0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Åh nej. Endnu en kaffedate: Hvad gør du, når du har en kaffeaftale, men ikke orker at snakke? Ibyen giver dig tips

Er du også for træt til smalltalk? Her er syv anbefalinger til kaffeaftalen, du egentlig ikke rigtig orker.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Man behøver ikke aflyse sin kaffeaftale, bare fordi man ikke magter at analysere og fortolke hele sin livssituation. Tag et sted hen, hvor man fokuserer på nogle andre ting. Som brætspilscafeen i Huset-KBH.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du har haft en lang dag på arbejde, og nu skal du mødes med din ven/moster/kæreste/date/indsæt-selv-relation. Problemet er: Du orker det ikke rigtig.

Udsigten til at bestille en americano efter at have drukket spandevis af dårlig kaffe på dit arbejde og analysere og fortolke jeres livssituationer, diskutere verdens politiske kriser og det vestlige forfald/indsæt-selv-emne trækker slet ikke i dig.

Du magter faktisk slet ikke at snakke efter at have brugt en hel dag på kollegial hyggesnak. Du er bange for, du kommer til at stirre uengageret ud i rummet og sige »mmh« og »njaa« og »tjoo« i flere timer. Samtidig vil du ikke have en alt for sen aflysning på samvittigheden. Og du vil jo også gerne se denne person.

Så ... what to do?

Denne guide er skrevet for at redde dig ud af præcis den kattepine. Her kommer Ibyen nemlig med syv bud på steder i byen, hvor I ikke behøver tale sammen.

1 Mal på keramik i Creative Space

Kan du huske dengang, man drejede sin egen keramik på fritidshjemmet og i billedkunsttimerne i folkeskolen? Tag en nostalgisk tur tilbage til den tid hos Creative Space på Gammel Kongevej.

Jesper Stormly Hansen
Foto: Jesper Stormly Hansen

Det er svært at have en dybfølt samtale, mens man skal koncentrere sig om keramikmaling...

Det er dog lidt mindre omstændeligt her: I skal blot male på allerede formet keramik. Derefter overlader I det til personalet, som glaserer og brænder det, og så henter I det efter en uge. Hvilket samtidig kan fungere – hvis du orker det – som en anledning til at få indhentet den forsømte snak.

Creative Space, Kastelsvej 1, 2100 København Ø

2 Leg strateger på Bastard Brætspils Cafe

I Huset-KBH gemmer der sig også en brætspilscafe, hvor du kan tage din eftermiddagsaftale med hen og udfordre vedkommende i alverdens brætspil. Den største udfordring er nok at blive at enige om det rette spil, for de har over 500 forskellige.

Anders Rye Skjoldjensen
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Et tip her fra redaktionen er at vælge et spil, der kræver strategisk tænkning. Det vil nemlig ikke efterlade meget tid til pseudopsykologiserende samtaler. Altså: Det er et kæmpe no-go at spille fisk.

Bastard Brætspils Cafe, Huset-KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København K

3 Shop vinyler hos Beat på Vesterbro

Beat på Enghave Plads er både en café, vinylpladebutik, musikboghandel og galleri. Med andre ord er der mange ting at tage sig til, der ikke inkluderer snak.

Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

I Beat på Vesterbro kan man kigge på vinylplader og være på café samtidig.

Måske du i lang tid har ledt efter en helt særlig, sjælden plade? Måske I bliver enige om, at denne dag skal være dagen, I begge starter en pladesamling? I hvert fald er der nok at give sig til.

Beat, Enghave Plads 13, 1670 København V

4 Arkadespil på Bip Bip Bar

Bip Bip Bar er en kombineret arkade og café, hvor I kan spille arkadespil med eller mod hinanden, mens I for eksempel drikker en giftigblå drink med navnet Ice Ice Baby.

At tage på Bip Bip Bar vil holde jeres samtales dybde på et minimum, og afhængigt af, hvor ophidsende jeres spilvalg samt erfaring (og selvfølgelig om I er på hold sammen), vil I mest bruge ord som: »Kom nu!«. »Nej!. »Ja!«. »Shiiit!«.

Bip Bip Bar, Fælledvej 7, 2200 København N

5 Afprøv kunstneriske talenter hos Paint & Chat

Er du på udkig efter en lidt mindre hæsblæsende oplevelse, er cafeen Paint & Chat på Frederiksberg oplagt. Her er der både mulighed for croquis, kultegninger, fingermaling og alt muligt andet.

Det kreative oplevelse er i fokus, og selv om stedet hedder ’Paint & Chat’, skal du ikke lade dig afskrække. I vil højst sandsynligt ende med at chatte om, hvilke farver I skal bruge, eller hvad der monstro var sket, hvis I havde søgt ind på Kunstakademiet.

Paint & Chat, H.C. Ørsteds Vej 58, 1879 Frederiksberg C

Annonce

6 Slå søm i på Forsyningen

Måske forbinder du aktiviteten at slå søm i med slørede minder fra sene nætter på en brun bodega. Men så er det, fordi du ikke har været forbi Forsyningen på Vesterbro, som blandt andet sælger øl fra lokale bryggerier som Brus på Nørrebro og Wire Brewing i Valby.