Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

and. Ma Poule sælger confit de canard sandwiches i Food Court.
Foto: Preston Drake-Hillyard/Preston Drake-Hillyard

and. Ma Poule sælger confit de canard sandwiches i Food Court.

roskilde_guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er den komplette guide til Roskildes Food Court

Se hvor du kan finde Ibyens mand gumlende på en Steak ’n’ Béarnaise-sandwich.

roskilde_guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du ved, der er masser af lækker mad derinde, men hvad er det nu heeelt præcis, man kan få?

Når man går ind i Food Court, er der altid sort af mennesker, og man ender måske med at vælge den stand, hvor der er mindst kø.

Desuden har Food Court en regel om, at man kun må være i courten to år i træk, så hvert år er der udskiftninger. Forvirrende.

Det er ikke nemt at være festival-foodie, men vi har en guide til dig, så du ved alt om, hvad der foregår i Food Courten i år.

Barburrito

I Food Court finder man stadig Barburrito, der langer burrito og tacos over disken fra onsdag til lørdag.

Begge varianter kan fås med kylling, gris eller vegetarisk, og man kan få hjemmelavet lime lemonade on the side.

Manzel Street

Manzel tropper op med Makloubeh, i hvad de selv kalder for en araberbox. Wikipedia siger, at Makloubeh er en palæstinensisk risret med kød og stegte grønsager.

Derudover sælger Manzel falafel og minifalafel som snack.

Som noget rigtig spændende har de også en granatæble-limonade.

Bulko

Hos Bulko kan du få 'Bulgogi' som er en koreansk specialitet med sojamarineret oksekød, salat og ris. Veggievarianten serveres med tofu.

Bulko var også i food court sidste år og skal derfor finde sig en ny plads til næste års festival.

Mikuna

Endelig et indslag fra Aarhus. Mikuna er den nye veganske café på Frederiks Allé, og de har selvfølgelig taget 100% veganske retter med sig.

Derfor kan man få en vegansk burger og vegansk dahl.

Eat horse of course

Husk at det er godt for miljøet at spise noget andet end køer. Det kunne jo passende være en cowboytoast med hestebøf.

De hører med til bølgen af de lidt anderledes kødretter på festivalen.

Læs også

Forbrændingens Taqueria

Forbrændingen er et frivilligt drevet kultursted i Albertslund, som også har en bod på Roskilde. Derfor hører de til nogle af de boder, der ikke har deres daglige gang i Kødbyen eller Torvehallerne.

Der serveres både svine- og vegetariske tacos.

Juicy B

Juicy B er gourmetburger fra Kødbyen, en helt klassisk burger med bagte kartofler og chilimayo.

Man kan få en juicy burger med cheese og en vegetarisk.

Kiin Kiin Street

Thairestauranten Kiin Kiin ligger i Guldbergsgade og i Serbiensgade. De dukker også op i Food Court med tre forskellige thaiklassikere: Rød karry, Pad krapow og forårsruller.

Ma Poule

A photo posted by Mikuna (@mikunaaarhus) on

Confit de canard-sandwichen fra Ma Poule var et hit sidste år, og den er der igen i år som half size, normal size og Obelix size.

Sandwichen består af den franske andespecialitet, som til daglig kan findes i Torvehallerne.

Milk&Sandwich

Det er rart med de steder, hvor man bare ved, hvad man får ud fra navnet alene.

Milk&Sandwich sælger koldskål, kakaomælk og smoothies samt en pulled beef sandwich.

New Arctic

New Arctic er boden bag den famøse moskusburger.

Deres overskud går til projekter, der hjælper ungdommen i Grønland, og derfor støtter man en god sag for hver moskusburger og fish 'n' chips, man bestiller.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Madklubben

A photo posted by MADKLUBBEN (@madklubben) on

Madklubben er nye i Food Court, og de kommer med noget så specielt som en Steak ’n’ Béarnaise-sandwich! En sandwich med béarnaisesauce. Det skal da prøves.

Derudover sælger de en økologisk hvede-'risotto'. Velkommen til.

Paëlla'n'Pilau

Endnu en stade med et navn, man kan regne med. Ikke ligesom Ma Poule, der faktisk sælger and.

Paëlla med ris, kylling, rejer, muslinger og grønt eller en vegetarisk pilau med ris, linser, grønt og raita.

Der er hyldeblomstsaft til den anden hånd.

Piranha

Hvidovre Håndboldklub er på Roskilde og kendes som regel som Flavors of Brazil, men i år har de også fået en bod i Food Court.

Det fremgår ikke af pressematerialet, hvilke retter de har taget med, men mon ikke man kan forvente spicy brasilianske lækkerier fra Piranha?

Retreat

Crispy ham and cheese sandwiches fra grillen. Det er hvad Retreat har taget med sig til Food Court.

Til daglig finder man Retreat i Magasin ved Kongens Nytorv, men når der gives adgang til festivalpladsen, er dette et stærkt bud på en gourmetkur til tømmermændene.

Læs også

The Spoon Company

Mere toast - med flæskesteg. Lavet på økogris med coleslaw og syltede agurker.

Derudover kan man få en vegetarisk portobellotoast med portobellosvampe, søde kartofler og trøffel/olivenmayo.

Derudover har de koldskål med syltede rabarber og ristet kokos. Stærk menu.

Tatar

A photo posted by Tatar (@tatar_raw) on

Tatar har været på festivaltur på Distortion og på Heartland, og nu er de klar til Roskilde.

Deres farverige tatarsandwicher rykker ind i Food Court, hvor det muligvis bliver svært at få en vegetarisk variant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

The Organic Boho

The Organic Boho er en food truck med wraps, juice og boosters.

Det er økologi, og det er sundt med sundt på, edamamehumus, bønner og spinat og peberfrugter.

Faktisk er det også et godt bud på en helsetømmermandskur, hvis man er den type.

WineBar

Vinbaren står for cocktails, sjusser, fadøl, vin, vand og sodavand.

Nogle lækre drikkevarer til overskudsfestivalgæsten. Altså dem med penge.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips