Det er det populære makkerpar Ditte Hansen og Louise Mieritz, der sammen med Ellen Hillingsø og Lisbeth Wulff skal fremføre de ikoniske replikker fra Blinkende Lygter.
Foto: Manuel Claro, DR

Det er det populære makkerpar Ditte Hansen og Louise Mieritz, der sammen med Ellen Hillingsø og Lisbeth Wulff skal fremføre de ikoniske replikker fra Blinkende Lygter.

Byliv

Det skal jeg da ha': Ditte & Louise spiller hovedroller i 'Blinkende Lygter' til live-oplæsning under CPH PIX

Det er fire skuespillerinder, der skal fremføre Torkild, Peter, Arne og Stefans ikoniske replikker til en live-reading af Blinkende Lygter-manuskriptet i Dagmar 7. oktober.

Byliv

Man kan forestille sig at et af filmbranchens kernemottoer lyder noget i stil med: »intet manuskript, ingen film«.

For det er svært af forestille sig en film uden et manuskript. Måske et #artsy impro-projekt kunne gøre det, men ellers må manuskriptet altså siges at være filmens kerne.

Og selvom det oftere er instruktør- og skuespillernavne, man husker efter den gode filmoplevelse, så fortjener manuskriptforfatterne altså lige så stor en del af æren.

Det mener spillefilmfestivalen CPH PIX i hvert fald - og derfor vil de dedikere en aften til manuskriptet lørdag 7. oktober kl. 21 i Dagmar Teatret.

Og det er ikke et hvilket som helst manus, der er i fokus, men faktisk et dansk filmhistories mest ikoniske af slagsen: 'Blinkende Lygter' af Anders Thomas Jensen.

CPH PIX har iscensesat en såkaldt live-reading af manuskriptet, hvor det er byttet rundt på kønnene.

Det er nemlig fire prominente kvinder, Ellen Hillingsø, Louise Mieritz, Ditte Hansen og Lisbeth Wulff, som skal levere Torkild, Peter, Arne og Stefans ikoniske replikker som »Det er en syg høne, der har lagt det æg der«, »Faktisk så er Ove Ditlevsen en af vores største digtere« og ikke mindst udbryde »Det skal jeg da ha!« i aggressiv desperation.

Desuden indgår Mette Horn, Rikke Louise Anderson og Anne Sophie Espersen som biroller i opsætningen, mens Esben Dalsgaard og Claes Bang skal spille Hanne og Therese. Oliver Zahle står for at styre slagets gang på scenen.

Billetter til showet koster 120 kr.

Blinkende Lygter - live-reading. Lørdag 7. oktober kl. 21. Dagmar, Kbh. V.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce