O'Hara. Med nærmest selvlysende hår og teaterdramatisk udtryk indtog Jeanett Albeck scenen på Roskilde Festival. Nu arrangerer hun støttekoncerter for Nurses for Refugees.
Foto: Janus Engel (arkiv)

O'Hara. Med nærmest selvlysende hår og teaterdramatisk udtryk indtog Jeanett Albeck scenen på Roskilde Festival. Nu arrangerer hun støttekoncerter for Nurses for Refugees.

Koncert

Godt formål: Dome of Visions fyldes af Lys i Mørket

Søndag 4. oktober samles der ind til foreningen Nurses for Refugees med støttekoncerter og kunstprojekter.

Koncert

Vi har tidligere skrevet en del om Jeanett Albeck her i avisen. Hun er nemlig en driftig kvinde, der både agerer forsanger i orkestret O’Hara og indtager landets skrå brædder med teaterkollektivet Sort Samvittighed.

Nu har den entreprenante kulturiværksætter søsat endnu et projekt.

’Et Lys i Mørket’ hedder arrangementet. Et visionært kunst- og koncertprojekt i havnedrivhuset Dome of Visions ved Den Sorte Diamant, hvis formål er at samle ind til sammenslutningen af beredvillige sygeplejersker, der går under navnet Nurses for Refugees.

Første (og forhåbentlig ikke sidste) støttearrangement foregår søndag 4. oktober fra kl. 19.

En række af koncerter skal give støttepenge til hjælp på Lesbos

Programmet denne første søndag i oktober byder på koncerter med både Mouritz/Hørslev Projektet, Hannah Schneider, førnævnte O’Hara featuring Peter Wangel og til sidst pladevender-session med DJ Palma.

Bag det ganske selvforklarende navn Mouritz/Hørslev Projektet finder vi sanger og musiker Mads Mouritz og forfatter Lone Hørslev, der i 2007 sammen udgav deres første album ’Så er det sagt’. Musikpoetik kaldte Politikens anmelder Kim Skotte deres første album, mens han noterede sig, at de godt nok er »et spøjst par«. På den gode måde, altså.

Hannah Schneider behøver vist ikke længere nogen nærmere introduktion. Hun er efterhånden blevet et velkendt navn på den danske popscene, hvor hun med loop-pedaler, samplere og synthesizere fremfører skandinavisk skønsang der bryder de gængse popskabeloner.

Også aftenens arrangør Jeanett Albeck optræder med O’Hara. Med teaterverdenens dramatiske greb og drømmende melankoli synger Albeck dansksproget pop, der trækker på 1980’ernes koryfæer som Anne Linnet, Lis Sørensen og Tøsedrengene.

Denne aften deler O’Hara scenen med sangeren Peter Wangel fra den elektroniske soul-duo Wangel, der i foråret formåede at udgive en debut-ep for derefter at spille på Roskilde Festival.

Til kamp for Nurses for Refugees

Som nævnt er formålet med dette støttearrangement at samle penge ind til foreningen Nurses for Refugees. En gruppe af sygeplejersker der på frivillig basis arbejder for at hjælpe de mange flygtninge, der i denne tid ankommer til Grækenland.

De står hver dag klar på strandbredden på den græske ø Lesbos, hvor de kæmper for at sikre en god modtagelse til de flygtninge og migranter, der i overfyldte gummibåde krydser Middelhavet og grænsen til Europa i håb om et bedre liv.

Denne aften vil medstifter af Nurses for Refugees Maria Pedersen fortælle om arbejdet på Lesbos.

Billetter til arrangementet koster 100 kroner og kan købes her ( eksternt link). Derudover vil der blive solgt tasker, t-shirts og totebags håndmalet af kunstneren Ida Lunden. Alle indtægter går ubeskåret til Nurses for Refugees.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN