hele plottet her - men vi kan fortælle så meget som, at filmen handler om overklasseparret Bill (Tom Cruise) og Alice Harford (Nicole Kidman), der ender i et værre skænderi, da Alice indrømmer, at hun har overvejet at være Bill utro. Bill begiver sig ud i New York-nattens mulm og mørke og så er der ellers sensualitet, flirteri og lingeri for alle pengene.

CPH PIX kalder selv den særlige filmvisning for en »ekstravagant on location-visning«, hvor både syns- og smagssansen bliver forkælet.

Det er altså ikke i en biografsal, at filmen bliver vist, men vi ved til gengæld ikke, hvad det er for et sted, festivalen har fundet. I stil med filmen, skal arrangementet være omgærdet af mystik, og den endelige adresse og det adgangsgivende kodeord er derfor hemmeligholdt for alle andre end arrangementets gæster.

Hvis du er en af dem, der gerne vil rives med af mystikken, kan du købe en billet for 475 kr. - og får du så hele pakken med film, mad og drikkevarer.

Menuen er måske det eneste, der ikke er hemmeligt, og den byder blandt andet på brandade på torsk med tilbehør, svampetærte, oksekød og chokolademousse.

Eyes Wide Shut on Location. Søndag 1. oktober kl. 18. Hemmelig adresse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce