0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Musikredaktør: Distortion fremstår som en bumset og småforvirret teenager

Distortion gik ind i sit 14. år ved at hamre panden ind i sin måske største identitetskrise hidtil.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Daniel Hjorth
Foto: Daniel Hjorth

Festproblemer. Det var kun et fåtal af deltagerne til dette års Distortion, der havde erhvervet sig et af de armbånd, der er med til at støtte festivalen økonomisk.

Distortion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Distortion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er nok en tand flere københavnere end normalt, der synes, denne mandag er slem at komme igennem.

Distortion er slut for denne gang, og igen i år er der blevet festet godt igennem i ugens løb. Det er mine egne ømme fødder, snavsede gummisko og tunge hoved et glimrende bevis på.

Men hvis det også de kommende år skal være Distortion, der går forrest som den vildeste, den største og den sjoveste københavnerfestival, trænger festivalen til en solid undervognsbehandling.

Svigtende salg Distortion har på flere måder sejret helt ad helvede til.

Festivalen har fået selv sine fjenders udelte opmærksomhed. Den er blevet det uofficielle startskud på sommeren. Og den er enhver brandingeksperts våde drøm om et løssluppent, festende, halvnøgent, frigjort og helt enestående København.

Alligevel har dette års (formentlig) svigtende salg af de såkaldte gadearmbånd vist, at Distortion stadig har svært ved at tjene penge.

Det er frivilligt, om man som deltager i gadefesterne vil betale 100 kroner for et gadearmbånd og dermed indirekte være med til at betale for det efterfølgende oprydningsarbejde.

Men fredag var der kun solgt 6.000 armbånd, og selv om festivalen endnu ikke har opgjort det endelige tal, skyder pressechef Christian Langballe på »8-10.000 solgte«. Målet var 14.000.

Taget for givet
Det betyder muligvis, at Distortion næste år må skære en af de famøse gadefester fra. Men jeg håber, at modet er til mere end det. For efter flere år i streg, hvor gadefesterne er blevet gigantiske københavnerbegivenheder, er det på tide at tage dem op til revision.

Folk enten elsker, hader eller elsker at hade Distortions gadefester. Selv folk, der afskyr dem, kan ikke rigtig lade være med at mene noget om dem. Det er ikke opmærksomhed, festivalen savner. Der er nytænkning. Gadefesterne er simpelthen begyndt at ligne hinanden for meget.