Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Steppeulven. Marie Tourell Søderberg er i øjeblikket aktuel i Ole Christian Madsens film.
Foto: JONAS OLUFSON

Steppeulven. Marie Tourell Søderberg er i øjeblikket aktuel i Ole Christian Madsens film.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Syngende sand, sorte blomster og nyfalden sne: Læs Marie Tourell Søderbergs guide til din weekend

Den unge skuespillerinde, der er aktuel i premierefilmen 'Steppeulven', guider til København.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folk med god hukommelse husker hende måske som 'pige med stomipose' i 'Klovn'.

De fleste kender hende nok snarere som Inge i Ole Bornedals tv-serie '1864'.

Og nu er hun aktuel i premierefilmen 'Steppeulven', hvor hun spiller Eik Skaløes kæreste Iben Nagel Rasmussen - også kendt under kælenavnet 'Itsi Bitsi' (og så var hun i øvrigt også Halfdan Rasmussens datter).

Vi har bedt den 26-årige skuespillerinde om at fortælle om sine favorit-steder i København.

Hvilken frokostrestaurant er din favorit i byen?

»Hvis jeg må vælge frit på alle hylder, uden at tænke pengepung - så bliver jeg nødt til at svare Kadeau.

Jeg er for det første vild med mad, og især når det er på råvarernes præmisser, med det nordiske i fokus, som på Kadeau«.

Hvilken kunstoplevelse skal du have i weekenden?

»Jeg skal se og høre fantastiske Jacob Kirkegaards udstilling 'Earside Out' på Museet for Samtidskunst i Roskilde.

Jacob Kirkegaard åbner sanserne for en verden, jeg aldrig lægger mærke til. Om det er lyden i stilheden efter Tjernobyl eller lyden af syngende sand, så udvider han min oplevelse af verden! Det er vildt«.

Hvilket sted i byen betyder mest for dig?

»Min tur over vandet fra Børsen til Christianshavn - Knippelsbro kan gøre mig forelsket i København, hver gang jeg krydser den. København og vandet - det spiller«.

Hvis du skal ud at spise i weekenden, hvilket spisested besøger du så helst?

»Höst! Jeg elsker, at de på Höst sender en brændende enebærbusk ind for at give duft til din krebseanretning.

Deres ret billige 5-retters menu er altid en oplevelse - det udfordrer min idé om, hvad mad kan være«.

Hvilken koncert skal du se i weekenden?

»Broken Twin i Koncerthuset - jeg skal se hende live, det glæder jeg mig til. Jeg hørte Broken Twin første gang til uddelingen af Steppeulven-prisen, hvor hun modtog flere priser. Hun er så ydmyg, og når hun åbner munden og synger, kommer der sorte blomster ud. Det må jeg høre igen.

Jeg er rigtig glad for Koncerthuset - husker især en helt fabelagtig Efterklang-koncert sidste år«.

Hvornår er København smukkest for dig?

»I nyfalden sne«.

På hvilken bar drikker du dig helst fuld sammen med dine venner?

»Lidkoeb har fantastiske drinks! Og så er der så hyggeligt, at man virkelig får snakket igennem. Og når man bliver lukket ud igen, er man helt hemmelig, i en lille baggård på Vesterbro.

Så kan man lige trille på Amigo Bar bagefter - så er min fredagslykke gjort«.

Hvor er den vildeste fest i København?

»Jeg mindes mangen sen nattetime på Amigo Bar. Der sker altid et eller andet dér. Og man danser og snakker og drikker øl - det er lidt en tidslomme. Og der er altid nogen, man kender«.

Hvilken film står øverst på din liste for tiden?

»Der er så mange, både danske og så alle oscarfavoritterne. Så jeg kommer til at skulle meget i biografen den næste tid. Men jeg skal se de seje drenge fyre den af i 'Mænd & Høns' i weekenden«.

Hvor finder du ro i byen?

»I Frederiksberg Have. Jeg løber i Frederiksberg Have, bor tæt på - så det er fornemmelsen af at komme væk fra larmen og instantly tæt på naturen - så tæt man nu kan komme i byen. Men det er godt nok, når man bare har brug for træer og blade. Og parken har alle mulige forskellige stemninger - så der er mulighed for at gå på oplevelse«.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips