Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jessica Tolf Vulpius
Foto: Jessica Tolf Vulpius

Bodega. Amager er blevet beriget med en ny lokal bodega ved navn Whammy Bar.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem nye steder: Amager-bodega åbner med gratis øl og bowle

Vi guider til fem nye københavnske barer og restauranter, du skal kende.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er du træt af at vælge de samme barer og restauranter, hver gang du skal ud?

Så er her fem nye steder at vælge imellem.

Der er både vegetarisk mad, fransk- og italienskinspireret mad og en bodega blandt de nye skud på den købehavnske restaurationsstamme.

VeVe

Henrik Yde, der blandt andet står bag den thailandske restaurant Kiin Kiin på Nørrebro, åbnede i september en vegetarisk restaurant i et gammelt pakhus på Dampfærgevej på Østerbro.

VeVe, som restauranten hedder, er en forkortelse af vegetarisk verdenskøkken. Navnet afspejler restaurantens koncept: Maden er vegetarisk med fokus på sæsonernes råvarer - derfor udskiftes menukortet hver sæson - og der hentes inspiration fra hele verden.

Som gæst bliver man budt på simple menuer bestående af seks snacks, seks retter og seks petitfours til 600 kroner. En vinmenu koster 500 kroner. Derudover er det muligt at tilkøbe velkomstchampagne, cocktails og kaffe.

Pakhuset rummer foruden restauranten med 30 siddepladser også en lounge samt en afdeling takeaway-udgave af Kiin Kiin, Kiin Kiin To Go.

VeVe. Dampfærgevej 7, Kbh. Ø.

Restaurant INVO

Endnu en restaurant er rykket ind i et pakhus på Østerbro. Her har Simon Lerche og Maria Sønstabø åbnet restauranten INVO, hvor de har forsøgt at bibeholde pakhusatmosfæren med et maritimt islæt - og med muligheden for at komme sejlende til og fra restauranten.

Indretningen, der er en kombination af enkelthed og modernitet, afspejler sig også i menuerne, som bliver sammensat efter sæsonens råvarer. I disse efterårsmåneder er der eksempelvis vildtretter, torsk og stegt jomfruhummer på menukortet.

Der kan vælges mellem 2-, 3- og 5-retters menuer. Er man ude efter en aften lidt ud over det sædvanlige, er der mulighed for at vælge 'Chef’s table’, hvilket indebærer en placering med udsigt til det åbne køkken og en 7-retters menu, vinmenu samt velkomstdrink, snacks, kaffe og petitfours.

Restaurant INVO. Dampfærgevej 8, Kbh. Ø.

La Halle - bar à Vin

Den franskinspirerede vinbar La Halle - bar à Vin ligger på Papirøen i forlængelse af Københavns nye kunstcenter, Copenhagen Contemporary. Den ene af ejerne er restauratør Jesper Møller, som også er initiativtager til madmarkedet Copenhagen Street Food.

På La Halle - bar à Vin er der plads til 200 spisende gæster, og på menukortet findes et bredt udvalg af eksklusive vine, bobler, oste og charcuterie, bruschetta og lette anretninger samt sødt til kaffen.

Indretningen er præget af skandinavisk design med blandt andet lyst træ og dyreskind, og hvis man er på udkig efter eksklusivitet og service, men samtidig gerne vil opleve streetfood-stemningen fra Copenhagen Street Food, er La Halle - bar à Vin et godt alternativ.

Helt snydt for den rå containerstil, som man møder på Papirøens madmarked, bliver man dog kke, idet barens bagvæg er sider fra containerer.

La Halle - bar à vin. Trangravsvej 10-12, Papirøen.

Forketta

New porketta is coming!

Et billede slået op af forketta (@forketta.dk) den

Forketta er en italiensk restaurant beliggende på Ryesgade.

Her serveres både antipasti, primi piatti, secondi piatti og dolce. Og selvfølgelig er der italienske druer på menuen. Pastaretterne koster omkring 130 kroner, hovedretterne fås for 200 kroner, mens desserter starter ved 65 kroner.

Hjørnerestauranten er hyggeligt indrettet med små træborde, levende lys til de mørke aftenstunder, en stor bogreol, der optager hele den ene væg samt en høj bar.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ejerne Alessandro og Filippo driver også en bod i Torvehallerne.

Forketta. Ryesgade 30B, Kbh. N.

Whammy Bar

Whammy Bar er resultatet af et samarbejde mellem folkene bag pladeselskabet Crunchy Frog og Morten Varano, som ejer Rust og Høker Bar.

Baren, der betegner sig selv som en lokal bodega, åbner i morgen. Det fejres med gratis øl og en såkaldt ’Whammy bowle’ til de første.

Baren tilbyder signaturøl, cocktails som margarita og Creole Mary med spicy rom samt vine fra Vinhanen.

Whammy Bar. Østrigsgade 13, Kbh. S.

Læs mere:

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Spis! Drik! Se!  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser