Foto: Miriam Dalsgaard
Guider

Guide: Restauranter med masser af fisk på menuen

Her er fem restauranter med fisk, muslinger, skalddyr og andet godt fra havet.

Guider

Østers, fiskesuppe, skaldyrsbygotto, grillet blæksprutte, bagt torsk og fish'n'chips. Der findes meget lækkert fra havet.

Ibyen har samlet fem restauranter, hvor menuen er præget af fiskeretter.

Umage Fiskerestaurant er netop blevet anmeldt og har fået tre hjerter af Politikens anmelder.

Joakim Grundahl skrev: »Sardiner med kapers, purløg og peberrod som en lille kartoffelsalat i velafstemte kapitler af markante smage, og til sidst de bedste ansjoser, jeg har smagt. Godt nok fra dåsen, der lige havde fået lidt varme for at åbne olierne op, men hvad gør det, når de havde så mild, blød og dyb sødme i smagen?«.

Foruden sardiner og ansjoser, kan du også få østers, kaviar, blæksprutte og helstegt søtunge til forret og som snack.

Blandt de syv hovedretter kan du for eksempel få havbars med spidskål, pighvar med løg og sherry eller havtaske med hvide asparges.

LÆS ANMELDELSENSalt og kraftige krydderier ødelægger de gode råvarer

Er du i fiskehumør, så skal du besøge den franske fiskebistro Fishmarket, hvor der stort set kun er mad fra havet på menukortet.

Du kan for eksempel få dampede muslinger, grillede østers og råmarinerede kammuslinger.

Skal det være uden skaller, kan du også få kogt hummer, bagt torsk, meunièrestegt rødtunge og stegt pighvar.

Og selvfølgelig bouillabaisse - en stor fransk fiskesuppe med både fisk og skaldyr.

Der er nok at vælge imellem. Fisk løs!

S'il vous plaît: Spis en lækker fransk middag for 250 kr.

Nytårsaften åbnede Nose2Tail en ny restaurant i Kødbyen: Nose2Tail - Meat & Seafood, hvor der er fokus på... Ja, kød og mad fra havet.

Restauranten er faktisk Kødbyens største, og så bryster den sig af at være økologisk og bæredygtig.

Kødet kommer fra fritgående dyr, grøntsagerne er økologiske og fisken er fanget på bæredygtig manér uden trawl.

Og nu til deres seafood. Til forret kan du eksempelvis få røget kammusling med ramsløgsmayo, pil-selv-rejer, fire østers med vinagrette eller skalddyrsterrin med rygeost.

Til hovedret kan du få stegt rødspætte med blomkålspuré eller en skalddyrsbygotto - og så kan du tilkøbe jomfruhummer on the side for en halvtredser.

Man kan godt få lækker hummer i København

Kødbyens Fiskebar er blevet tildelt en Bib Gourmand seks år i træk for god mad til gode priser.

I dette tilfælde er det for god fisk. For selvom de har en enkelt vegetar- og kødret på menuen, består resten af seafood.

Du kan få mindre og kolde retter som kammuslinger, flere forskellige slags østers, slethvar, stenbiderrogn og endda søpindsvin fra Færøerne.

Fra det varme køkken kan du prøve norsk kongekrabbe, grillet blæksprutte, kulmule fra Vesterhavet eller blåmuslinger dampet i æblecider.

Det er en god idé at bestille bord i forvejen, hvis du vil have plads indendørs i den populære, rå restaurant - ellers kan du tage chancen og forsøge dig i baren, hvor man ikke kan reservere pladserne. Hvis solen skinner, kan man nyde sin fisk udenfor, hvor der også er en del siddepladser.

Ingen fiske-guide uden fish'n'chips.

Og et af de bedste steder, du kan få dig sådan en omgang, er i Torvehallerne hos Fiskerikajen.

Henrik Palle roste fastfoodbiksen og skrev: »Fisken er delikat og velstegt, dejen sprød og ikke for tyk og fritterne tydeligt håndskårne«, hvorefter han fortsatte: »Men prikken over i’et er remouladen, der i Fiskerikajens fortolkning er meget tæt på det sublime. Den er ikke solgul og silikonefugemasseagtig, men bleg, syrlig og med en distinkt smag af estragon og cornichoner samt lidt finthakket løg«.

Hvis du ikke er så meget til fish'n'chips, kan du også kigge forbi til fiskefrikadeller eller nyåbnede østers og et glas hvidvin.

Her er 5 steder med fish'n'chips

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN