I performanceinstallationen optræder en ung kvinde, der er på jagt efter den perfekte krop
Foto: Pr-foto, Brian Ulbrichsen

I performanceinstallationen optræder en ung kvinde, der er på jagt efter den perfekte krop

Byliv

Performancekunstner forvandler Vesterbro-galleri til 80'er-inspireret fitnesscenter

Kom med til fernisering for Brian Ulbrichsens nye installation i Galleri Vess på Vesterbro i København. Her byder kunstneren på farverig performancekunst i fitnessrammer.

Byliv

Under Kulturnatten i morgen inviterer performancekunstner Brian Ulbrichsen til fernisering for sin nye udstilling og installation på Galleri Vess i Oehlenschlagergade.

Her skal publikum på en tidsrejse fra 2017, hvor alle går i sort Nike-tøj, tilbage til det farverige årti: 1980’erne. Nærmere bestemt til et på dagen op- og indrettet fitnesscenter, hvor der eksperimenteres med farver, lys og spejle.

I performanceinstallationen optræder en ung kvinde, der er på jagt efter den perfekte krop. Hun nyder synet af sig selv, og deler flittigt oplevelsen på sociale medier og med publikum.

Udstillingen, som hedder 'Strong is the new skinny', vil kunne opleves fra kl. 17 og frem til kl. 20 fredag aften under Kulturnatten, men har man andre planer denne aften, er installationen på galleriet frem til 21. oktober.

Brian Ulbrichsens kunst

Manden bag udstillingen er Brian Ulbrichsen, en kunstner der ikke er bange for at tænke ud af boksen.

Blandt hans andre projekter finder vi udstillinger som 'Fire Room'- et udstilling badet i neonlys og lyserødt, som Ulbrichsen har skabt i samarbejde med en række andre kunstnere. I den mere jordnære afdeling - bogstaveligt talt - har han bl.a. lavet udstillingen 'Velkommen i skoven' bestående af elegante træstole omgivet af grønne bregner i et lysegrønt lokale.

Brian Ulbrichsen er født i 1989 og er uddannet på Kunstakademiets Designskole.

Med rum forsøger han at skabe nye virkeligheder, hvor man går fra den grå dagligdag og ind i en verden, der er fyldt med sanseindtryk.

Kulturnatten i Danmark og udlandet

Kulturnatten København er en årlig tilbagevendende begivenhed, der finder sted fredagen før skolernes efterårsferie. Arrangementet er et samarbejde mellem museer, ministerier, kirker, virksomheder, parker og universiteter - for bare at nævne et par stykker af arrangørerne.

Ud over København bliver der også holdt kulturnat i andre større danske og svenske byer, såsom Aarhus, Aalborg, Odense, Lund, Göteborg og Stockholm. Datoerne kan variere fra by til by.

I Paris startede man i 2002 et lignende koncept, som går under navnet 'Nuit Blanche', hvor der blandt andet bliver sat kunst-installationer op rundt omkring i byen. Dette fænomen har også spredt sig byer som Leeds, Rom, Bruxelles og Lima.

Fernisering: Brian Ulbrichsen på Galleri Vess. Oehlenschlagergade 36, Kbh V. www.vess.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce