Forfatteren Jan Sonnergaard fik sit gennembrud med novellesamlingen 'Radiator' i 1997, som blev solgt i mere end 100.00 eksemplarer. Jan Sonnergaard gik bort sidste år.
Foto: Tobias Selnæs Markussen (arkiv)

Forfatteren Jan Sonnergaard fik sit gennembrud med novellesamlingen 'Radiator' i 1997, som blev solgt i mere end 100.00 eksemplarer. Jan Sonnergaard gik bort sidste år.

Byliv

Tag til årets sidste gadefest og støt Jan Sonnergaards Mindelegat

På lørdag er der gadefest foran Floss i Larsbjørnsstræde til støtte for den afdøde forfatter Jan Sonnergaards Mindelegat med lyrik, musik og stand-up fra Jans venner og kollegaer.

Byliv

Årets måske sidste gadefest i Indre København bliver afholdt på lørdag i Larsbjørnsstræde til ære for den afdøde forfatter Jan Sonnergaard, som sidste år blev ramt af et hjertetilfælde under en lanceringsrejse i Beograd.

Jan Sonnergaard fik sit gennembrud med novellesamlingen 'Radiator' i 1997 og blev med sin rå realisme hurtigt en af halvfemsernes største forfattere.

På lørdag vil Jans venner fra diverse kunstnerkredse underholde og samle ind til et mindelegat til udøvende kunstnere, værdigt trængende eller både/og.

Forfattere som Kirsten Thorup, Søren Ulrik Thomsen, Caspar Eric, Jonas T. Bengtsson, Nicolaj Stocholm og Line-Maria Lång læser op, mens Sebastian Dorset leverer stand-up og musikerne Uffe Lorenzen, Niels Skousen, Per Kristensen, Bowdashes og Radiatordrengene + special guests spiller musik. Henrik Vesterberg er konferencier.

Festlighederne finder sted fra kl. 15 i Larsbjørnsstræde, foran 'Floss', som var et af Sonnergaards stamsteder. Floss har sågar opkaldt en cocktail efter 'Søde Jan' med grappa, rom, vodka, marachino-likør, cointreau, isterninger og et cocktailbær - og signaturdrinken vil selvfølgelig være at finde i baren på lørdag.

Der vil desuden være musikquiz med Jan Sonnergaards favoritter ved dj Hans Henrik Siig og stor tombola med gaveregn samt masser af øl og mad.

Arrangørerne er en gruppe mennesker, som alle stod Jan nær - alle indsamlede penge går til legatet.

Formålet med Jan Sonnergårds Mindelegat er »på enhver flink og sødmefuld måde, altså i Jan Sonnergaards ånd, at støtte, begave og opmuntre udøvende kunstnere og/eller værdigt trængende med et legat overrakt under festlige former«, lyder det i en pressemeddelelse fra arrangørerne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce