Snyd. Det er ikke en orm. Blandt Alchemist menu, der består af 45 retter, manipulerer køkkenet med gæsternes sanser.
Foto: DALSGAARD MIRIAM

Snyd. Det er ikke en orm. Blandt Alchemist menu, der består af 45 retter, manipulerer køkkenet med gæsternes sanser.

Guider

Guide: 5 nye steder du skal kende

Molekylærgastronomi søger grænser, og billige menuer lokker hos de nye restauranter.

Guider

Folkene bag private dining-konceptet Voce har åbnet den nye restaurant Leaven i Ny Adelgade. Man kan få en tasting menu for blot 400 kroner, og hvis man skal have vinmenuen oven i, skal man af med det dobbelte.

Politikens madanmelder Sandra Brovall var forbi Leaven forleden, og hun skrev bl.a. »Med en sidevogn af vaniljeis og syrligtsød æblekompot var den det tydeligste bevis på, at Leaven kan levere overordentligt vellavet og velsmagende komfortmad til bistropriser. Den dessert gad jeg godt komme igen efter«.

Læs anmeldelsenSydlandsk bistro er lidt for anonym

Det er ikke til at vide, hvad der skal ske i den kommmende restaurant Otto. Manden bag, Rasmus Oubæk, ejer bl.a. Pluto og Gorilla, og nu åbner han altså sin sjette restaurant på Store Kongensgade 34.

Hvis adressen lyder bekendt, er det måske fordi flere restauranter har måttet dreje nøglen om her de sidste år. Blandt andet komikeren Casper Christensens restaurant Congo.

Molekylær gastronomi er kodeordet på Alchemist. Restauranten har netop fået fem hjerter af vores kritiker Joakim Grundahl på trods af en række kritikpunkter. Det var f.eks. lidt i overkanten, at der stadig var negle på hønsefødderne. Ikke desto mindre var der tale om »madlavning på højeste plan«.

I køkkenet står Rasmus Munk, som tidligere er kendt fra restaurant Tree Top i Vejle.

Læs anmeldelsen45 retter er for mange

Der hersker ingen orden i den kommende restaurant Anarki på Frederiksberg.

Den delevenlige menu til 375 kroner består af en større omgang serveringer fordelt i fem ombæringer, der krydser landegrænserne på må og få. Bagmændene ejer også Mêlée, og blandt dem finder vi bl.a. Danmarks bedste sommelier, Christian Thorsholt Jacobsen. Restauranten åbner i slutningen af november.

Madklubbens nye cocktailbar på Sortedam Dosering er nu open for business. Nu kan man altså drikke sig en lille kæp i øret, inden man tager videre på en af deres tre restauranter på søpromenaden.

En cocktail koster fra 75 kroner til 95 kroner, og hvis man skal have en snack, kan man f.eks. få fries med creole mayo til 40 kroner. Drinkskortet er en blanding af klassiske og eksperimenterende drikkevarer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce