Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rita Biza er dj, medlem af et tømmerflådelav og en knallert-bande, og så er hun kvinden bag det populære loppemarked Ritas Blå Lopper, der afholdes på Sønder Boulevard den anden søndag hver måned sommeren over.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Rita Biza er dj, medlem af et tømmerflådelav og en knallert-bande, og så er hun kvinden bag det populære loppemarked Ritas Blå Lopper, der afholdes på Sønder Boulevard den anden søndag hver måned sommeren over.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dj Rita Blå: »Der måtte godt være kvoter for, hvor mange Joe and the Juice der må åbne i København«

Rita Christina Biza lægger navn til denne søndags bagagerumssalg på PostBox ved den gamle post–terminal på Tietgensgade. På en god sommerferiedag kan man finde hende tulle rundt i sin have på Amager.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor bor du?

»I en helårshaveforening på Amager lige ved DR Byen«.

Hvad kendetegner dit kvarter?

»Det er både roligt og samtidig kaotisk med rigtig mange børn, der løber rundt. Nogle af beboerne har vilde, tilgroede og sjove haver, og så er der haver, der er velfriserede. Her bor en god blanding af unge med børn og nogle, der har boet her i 30-40 år«.

Hvilke mennesker i byen fascinerer dig?

»De frivillige, som driver Venligboernes hus på Halmtorvet, Café Grace, for de hjemløse og Trampolinhuset. Det fascinerer mig virkelig, når folk er engagerede nok til at sætte tid af i en travl hverdag for at give noget til meningsfulde fællesskaber«.

Hvor går du hen og hører musik?

»Når jeg går ud, er det tit, fordi jeg selv skal ud at spille (som dj Rita Blue eller som en del af Lady Box, red.). Og ellers går jeg mere efter navnet på kunstneren og typen af arrangementet end selve spillestedet«.

Hvor går du ud og spiser?

»Mit yndlingssted er Fiskebaren i Kødbyen. Jeg har været med til at starte nabobaren Mesteren og Lærlingen op, så det er dejligt familiært. Der ender vi tit, når vi skal ud, og jeg er aldrig blevet skuffet. De har et lækkert råt køkken og små serveringer med meget smag«.

»Når jeg har min søn på tre med, spiser vi på Baghaven i haveforeningen. Det er en lille restaurant, som griller meget om sommeren, og hvor man kan sidde udenfor, mens ungerne løber rundt og leger. Det er alt for stressende at have børn med ud på almindelige restauranter, hvor de skal pacificeres med en iPad for ikke at forstyrre de andre gæster. Her er der i stedet en rigtig god legeplads og et boldbur lige ved siden af, hvor man spiser«.

Hvor spiser du tømmermandsmad?

»Min kæreste laver som regel burgere til mig. Men ellers er det på Condesa, som er godt, hvis man kan lide stærk, lidt greasy mad. Det kunne også være hos Barburrito, som laver en god tømmermandsburrito, eller en burger fra Tommis Burger i Kødbyen«.

Hvad laver du en sommerferiedag i København?

»Når vejret er allerbedst, vil jeg egentlig bare gerne tulle rundt i haven. Ellers tager vi ud og sejler, for jeg er del af et tømmerflådelav, der har en flåde, som hedder Søkoen«.

»Det kunne også være, at jeg kører knallert med min pigeknallertbande og tager ud på Flyvergrillen, til Dragør eller Refshaleøen for at drøne rundt, bade og spise god mad. Det plejer at være sjovt«.

Det skærer mig i hjertet, når et stykke københavnerhistorie bliver jævnet med jorden

Hvor lugter byen værst – og bedst?

»Den lugter bedst her i haveforeningen, når det lige har regnet eller alt springer ud. Så bliver man overvældet af planternes duft. Og så har jeg et had-kærlighedsforhold til den der søde lugt af døde dyr i Kødbyen. Jeg kan godt lide, at der stadig er produktion dernede, men lugten af dødt kød er ikke så rar om morgenen«.

Hvad ville du udrette, hvis du var overborgmester for en dag?

»Jeg ville rive planerne om ny bebyggelse på Amager Fælled i stykker. Og jeg ville frede de gamle bygninger på Enghavevej ved Vega og sætte budgetter af til at få dem restaureret. Der har været store borgerprotester, men projektet kører bare af sted, og det skærer mig i hjertet, når et stykke københavnerhistorie bliver jævnet med jorden«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad gør dig irriteret i byen?

»At man har områder, der fungerer godt, og som mange bruger, som Copenhagen Street Food på Papirøen, og at man sætter sådan et sted i idéudbud i stedet for at bruge kræfterne på at løfte steder, som trænger til det«.

»En anden ting er, at dejlige, smukke og rå områder som Nokken, der har ligger brak i årtier, nu bliver inddraget til at skabe dyr bebyggelse, hvor det kun er de allermest ressourcestærke, der har råd til at bo. At de små åndehuller bliver lukket. Jeg ved godt, at vi skal have flere boliger, men det er vigtigt at holde fast i de små ubeboede steder, hvor der stadig er eventyr tilbage. Ligesom på Amager Fælled. Det er vigtigt, at der fortsat er så meget natur som muligt i byen«.

Hvor er byen smukkest?

»Over alle broerne. Uanset om man kigger ud over kanalerne eller over banelegemerne. Jeg elsker udsigten fra alle vores broer«.

Hvad har København for meget af?

»Joe and the Juice, Baresso og Espresso House, 7-Eleven og den slags kæder. Der kunne godt være en kvote for, hvor mange af den slags der måtte poppe op«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer