Halloween. Der er masser af skumle (og festlige)  fornøjelser at dykke ned i.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)/POLFOTO

Halloween. Der er masser af skumle (og festlige) fornøjelser at dykke ned i.

Guider

Guide: Halloween byder på drabelige fortællinger og blodige fester

Rædslernes sæson er over os. Vi guider dig både til klassisk uhygge og blodig splatter.

Guider

Uhygge i Tivoli Tivoli står som altid i Halloweens tegn. Fra 22. til 28. oktober byder haven nemlig på en masse særoplevelser.

Tivoli er som sædvanlig smukt udsmykket specielt til lejligheden og hver dag går Tivolis hekse sammen med Columbine, Pjerrot, Harlekin og Tivoli Garden igennem hele haven i et Halloween-optog.
Hele herligheden er selvfølgelig primært rettet mod børnene. Men det forhindrer dig ikke i at gå en tur i parken og suge lidt af stemningen. Udklædningskonkurrencen er dog lukket land for dig, da man skal være under tolv for at deltage.

Halloween i Tivoli Tid: 22.-28. oktober Sted: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V.

Byvandring i fortidens mørke
Weirdwalks arrangerer byvandringer i hele København og fokuserer på historisk korrekthed og medrivende fortællinger. I weekenden fra 26.-28. oktober har de også sammensat en skummel halloweentur i Østre Anlæg.

Her kan du høre om hvad der skræmte danskerne i gamle dage. Lang tid før vi tændte gadelamperne lys, var landet nemlig befolket af lokkende lygtemænd, skrigende natravne, fanatiske troldejægere og noget så spektakulært som glødende dræbergrise!

Weirdwalks Halloweentur Tid: 26., 27., 28. oktober, kl. 19 Sted: Østre Anlæg. Indgangen ved Stockholmsgade/Dag Hammarskjolds alle. 2 minutter fra Østerport station. Tilmelding p


å
Pris: 60 kr. for både børn og voksne

På besøg i lighuset

Hvis du er interesseret i en mere klinisk uhygge, byder innovationsfestivalen Afsnit I indenfor på det nu nedlagte Hørsholm Hospital.

Her vil den professionelle historiefortæller, Ingrid Hvass, blande personlige fortællinger med klassiske myter og folkeeventyr. Der er lavet en drejebog, men hele tiden formes scenariet af hvem gæsterne på turen er.

Der bliver rig mulighed for at krybe i kældergangene, snegle sig igennem arkiverne og gyse i lighuset. Oven i det krydres hele den visuelle oplevelse med stemningsfuld musik af den elektroniske musiker, Emil Thiim.

Afsnit I - Historier i hospitalsgangene Tid: 26. oktober kl 16, 19 og 22. 27. oktober kl. 11, 14, 18 og 21. Sted: Hørsholm Hospital, Usserød Kongevej 102, 2970 HørsholmPris: Gratis

Dyrenes Halloween

Hvis du føler at du er let at skræmme, er det formentlig ingenting i sammenligning med at være et jaget bytte. Halloween i zoo står i den grad i rovdyrenes tegn og det er ikke for sarte sjæle.

Blandt andet kan du følge med når havens rovdyr bliver fodret, eller når der fortælles mørkehistorier i myreslugeranlægget.

Du kan også komme med ind i det gamle, mørke elefanthus og se et dyr blive dissekeret. Eller se dyreverdenens drabeligste tandsæt. Eller hvad med at få en fugleedderkop helt tæt ind på livet?

Halloween i Zoo Tid: 2. november, kl. 18-21 Sted: Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg Hvis du har årskort, kan du tage en ven gratis med hele dagen.
Fest i syndens by

Rock og metalklubben Sin City i Kødbyen byder indenfor til en spektakulær blodfest på to etager. Der er både noget for dem med kærlighed til den klassiske Halloween, såvel som til dem med en hang til bestialsk splatter.

På stueetagen er der nemlig dømt hospitalstema. Her har Sin City indrettet et blodigt lighus med tilhørende slagtehal. Nede i kælderen er der et mere klassisk græskarbal for godmodige monstre og hekse.

Udover dette er der også konkurrencer med masser af præmier. Og så spiller garage-trash-duoen Java Skull med flere op til dans.

Politiken TV tester Tivolis nye skræmmende Halloween-udstilling Scary Silden. Kilde: Politiken.tv

Sin City Halloween Tid: 27. oktober, kl. 22-04 Sted: Sin City, Pris: 60 kr. inkl. én øl og garderobe


Motorsavsfest

På Huset i Magstræde er der besøg fra Schweiz. Det er nemlig bandet The Monsters, der spiller op til dans med hvad de selv beskriver som en blanding af motorsavs-punk, trash, rockabilly og primitiv rock'n'roll. Alt sammen med et twist af uhygge. Og med et løfte om fest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Udover dette er der besøg fra svenske Thee Gravemen og det lokale all-girl garage-band, The Felines.

Gearbox og Club Mau Mau: Halloween Fest Sted: Huset, KBH, Rådhustræde 13, 1466 København Tid: 1. november, kl. 20 Pris: 100 kr.


En dans i mørket

Til det mere elekroficerede publikum er der traditionen tro også Halloween Party på Culture Box. I de dunkle lokaler på Kronprinsessegade kan man nemlig hylde mørket i selskab med andre danseglade natteravne.

Musikken bliver blandt andet leveret af Jean Von Baden, Karsten Loud og Tim Driver og der burde være garanti for en fest med bid i.

Halloween Party Sted: Culture Box, Kronprinsessegade 54 Tid: 27. oktober, kl. 23 Pris: 70 kr.


ibyen@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce