Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

Cocktailbaren Brass Monkey er populær på Vesterbro.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gadeguide: Tag jorden rundt på Vesterbro

Enghavevej blomstrer med kælder-sushi, hawaii-drinks, thai-mad og god kebab.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man spadserer ad den bid af Enghavevej, der går fra Vesterbrogade til Istedgade, kan man næsten komme hele vejen rundt om kloden.

Gaden byder nemlig på indslag fra Hawaii, Japan, Thailand, Tyrkiet og Danmark på mormors tid.

Økologisk wok på hjørnet Lige på hjørnet til Vesterbrogade er der nu åbnet en wok-take away. Her har ellers ligget en deli, et pizzeria og andre kortvarige madtilbud igennem tiden, men nu står den på lynstegt thaimad og smoothies tilberedt af økologisk grønt, kød og frugt.

Fra højtalerne brager kantet pop fra M.I.A., og montren bugner af broccoli og røde pebre side om side med økologisk hyldeblomstsodavand og æblejuice. En smoothie med for eksempel hindbær, ananas og æble koster 39 kr. Wok har i øvrigt et spisebord, man kan slå sig ned ved og et indmuret akvarium med fisk som underholdning, mens man venter på serveringerne.

Wok, Vesterbrogade 103, 1620 Kbh. V, tlf. 7023 2351, åbent ma.-fr. kl. 11-22, lø. kl. 14-23 samt sø. kl. 16-22 www.wokken.dk ( eksternt link)

LÆS

Brass Monkey
»Aloha!« kan man roligt råbe henkastet, hvis man går ind hos cocktailbaren Brass Monkey.

I lokaler, der tidligere husede en snabelskobutik, er der nemlig dømt hawaii-stemning eller 'tiki', som det hedder.

Her gør romtønder det ud for borde, her er palmer, figurer af huladanserinder og tahitianske høvdinger, udskårne masker og alverdens eksotisk udseende tingeltangel som om hver en polynesisk ø har doneret et stykke nips til samlingen.

Om aftenen lyser flammende drinks barhulen op, en pigget pindsvinefisk svæver i loftet, på væggene hænger hula-hula-blomsterranker (den korrekte tern er ’lei’), og lokalet er som regel pakket med gæster, der sipper cocktails, mens travle bartenderne elegant shakere og skænker rom i lange stråler.

Ud over det hele drøner et syret rockabilly-soundtrack, der er en Tarantino-film værdigt. Og måske hopper gæsterne op for at tage sig en omgang heftig limbo under bambusstokken.

LÆS ARTIKEL

Brass Monkey, Enghavevej 31, 1674 København V, åbent on.-lø. kl. 20-03 www.brassmonkey.dk ( eksternt link)

Til Tove Ditlevsens minde
Gadens ærkedanske indslag står 'Klubben' for. Restauranten, der har små potteplanter i kummer under vinduerne og reklamerer med hønsesalat, fiskefileter, ål og flæskesteg. Fremmaner det billeder af digteren Tove Ditlevsen? Næppe.

Den på en gang så delikate og rå poet boede på førstesalen i nummer 4, og i dag er der mindestuer i form af restaurant i stuerne nedenunder. Ditlevsens kontrafej i sorthvid hænger da også på væggen ved siden af en indrammet version af digtet ’Angst’, som nærmest står i skærende kontrast til det øvrige interiør, der buldrer ’mormor-hygge’.

For her er rødt-og hvidternede duge, tæppe på gulvene, plysbetrukne stole, dunkel belysning og ølankre på væggenes træpaneler. Men indehaveren er i gang med at samle flere memorabilier fra Ditlevsens tid til at pynte i stuerne.

Daniella Isabel Krog har drevet den mere end 100 år gamle beværtning i 16 år. Og hun har forvandlet stedet fra rendyrket værtshus til restaurant med klassiske danske retter som hakkebøf og stegt flæsk. »Vesterbroerne kaldte mig en snobbet kælling«, husker Daniella Isabel Krog om den omskiftelige periode.

I dag kommer her et miks af turister, ældre, musikere som Volbeat og Kim Larsen og unge, der elsker mormormad.

»Især unge er vilde med de gamle rammer og retter som hjerter i flødesovs«, fortæller indehaveren fornøjet.

Sådan en omgang står i 129 kr., hvis man skulle blive lækkersulten.

Klubben, Enghavevej 4, 1674 Kbh. V, tlf. 33 31 40 15, åbent alle dage 11-23. www.restaurant-klubben.dk ( eksternt link)

STEM PÅ

Tom Yam som i Bangkok
Sunee Karong, der oprindeligt kommer fra Bangkok, styrer den kombinerede thai takeaway og restaurant Thai Kacha. Hun har indrettet lokalerne enkelt med lette mørke træmøbler, og man kan både sidde i stueetagen med kig ud til gadelivet eller rykke op i det mere private lokale et par trin oppe.

Her er originale thairetter på menuen lavet af råvarer som grønne mini-auberginer, galangarod og rød basilikum, så smagen af Tom Yam, Massaman eller Pad Thai sender fluks én på mental rejse til det asiatiske tropeland.

Forretter og supper koster fra 37-45 kroner og hovedretter 69-89 kroner. Ris køber man ved siden af for 15 kroner.

Hvis man ikke er velbevandret i det thailandske smagsunivers, kan man researche hjemmefra via hjemmesidens grundige gennemgang af krydderurter. Thai Kacha sælger også thailandske øl (18 kroner stykket for Singha Beer, Beer Chang og Phuket Beer) og vin.

Thai Kacha,Enghavevej 18, 1674 Kbh. V, tlf. 32122323, åbent dagligt fra kl. 15 til kl. 22.30. Mandag lukket www.thaikacha.dk ( eksternt link)

LÆS

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Billig sushi i kælderen
Nede i kælderen i nummer 1 åbnede for et stykke tid siden denne lille takeaway-biks med japanske raffinementer.

Navnet Sushi Kings bringer ellers tankerne hen på den danske gangsterfilm Pizza King – eller Burger King. I hver fald klinger King ikke lige af ris med fisk. Men her er skam nydelige nigiri og makiruller, og man kan få en menu med hele 13 stykker for 100 kroner eller hele 15 stykker sashimi til 140 kroner!

Sushi King, Enghavevej 1, 1674 Kbh. V., tlf. 33 79 63 08, åbent ma.- to. 15.30 - 21.30, fr.-sø. 15.30 - 22. www.sushi-king.dk ( eksternt link)

LÆS ARTIKEL

Høeg’s
Jeps – apostroffen sidder stadig forkert, men det gør ikke stedet mindre rigtigt. Det er en dansk cafe classic.

Det var bestsellerforfatteren Peter Høegs lillebror Christian, der i 1996 åbnede cafe på hjørnet af Sundevedsgade og Enghavevej, hvor der har været værtshus siden 1891. Selv om der er kommet ny ejer til, hedder det stadig Høeg's.

Her sidder områdets beboere og får en kaffe, en øl og en smøg under varmelamperne året rundt. For Høeg's er et af de steder, man kan regne med. Det har ligget der længe, og det bliver det såmænd nok ved med. For kombinationen af hyggeligt interiør, solide portioner cafemad, priser de fleste kan være med til og pladser i solen, holder.

En Thy øko-pilsner koster 20, en latte 30 og hver dag er der happy hour fra 16-18, så en stor Tuborg eller Classic koster 25 kr. Og så vises der Champions League-kampe på storskærm i kælderen. Så kan man godt leve med, at pejsen er pillet ned.

Café Høegs, Enghavevej 20A, 1674 Kbh V, tlf. 33 31 34 89 , åbent ma.-fr. kl. 10-24, lø.-sø. 10-gæsterne er gået hjem. www.hoegs.dk ( eksternt link)

LÆS

Kebab til natteravne

En lille gylden og trind tyrkisk konge med turban er Pasha Kebabs maskot. For her er maden konge, forklarer personalet, som også tager sig tid til at forklare, at 'pasha' godt nok betyder noget i retning af 'fyrste' på tyrkisk.

Fredag og lørdag er festdage på kebabbaren på hjørnet, som formidler det tyrkiske køkken med en stor kulgrill i kobber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I weekenderne, hvor horder fra Vega, Ideal Bar og områdets cocktailbarer styrter ind, er det dog hurtige måltider med shawarma på spyd, der sælges. For ellers kan kokkene ikke følge med.

Her er der også sat ekstra personale på til at håndtere de ofte temmelig berusede gæster. Men problemer er der ingen af, understreger dagens personale. Til hverdag kan man i ro og mag nyde traditionelt grillede farsspid. Tre spyd – en med grøntsager, en med marineret kalvekød og en med hakket kalvekød koster 68 kroner, mens en falafel i durumrulle koster 54 kroner.

Pasha Kebab, Enghavevej 57-59, 1674 KBH. V, 39 18 11 22, ma.-to. 11-24, fr. 11-05, lø. 12-05, sø. 12-24. pashakebab.dk ( eksternt link)

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Spis! Drik! Se!  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser