Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anthon Edwards Knudtzon er den ene halvdel af duoen Citybois, som han har med sin ven Thor Blanchez Farlov. I morgen aften giver de koncert i Pumpehuset.
Foto: Jens Dresling

Anthon Edwards Knudtzon er den ene halvdel af duoen Citybois, som han har med sin ven Thor Blanchez Farlov. I morgen aften giver de koncert i Pumpehuset.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anthon er en rigtig cityboy: »Karrusellen ude på Nørrebro, den skal sgu have seks stjerner«

Det er ikke tilfældigt, at den 18-årige Anthon Edwards Knudtzon fra Citybois kalder sig selv for en cityboy. Han er vild med at befinde sig i byen - på gaderne såvel som på diverse klubber. Men han synes, der er for mange biler, og så lugter der dårligt på Gothersgade. Her fortæller han om det bedste - og det værste - ved København.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor bor du?

»Jeg bor i Gentofte. Endda på Gentoftegade. Så jeg er en rigtig Gentofte-fyr. Jeg er meget i København, men det er dejligt at kunne tage lidt frem og tilbage og have et hjem uden for byen«.

Hvad mangler dit kvarter?

»Det kunne være dejligt med flere tøjbutikker og madsteder. Der er et lidt kedeligt udvalg af butikker nu. Skomagere og den slags. Hvis jeg selv skulle åbne en butik i Gentofte, skulle det være en streetwear-butik med alt muligt sygt tøj. Den skulle hedde Boisboys«.

Hvor går du ud og hører musik?

»Jeg elsker at høre koncerter i Vega. Det er jo et klassisk sted, og jeg har altid syntes, det er det fedeste spillested i byen. Da vi (Citybois, red.) fik at vide, at vi skulle spille i Vega, gik jeg bare helt amok. Det var helt sindssygt«.

»Jeg er også begyndt at lytte mere til moderne jazz og interessere mig lige så stille for det, så jeg har også været til et par fede koncerter på Jazzhouse«.

Hvor går du hen og danser?

»Jeg er jo ungkarl, så selvfølgelig på diverse klubber. Men jeg er også begyndt at kunne lide at gå på bodega. Karrusellen ude på Nørrebro, den skal sgu have seks stjerner. Det der med, at man kan samles på en helt anden måde og bare drikke lidt øl og spille meyer, det er fedt«.

Hvor ville du tage en date med?

»En vinbar, der hedder Nebbiolo. Den er pissehyggelig og serverer noget rigtig god ost. Det er et rigtig fint datested, hvor man kan kan få god øjenkontakt og en god sludder«.

Hvad ville du vise udenlandske gæster i København?

»Hvis det var sommer, ville jeg tage mine gæster med på Distortion. Det er den fedeste uge på hele året i København. Folk holder sammen på en helt anden måde under Distortion. Man passer på hinanden, man hører en hel masse god musik, og man kan feste helt amok«.

»Jeg ville også vise mine gæster alle de der små gader og butikker, som man måske normalt ikke ser som turist. Det kunne for eksempel være Pilestræde eller nogle af de andre små sidegader til Købmagergade«.

Hvad er det værste sted i København?

»Det må sgu være Strøget. Der er alt for mange mennesker, og det er stressende at gå der. I hvert fald om dagen. Det er egentlig pisseflot om aftenen, når der ikke er så mange mennesker. Men om dagen er det slet ikke til at holde ud«.

Hvor lugter der dårligst?

»Helt klart på Gothersgade. På en god Gothersgade-tur kl. fem om morgenen kan du være helt sikker på, at der lugter af pis, bræk og alkohol. Men jeg må indrømme, at jeg går i byen der en gang imellem, selv om der lugter helt slemt«.

Hvis du fik en stor pose penge, hvad ville du så ændre?

»Der er alt for mange biler inde i København. Vi er sådan en stor cykelnation, så hvorfor ikke tage skridtet videre? Jeg ville først få dirigeret bilerne ud af København og sætte endnu flere bycykler op. Dernæst ville jeg bruge nogle penge på at få endnu mere streetfood i byen. Det er så ærgerligt, at streetfood-hallen på Papirøen lukker, fordi den samler folk på en helt særlig måde«.

Hvis du havde en bulldozer, hvad ville du så fjerne i København?

»Så ville jeg rive alle de nuværende bygninger ned ved Kalvebod Brygge og lave den vildeste kyststrækning helt ude fra Sjællandsbroen og ind til Nyhavn«.

»Langs strækningen skulle der ligge fadede, hyggelige barer med dj's og livemusik om aftenen, hyggelige restauranter, havnebassiner til at svømme i og baner til sport. På den måde ville Kalvebod Brygge blive et benyttet sted og noget af det første, man så, når man kom ind til København«.

Hvad mangler København?

»Byen mangler noget mere fedt moderne arkitektur. For eksempel synes jeg, at de nye Axel Towers er virkelig fede. Jeg elsker den måde, de er skabt på. Farverne, formerne og materialerne. Mere af det!«.

Hvad er det mest irriterende ved København?

»Når folk går langsomt. Især på Strøget. Det er nok også derfor, jeg undgår det. Det kan virkelig irritere mig«.

Citybois spiller i Pumpehuset torsdag 6. april.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer