Påskeferie. Der er grund til at være optimist. Foråret er (formentlig) lige om hjørnet.
Foto: HELLE ARENSBAK (arkiv)

Påskeferie. Der er grund til at være optimist. Foråret er (formentlig) lige om hjørnet.

Guider

Påskeguide: Forældregys, hipsternadver og klassisk filmmagi

Vi guider dig til påskens bedste oplevelser.

Guider

En aften i teatret 'Æblet' på Betty Nansen Teatrets Edison-scene beskrives som en grotesk samfundsgyser om projektforældre og det politisk korrekte fællesskab.

Kulissen er en børnehave og hovedpersonerne er voksne mennesker, der læsser ansvaret for deres egen identitet og lykke over på de hjælpeløse børn.

Mammutteatret har i 'Æblet' sat den Reumertvindende duo Claus Flygare og Kari Vidø sammen med den unge fremadstormende instruktør Maria Kjærgaard-Sunesen i en sprængfarlig cocktail om den nutidens fællesskabshysteri.

INFO

Eksklusiv kirkemad
Gruppen 'Hipster Jesus' inviterer 28. marts til en utraditionel påskemiddag i kirkelige rammer. Det er nemlig i Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro at man kan spise 'Den Sidste Mad', som arrangementet hedder.

De første 100 ankomne gæster tilbydes en autentisk, nordisk påskemenu tilberedt af kokke fra Firefly og Noma. Hvor mange penge man vælger at betale for oplevelsen, er op til én selv.

Hvis du ikke er blandt de heldige, der kom først, så er du stadig velkommen i kirken til et glas vin. Der vil også være musik ved de to DJs, Schaarup og Carl-Emil.


Film
Mesterinstruktøren Jacques Audiard har gjort det igen med den stærke 'Smagen af rust og ben'.

Politikens Sophie Engberg Sonne var heller ikke i tvivl. Hun tildelte filmen seks stjerner og skrev blandt andet »Hvordan kan noget, der er så modbydeligt, være så smukt?«. Her er en klar anbefaling til det hårdføre biografpublikum, der værdsætter stor filmkunst.

INFO

Hvis du vil have lidt mere tjubang i biografen, er den storslåede 'Cloud Atlas' et godt bud. Ambitionsniveauet i den heroiske storfilm er tårnhøjt og handlingen udspiller sig over flere hundrede år.

Kim Skotte kaldte Cloud Atlas for »en tegneseriepotent fabel om modmagt, køn og antiforbrugerisme« og konkluderede at filmen rent kunstnerisk er en heroisk fiasko. Ikke desto mindre er underholdningsværdien helt i top, når publikum bliver kastet ned igennem århundrederne.

INFO

»At opleve ’Lawrence of Arabia’ på det store lærred er på den korte liste over det, en filmelsker må nå i sit liv«, siger den legendariske kritiker Roger Ebert. Og nu får du muligheden for at opleve 222 minutters vaskeægte, klassisk filmmagi, når Cinemateket frem til 2. april viser den syvdobbelte oscarvinder fra 1962.

Kopien er digitalt restaureret og selv die hard-fans kan genopleve suset i selskab med den udødelige klassiker.

INFO


Selfmade royalt stel
I påskeferien åbner malerskolen i Royal Copenhagens butik på Amagertorv 6.

Her kan du få undervisning i at male din egen Blå eller Sort Mega Riflet tallerken på det rå porcelæn med den klassiske porcelænsmaling.

Din tallerken vil være klar til afhentning i butikken ca. 3 uger senere, når den har været forbi porcelænsfabrikken til glasering og brænding. Det koster 250 kr. at male én tallerken i malerskolen som varer én time.

Malerskole, lørdag d. 23. marts, kl. 10.30, kl. 13 og kl. 15, mandag og tirsdag d. 25. og 26. marts, kl. 10, kl. 13 og kl. 15. Maks. 15 deltagere pr. hold. Book plads på


Kunsttalenternes show

Charlottenborgs Forårsudstilling må siges at være intet mindre end en institution i dansk kunstliv.

Her kan publikum komme helt tæt på et udvalg af det boblende vækstlag og der er traditionen tro et væld af udtryk og forskellige stemmer repræsenteret på den omfattende udstilling.

LÆS OGSÅ

Du kan blandt andet opleve sidst års modtager af udstillingens nationale solopris, Christina Schou Christensen, der laver fantastiske kreationer med en blanding af grov ler og blød glasur.

INFO

ibyen@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce