Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stemmepragt. Forsanger Jonas Smith fra Blaue Blume er af flere anmeldere blevet fremhævet som en af de stærkeste nye stemmer. Her ses bandet, da de optrådte til Offspring i 2014.
Foto: Katinka Hustad (arkiv)

Stemmepragt. Forsanger Jonas Smith fra Blaue Blume er af flere anmeldere blevet fremhævet som en af de stærkeste nye stemmer. Her ses bandet, da de optrådte til Offspring i 2014.

Koncert
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter ordentlig dukkert: Tivoli flytter og strammer sin talentfestival

Mød bl.a. 'Skandinaviens måske største stemme' til Offspring Festival.

Koncert
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyden af i morgen. Sådan præsenterer Tivoli selv de 13 bands og solister, som udgør programmet til årets Offspring Festival, der finder sted på forlystelseshavens udendørsscener fredag.

Og selv om nogle af navnene nok nærmere repræsenterer lyden af lige nu – for eksempel er oddsene for, at du allerede har danset, drukket eller snavet til Ukendt Kunstner og Phlake, nok rimelig store – er der ganske rigtig ret mange upcoming navne i årets pulje.

For eksempel kan du opleve Chinah, hvis sexede pop for nylig imponerede anmelderne ved årets SPOT Festival i Aarhus, tidligere har fået opmærksomhed i internationale musikmedier som The Fader, Stereogum og BBC’s Radio One og nu også har udløst en nominering til Ibyens Upcoming-pris. Chinah åbner Pantomimeteatrets scene kl. 17.

To udenlandske navne på programmet

Du kan også møde Soleima, som blev kaldt et perfekt miks af Mø og FKA Twigs, da hun debuterede med popsinglen 'My boy' sidste år. Siden er det blevet til en single mere, ’Once was’, og netop nu lægger Soleima sidste hånd på sin første EP, som blandt andet er indspillet i London og Los Angeles. Du kan få et smuglyt til numrene derfra kl. 19 – også i Pantomimeteatret.

I den lidt mere rockede afdeling finder du Blaue Blume, som debuterede med ep’en ’Beau & Lorette’ i 2014 og sidste år udsendte albummet ’Syzygy’, der var ret populært hos anmelderne. F.eks. udnævnte norske Gaffa bandets forsanger, Jonas Smith, til »Skandinaviens måske største stemme«. Hør, om der er noget om det, på Plænen kl. 20.

Der er også to udenlandske navne på programmet ved Offspring, nemlig London-hiphopperne i WSTRN og den britiskghanesiske soulsanger Kwabs, som storhittede med nummeret ’Walk’ sidste år, hvor han også spillede på Roskilde Festival.

Festival regnede væk sidste år

Tidligere har Offspring Festival været en flerdagsfestival med op til 45 bands på plakaten, men i år er profilen strammet, og festivalen er flyttet tilbage til foråret.

»Sidste år flyttede vi festivalen til efteråret, så vi ikke lå og konkurrerede med bl.a. SPOT festivalen. Udover 55 mm. regn på de to dage i september erfarede vi også, at det er det forkerte tidspunkt for festivalen. Publikum er mættede og har mest lyst til at komme indenfor i spillestedssæsonen, som netop starter der. I foråret springer alt ud, og festivalpublikummet glæder sig til at komme på græs igen. Flytningen tilbage til foråret betød bl.a., at vi måtte stille os til tåls med en enkelt dag og tre udendørs scener grundet planlagte aktiviteter i vores sale«, siger programchef Rune Erbs Ledet til Ibyen.

Er endagsvarianten også en manøvre til at sikre et højere besøgstal til Offspring?

»Fra 2012 til 2014 præsenterede vi mellem 25-45 bands på 4-5 scener. For hver festival dag var der mellem 10-15.000 dedikerede festivalgæster i haven ud over de normale Tivoli-gæster, samt en rekordhøj omsætning i barer og boder. Vi har også kunnet se, at mere end halvdelen af Offspring publikummet køber årskort og er det unge festivalpublikum, som man også møder ude på landets øvrige festivaler. Sidste år fik vi bogstaveligtalt en kold spand vand i hovedet, men der er ingen tvivl om, at festivalen har sin berettigelse og nødvendighed. Med Tivolis og Fredagsrockens tunge brand er her en unik mulighed for at eksponere ny dansk musik til et bredt publikum for få penge og i en helt anderledes setting i de konventionelle festivaler og spillesteder«, siger Rune Erbst Ledet videre.

Offspring Festival, Tivoli, København, fredag 13. maj, starter kl. 16.45. Pris: Gratis, når entreen er betalt. Spilleplan og mere info her.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer