Issjov. 24. november åbner skøjtebanen ved Frederiksberg Have. Så det er bare om at få slebet klingerne.
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)/POLFOTO

Issjov. 24. november åbner skøjtebanen ved Frederiksberg Have. Så det er bare om at få slebet klingerne.

Guider

Guide: Få fart under skøjterne i vinterkulden

Isen er klar lige om lidt. iBYEN guider til skøjtebaner for nybegyndere og klinge-akrobater.

Guider

OPDATERET 20. NOVEMBER - 2012.

Romantik på Frederiksberg

Ved indgangen til Frederiksberg Have ligger der vinteren igennem en udendørs skøjtebane omgivet af oplyste træer og bænke. Banen er ikke stor, men den er hyggelig med sin placering for enden af Frederiksberg Allé.

Mens man skøjter en tur med kæresten i hånden, kan man kigge ned ad den statelige allé og ind i den store Frederiksberg Have.

På Frederiksberg Runddel kan man leje skøjter til 45 kroner per par eller få slebet sine egne, også til 45 kroner.

Melder sulten sig efter de fysiske udfoldelser eller trænger man til noget at varme sig på, kan man købe mad og drikke i Funders Café, som begejstrede Politikens anmelder med sine amagermadder.

LÆS ANMELDELSE

Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg. Åbner 24. november. Skøjteudlejning: mandag-fredag 11-19, lørdag 10-20, søndag/helligdage 12-20. Det er tilladt at skøjte på banen selvom skøjteudlejningen er lukket.

Leg i Lindevangsparken

I modsætning til skøjtebanen på Frederiksberg Runddel er det tilladt at spille ishockey i Lindevangsparken.

Her er der rig mulighed for udfoldelser, hvad enten man er til piruetter, ishockey eller en rolig skøjtetur. Fra tirsdag-torsdag kl. 14.30-17 er ishockeybanen dog reserveret til skolefritidsordninger og klubber.

Man skal selv medbringe skøjter, da det ikke er muligt at leje på stedet.

Lindevangsparken,Dalgas Boulevard 1, 2000 Frederiksberg. Åbner 24. november. Medbring egne skøjter.

Kulørt lys i Valby

Den store skøjtebane på Toftegårds Plads i Valby genopstår igen omkring 1. december. Københavns Kommunes Kulturforvaltning har stillet is til rådighed og Kulturhuset i Valby har arrangeret en helt særlig tur på klinger.

Her er banen nemlig som et stort lærred for lyskunstneren Jacob Sikker Remin, der via en interaktiv installation skaber kulørte lysbilleder, som formes af de skøjtende gæsters bevægelser.

Samtidig kan du også nyde vægkunsten på den modsatte væg. Streetartfestivalen Galore blev nemlig afholdt i Valby tidligere på året, og flere af værkerne pryder stadig murerne ved Toftegårds Plads.

KORT

Den særlige skøjteoplevelse på 1500 kvadratmeter is kan man få helt frem til udgangen af februar. Der er gratis adgang til banen, og det er muligt at leje skøjter til 45 kroner eller få slebet sine egne skøjter til samme pris.

Bonusinfo: Hver fredag i februar fra kl. 16 er der 'Disco on ice' med laserlys og dj's, der står for musik.

Skøjtebanen på Toftegårds Plads, Valby. Skøjtebanen er åben fra 1.december og til og med 1.marts. Skøjteudlejning: fredag-søndag 11-22.

Nordeuropas største bane åbner igen

Genforeningspladsens Skøjtebane i Nordvest er nordeuropas største kunstige skøjtebane med sine 400 x 12m.

Med sin længde er den oplagt til konkurrenceløb og er desuden et af de eneste steder hvor de danske hurtigløbere kan træne. Der er også plads til nybegyndere på alle niveauer og skøjteudlejning alle ugens dage.

Dog har banen i tidens løb været meget følsom overfor mildt vintervejr og sidste år måtte den lukke allerede 29. december.

Men der er håb forude. Det er blevet foreslået at grave et energieffektivt køleanlæg ned under banen og dermed have en garanti for en sikker isbane om vinteren fra sæsonen 2014/2015.

Genforeningsparkens Skøjtebane, Alle dage kl. 10-22 fra 20. december - 1. marts. Skøjter kan lejes for 50 kroner. Skøjteudlejning har åbent fra 10-19 i hverdage og weekender.

ibyen@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce