Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kussomat. Om kussomaten er med i de to arrangementer om kussens kulturhistorie, vides ikke. Men den står i hvert fald skarpt i Ibyens kusse-erindring.
Foto: Mie Brinkmann (arkiv)

Kussomat. Om kussomaten er med i de to arrangementer om kussens kulturhistorie, vides ikke. Men den står i hvert fald skarpt i Ibyens kusse-erindring.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Weekendguide: Kussens kulturhistorie, billig grød og farvel til Kødbyens Mad og Marked

Og nåja, der er også shawarma-mesterskab på Nørrebro.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fredag: Kusse-kulturhistorie, Onkel Danny og Ibyen-fest

Den historiske festival Golden Days er ved at rinde ud for denne gang, men det er stadig muligt at få en sidste bid af 1970’erne, årets tema, med sig hjem. På Dan Turèlls stamværtshus Frederik VI på Frederiksberg skal der lyttes til Onkel Dannys flerstemmige 70’er-lyrik. Seancen bliver ført an af litterat og anmelder Lars Bukdahl, som også vil udfolde en tekstnærlæsning af lyrikken. Det hele skylles ned med gratis Gammel Dansk.

På Republiques scene Reaktor er det en anden slags litteratur, der skal udforskes. For omkring et år siden udgav den svenske tegner Liv Strömquist tegneserien ’Kundskabens frugt’, en humoristisk tegneserie om det kvindelige kønsorgans kulturhistorie. Tegneserien bliver nu vakt til live som en iscenesat reading instrueret af Mia Lipschitz, der tidligere har iscenesat forfatter Bjørn Rasmussens digtsamling ’Ming’. Den lange rejse gennem kussens kulturhistorie giver et indblik i de mange detaljer om og forståelser af organet, og det hele bliver opført af skuespiller Kitt Maiken Mortensen.

Under overskriften ’Krop, køn og kusse’ finder endnu et Golden Days-arrangement sted fredag. Festivalen har slået sig sammen med Statens Museum for Kunst i forsøget på at »tage skammen ud af underbukserne«. Der er blandt andet performance baseret på brevkassespørgsmål med kunstner Maja Malou Lyse, lysbilledforedrag med museumsinspektør Birgitte Anderberg, og medicinhistoriker Adam Bencard sætter fokus på kropshistorie. Derudover læser Sofie Diemer op fra sin digtsamling ’LOL-LITA’. Hungry Vaginas lægger låg på aftenen fra dj-pulten.

Skal det hele være lidt mere rowdy, kan du slå et smut forbi Simons & Simons nye klub, Chateau Motel, hvor Ibyen (ja, os!) holder fest. Festen bærer titlen ’Ibyen i byen: The Gender Edition’, og begynder med gratis entré, fri bar og gratis burgere (fra 20-22). Aftenen kommer til at byde på tovtrækning mellem drengene og pigerne, en bodegaafdeling med store fadbamser kun for kvinder og et lyserødt karaoke-rum med heliumballoner, manicure og kold rosé kun for drenge.

I cocktailbaren passer Politikens Lucia Odoom pulten sammen med dj Christian d’Or. Senere er der koncert med et endnu ikke offentliggjort band. Når alle natklubbens fire etager åbner, sker det med den aalborgensiske sanger Lord Siva, der giver minikoncerten i Chateau Motels største rum.

Gamle mænd, gammel lyrik og Gammel Dansk. 23. sept. kl. 16-17. Frederik VI, Frb. www.goldendaysfestival.dk

Kundskabens frugt – en tegneserie om kussen – live. 23.-24. sept. kl. 20. Reaktor, Kbh. Ø. www.republique.dk

SMK Fridays: Statens Museum for Krop, Køn og Kusse. 23. sept. kl. 16-22. Statens Museum for Kunst, Kbh. K. www.smk.dk

Ibyen i byen: The Gender Edition. 23. sept. kl. 20. Chateau Motel, Kbh. K. Facebookevevent.Gratis entré til 24.

Lørdag: Grød eller shawarma?

Der er havregrød, bygotto, grøddeller, congee, som er en asiatisk risgrød og linsegrøden daal. Ja, grød er ikke, hvad det har været. Og det kan manden bag verdens første grødbar, Lasse Skjønning Andersen, formentlig tage en del af æren for. Det startede med et lille spisested i Jægersborggade for fem år siden. I dag findes GRØD også i Torvehallerne, Guldbergsgade og Nordre Frihavnsgade. Og lørdag fejres dagen i alle fire butikker med havregrød med hjemmelavet karamelsauce, æble og ristede mandler til fem kroner. Men du skal tidligt ud af fjerene, for grøden serveres mellem klokken 7 og 9.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fra én fejring af mad til en anden. Lørdag er det endnu en gang tid til at finde Nørrebros bedste shawarma. Hidtil har konkurrencen, som i år arrangeres af Nørrebro Lokaludvalg og Kultur N, været forbeholdt spisesteder på Nørrebrogade, men hele Nørrebro har i år været inkluderet i mesterskaberne. 750 smagsdommere er med til at vurdere restauranternes shawarma. Sædvanen tro gælder først til mølle-princippet, og vil man have fingre i en stemmeseddel, foregår det fra kl. 12 i Fyensgade.

Frem til 20. september har det været muligt at afgive sin stemme online. Stemmerne udgør en tredjedel af konkurrencen. Den anden tredjedel afgøres af et ekspertpanel bestående af komiker og rapper Ellie Jokar, radiovært og komiker Simon Jul samt P6 Beat-vært Rune Hedeman. Sidst, men ikke mindst tæller gadepanelets stemmer naturligvis stadig. De udgør den sidste tredjedel, og når smagsdommerne har spist sig igennem de 15 sharwarmasteder, som er nomineret på forhånd, uddeles priserne. Det sker klokken 16, når årets vinder kåres.

GRØD fylder 5 år. 24. sept. kl. 7-9. På GRØD’s restauranter. Flere steder i Kbh. www.groed.com

Nørrebro Mesterskab i Shawarma. 24. sept. kl. 12-16.30. Fyensgade, Kbh. N.www.noerrebrolokaludvalg.kk.dk

Søndag: Farvel og på gensyn

Weekenden kan afsluttes i roligt tempo til årets sidste udgave af Kødbyens Mad og Marked. Siden april har der hver weekend været mad på programmet i Kødbyen, søndagsjazz og hygge. Lørdag er der desuden italiensk madmarked, når butikken Supermarco tropper op med sydeuropæiske delikatesser, og for at markere årets sidste markedsweekend holder Kødbyens Mad og Marked åbent til klokken 22 lørdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer