Musik. Der er blandt andet koncert i KoncertKirken på Blågårds Plads på programmet. På billedet er det opførelsen af operaen 'Perseus og Andromeda' i gang i kirken.
Foto: Mads Nissen (arkiv)

Musik. Der er blandt andet koncert i KoncertKirken på Blågårds Plads på programmet. På billedet er det opførelsen af operaen 'Perseus og Andromeda' i gang i kirken.

Koncert

Ny biennale åbner i København i morgen

Første udgave af musik- og kunstbiennalen Njord starter torsdag.

Koncert

De nordiske lande mødes i kunsten og i musikken, når en ny biennale åbner i København i morgen.

Der er musik, lydkunst, billedkunst, visuals og meget andet på programmet, når musikere, kunstnere og komponister fra Finland, Danmark, Sverige, men også fra blandt andet Frankrig, sætter hinanden i stævne i hovedstaden.

Overskriften for begivenheden er Colour of Sound, og »Forholdet mellem klangfarverne i musikken og farveklangene i billedkunsten undersøges gennem koncerter, udstillinger, seminarer og foredrag samt børneprogrammet Frys«, skriver biennalen på sin hjemmeside.

Navnet på den nye biennale er NJORD, og den åbner med en danmarkspremiere på et af Kaija Saariahoos hovedværker, nemlig 'La Passion de Simone', et moderne oratorium.

Det bliver opført af finnerne i ensemblet Avant! Chamber Orchestra samt musikteater-ensemblet La Chambre aux échos. Begge ensembler besøger Danmark for første gang.

Derudover får biennalen også besøg af cellisterne Josefine Opsahl og Jakob Kullberg samt den unge fransk-finske violinist Aliisa Neige Barrière og vokalensemblet Ars Nova Copenhagen samt mange flere.

Du kan læse mere om NJORD på biennalens egen hjemmeside.

NJORD New Nordic Music Biennale. 28. jan. - 1. feb.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN