København er ikke sig selv i denne uge. Overalt vader store og små børnefamilier rundt mellem hinanden og er med deres slæbende tempo og pludrende spadserestil til fare for sig selv, trafikken og almindelige mennesker, der bare forsøger at passe deres arbejde.
Foto: Martin Lehmann

København er ikke sig selv i denne uge. Overalt vader store og små børnefamilier rundt mellem hinanden og er med deres slæbende tempo og pludrende spadserestil til fare for sig selv, trafikken og almindelige mennesker, der bare forsøger at passe deres arbejde.

Københavneriet

På efterårsreportage i København: Stop lige engang, børn. Hvad laver I egentlig?

Københavneriet standsede et par håndfulde af de unge mennesker i vrimlen på Hovedbanen og stillede dem det klassiske spørgsmål: »Hvad laver I her?«. Svarene var mere mangfoldige end forventet.

Københavneriet

Lara, 8 år, fra Nørrebro Park Skole møder vi foran Tivoli.

»Jeg har lige været i Tivoli sammen med min mor og min lillesøster og fået en bamse. Det er jo Halloween-Tivoli. Det er derfor, jeg er klædt ud som flagermus. Inde i Tivoli gør de nærmest mere ud af halloween end af juleaften.

Der var sådan en udstilling med Danmarks største græskar. Nogle af dem var så store, at det faktisk ikke er til at forstå, hvordan de har fået dem ind i Tivoli. Resten af efterårsferien skal jeg bare se en masse tv, men jeg kunne også godt tænke mig at komme i biografen«.

August, 11, og Alberte Aagård, 14, fra Nærum er lige kommet ind på Hovedbanen for at møde deres fætter, Oliver Nielsen, 15, fra Toftlund, der ankom med bussen fra Rødekro. Nu har de lige spist frokost sammen på McDonald’s.

»Vi skal nok i svømmehallen ovre i DGI-byen. Men indtil nu har vi bare slappet af«.

August og Alberte var i lørdags til koncert med Barbara Moleko i Toldkammeret i Helsingør.

»Det var meget skægt at se hende i virkeligheden, og det var et godt show. Men helt vildt godt var det nu ikke«, er de to søskende enige om.

»Jeg har været til gymnastik, ellers har jeg bare taget det stille og roligt i efterårsferien. Det har været ret hårdt at starte i skolen efter sommerferien«, siger Oliver.

Ellers har de tre planer om en tur på Strøget, inden de på lørdag skal til Sønderjylland, hvor der er fest for hele familien.

Kusinerne Tilde Flemholdt og Marie Mark Pedersen er begge 10 år. Vi møder dem i Dunkin’ Donuts. Marie er fra Randers og har besøgt sin mormor i København et par dage. De har lige været i Tivoli sammen, hvor de havde turpas og prøvede næsten alle forlystelserne. Selv om Tilde er ret vant til at være i Tivoli, fordi hendes mor arbejder derinde.

Efter denne tur regner de bare med at drive den af resten af efterårsferien. Bortset fra at de måske lige skal ud at bowle eller sådan noget.

Søstrene Louise Stabel, 17 (der helst ikke ville fotograferes), og Marie Stabel, 14, møder vi inde i Starbucks. De har været sammen med deres mormor og morfar siden klokken 10 i morges, hvor de mødtes med dem i Stenløse. Sammen med bedsteforældrene har de gået tur på Strøget og været inde og spise frokost på kinesisk restaurant.

Louise var i lørdags til høstfest på Landbrugsskolen i Høng, hvor hun studerer. Begge søstrene regner med, at de kommer på endnu en tur til København, inden efterårsferien er forbi.

Andreas er 15 og går på Marie Kruses Skole i Farum. Det meste af ferien har han været sammen med sine nye venner, som han mødte i sommer på Talent Camp.

»Det er en lejr for unge mennesker, der typisk går på privatskole og har et særligt talent inden for et bestemt fag. Mit talent er for eksempel engelsk. Men det er meget godt for mennesker med særlige talenter at være sammen med nogle andre, der har et bestemt talent«.

Så vennerne i baggrunden er altså nogle, der er specielt gode til matematik, fysik og andre ting. De har selv arrangeret opholdet i efterårsferien, hvor de blandt andet har haft kagedyst og lavet konkurrencer med professorterninger.

Til kagedysten bidrog Andreas med en marshmallow-chocolatecake med sort flødeskum.

Keep Copenhagen weird

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce