0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ibyen tipper til din uge i København: Nu kan du komme til den svenske ø Hven – helt gratis

Ibyen guider dig til oplevelser i København i denne uge.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Hanne Boock
Foto: Hanne Boock

Færgeturen til Hven har ikke været omfattet af regeringens sommerhjælpepakke og har derfor ikke været gratis. Men nu inviterer Sundbusserne, der sejler fra Toldboden i København til den svenske ø, på gratis overfart tur-retur.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge giver vi dig Ibyens top-3, hvor Ibyen-redaktionen gennemtrawler Københavns events, udstillinger, koncerter og pop-ups og udvælger tre bud til din uge i byen. Få Ibyens top-3 ved at tilmelde dig Ibyens nyhedsbrev.

Sejl!Måske er du lige vendt tilbage fra ferie. Eller også er den først lige begyndt. Der kan være mange grunde til at søge et åndehul, og på onsdag kan du lade det være Hven, den lille svenske ø, der ligger en kort sejltur fra København. Her inviterer Sundbusserne, der dagligt sejler til øen fra Toldboden, nemlig ombord på færgen ganske gratis, både tur og retur.

Hanne Boock
Foto: Hanne Boock

Hven. Sankt Ibbs kirke er den eneste fungernede kirke på Hven. Den ældste del er bygget i 12. tallet. Udsigt fra kirken.

Og nu tænker du måske, at færgebilletter da har været gratis hele sommeren? Ja, men ikke turen til Hven. Da øen er svensk, har den ikke været omfattet af regeringens hjælpepakker, og derfor trænger den nu til gæster. Lej en cykel, når du ankommer: Cykelturen rundt om øen i den svenske sommeridyl tager cirka halvanden time, og på vejen møder du Tycho Brahe Museum, middelalderkirken Sankt Ibb og rigeligt med små spisesteder. Book din gratis færgebillet her, det er først til mølle. Bonusinfo: Du skal ikke i karantæne, når du kommer hjem, da Udenrigsministeriet ikke længere fraråder rejser til Skåne.

Forstå!Hvor fremmed føler du dig? Sådan lød starten på 250 samtaler, teatret Metropolis og fotograf og kurator Maja Nydal Eriksen har lavet med borgere, der har fået asyl i Danmark mellem 1956 og i dag. Samtalerne er blevet til 250 portrætter i udstillingsprojektet 100% Fremmed?, hvor flygtninge gennem tekst og fotos forklarer, hvordan det er at leve i Danmark – med formålet at sætte fokus på, hvordan politikere og medier ofte taler om i stedet for med flygtninge, hvorfor teatret her giver ordet til dem selv.

Maja Nydal Eriksen
Fotocollage: Maja Nydal Eriksen

Du har givetvis hørt om projektet før, for i 2017 kunne det opleves på Københavns Rådhus, hvor 200.000 mennesker lagde vejen forbi. I forbindelse med Black Lives Matter har man nu besluttet at genopføre den evigt aktuelle udstilling i nye omgivelser: Fra på onsdag og frem til 23. august kan 100 udvalgte værker opleves i byrummet ved Kgs. Nytorv Station. Læs mere, og se alle 250 portrætter her.

Se!I Vestindisk Pakhus på Toldbodgade ligger Den Kongelige Afstøbningssamling, der med sine omkring 2.000 afstøbninger af skulpturer fra hele Europa og middelhavslandene er en af verdens største. Samlingen er normalt lukket for offentligheden og kun åben på ganske særlige tidspunkter – denne sommer er sådan et.

Denne gang har skulpturerne fået nyt liv, da Statens Museum for Kunst, der bestyrer samlingen, har inviteret syv forskellige kunstnere til at udvælge en skulptur og fortolke myterne bag til nye og moderne tegneserier. Oplev striber fra Sofie Riise Nors, AnnaMørch, Peter Madsen, Karoline Stjernfelt, Halfdan Pisket, Line Jensen og Wael Toubaji helt gratis hver weekend frem til slutningen af august. Læs mere her.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Martin Slottemo Lyngstad

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

PR/Søtofte

Bliver det den store madtrend i 2021?:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i januar

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.