Anbefalinger. Guitarist i Sort Sol - og kunstnerisk leder i artFREQ. Lars Top-Galia guider til spændende musikalske oplevelser.
Foto: PR - Gong Tomorrow, Per Lange

Anbefalinger. Guitarist i Sort Sol - og kunstnerisk leder i artFREQ. Lars Top-Galia guider til spændende musikalske oplevelser.

Guider

Lars Top-Galia fra Sort Sol guider til festivalen G((o))ng Tomorrow

Festivalen, der tidligere gik under navnet Wundergrund, starter allerede nu på fredag 23. oktober.

Guider

Københavns uforudsigelige garant for anderledes musikalske møder - festivalen Wundergrund - har skiftet navn til G((o))ng Tomorrow.

Festivalen fejrer sin første udgave under det nye navn med et program, hvor der er tematisk fokus på Beirut, ikoner fra New York og Japan. Stilarter og kunstnere fra disse tre steder mødes med den københavnske musikscene under festivalen, der løber fra 23.-31. oktober.

Lars Top-Galia, kendt som guitarist i Sort Sol og kunstnerisk leder i artFREQ., guider her til spændende musikalske genfortolkninger, et unikt indblik i den libanesiske musikscene, berlinsk live-video-kunst og mødet mellem et københavnsk undergrundsmiljø og et ældgammelt teater!

Nico & Wyatt møder Jomi, Dayyani & Athelas

»Åbningsaftenen på G((o))ng Tomorrow byder på en række absolut interessante møder. Fire nulevende komponister har genkomponeret sange af ikonerne Nico og Robert Wyatt, og værkerne opføres live af Athelas Sinfonietta med sangerinderne Jomi Massage og Camilla Dayyani i front. At genfortolke eksisterende materiale og præsentere det i en helt ny sammenhæng perspektiverer både ikoner, værker og de danske sangerinder – her mødes helt forskellige kunstneriske udtryk og perioder i et nyt og fælles musikalsk værk.

Anden del af koncerten er den libanesiske ”A” Trio, som må forventes at levere en voldsomt energisk og fortættet performance! Det er rasende interessant, at man for første gang præsenterer den hyper-levende musikscene fra Beirut i København, endda over to dage«!

Jomi Massage, Camilla Dayyani, Athelas Sinfonietta, "A" Trio.Fredag 23. oktober i Koncertkirken.

Drone-metal & Beirut Wormhole

»Lørdag i LiteraturHaus byder på en aften i guitarens tegn! Messer Kvartetten uropfører et værk med og af guitaristen Jakob Thorkild. artFREQ. præsenterede for nylig værket 'Lament' med Einsturzende Neubauten og Messer Kvartetten sammen, så det bliver super spændende at opleve de fire virtuose og elektriske strygere i endnu en ny sammenhæng.

Efterfølgende er det så igen Libanons eksperimenterende musikscene, som rykker til København. Her præsenteres billedkunst, der skabes live til improviseret guitarspil. Det bør krible i enhver guitarist efter at gæste Nørrebro denne aften«!

Jakob Thorkild, Messer Kvartetten, Mazan Kerbaj, Sharif Sehnaoui. Lørdag 24. oktober i LiteraturHaus.

CAAST og New York

»CAAST består af kunstnere tilknyttet Mayhem, som i de seneste år konsekvent har fokuseret på det kompromisløse og udfordret grænserne for den københavnske musikscene. Det bliver spændende at se dem performe deres syrede syngecirkeldrama i de historiske rammer i Hofteatret.

Som kontrast optræder også den eminente New Yorker-violinist Todd Reynolds i en solokoncert med elektronik og kunstfilm af Bill Morrison. - Morrison var senest aktuel på MoMA med projektet 'Compositions'«.

Cæcilie Trier, Asger Hartvig, Andreas Führer, Simon Latz, Tobias Kirstein, Todd Reynolds.Onsdag 28. oktober i Hofteatret.

The Zaffre Project

»Denne fredag aften forventes at blive et fantastisk gensyn med den eminente berlinske live-video-kunster Lillevan, der som medlem af duoen Rechenzentrum og deres sublime opførelse af Beethoven-projektet 'Emperor Remixed' var på scenen ved én af artFREQ.'s allerførste koncerter tilbage i 2008 i den tidligere DR Koncertsal på Frederiksberg.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»På G((o))ng Tomorrow præsenterer han så nye projektioner til en af Danmarks mest spændende elektroniske kunstnere, komponisten Ejnar Kanding, som med uropførelsen af 'The Zaffre Project' blander elektronisk musik, videokunst og akkordeon i konstellation med New Yorker-ikonet Todd Reynolds forstærkede, klassiske violin - wow«!

Ejnar Kanding, Lillevan, Todd Reynolds, Frode Andersen.Fredag 30. oktober i KoncertKirken.

Game Pieces & Hikashu

»Jeg ser virkelig frem til den første større præsentation af Game Pieces-genren herhjemme. New Yorker-legenden John Zorn er jo en af ophavsmændene til genren, og på programmet denne aften er foruden Stockhausens bud ud i genren samt uropførelser af danske komponister, også den japanske komponist Shiba Tetsus værk 'Hand Pieces', som er inspireret af en opførelse af John Zorn i Tokyo.

Det fantastiske her er, at netop dén John Zorn-opførelse fremførtes af multiinstrumentalisten og ekstrem-sangeren Koichi Makigami, og det er ham og hans vanvittige, genreblandende band, Hikashu, som runder aftenen af i deres første koncert på dansk grund«!

Loré Lixenberg, Stefan Baur, Ying-Hsueh Chen, Jeppe Just Christensen, Hikashu.Lørdag 31. oktober i KoncertKirken.

G((o))ng on Tour med Patty Waters

»Avantgarde-scenen, som i de tidlige 1960’ere fuldstændig trodsede det etablerede, og for altid knuste forestillingen om, hvad som kunne opfattes som skønhed i musikken og jazz, fandt i 1965 en stemme i en ung kvinde, opvokset på en farm i Iowa, nemlig Patty Waters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Man kan med ret hævde, at Patty Waters introducerede skriget i jazz, og det er en reel sensation, at artFREQ. og G((o))ng on Tour kan præsentere hende i Jazzhouse ved hendes første koncert i Europa nogensinde. Der er ingen tvivl om, at det bliver en rystende oplevelse, at høre denne ikoniske sanger, som har inspireret generationer af kvindelige kunstnere til at udfordre deres sangtalent og søge det ekstreme - sangere som Patti Smith, Diamanda Galás og Yoko Ono«.

Patty Waters feat. Burton Greene (Albert Ayler) i Europa for første gang. Søndag 8. november i Jazzhouse.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce