Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Comedy. Lars Hjortshøj leverer sine sproglige finter med stor sikkerhed.
Foto: Jonas Emil Pedersen / PR-foto

Comedy. Lars Hjortshøj leverer sine sproglige finter med stor sikkerhed.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Hjortshøj gør status i hudløst ærligt onemanshow

Midaldrende Lars Hjortshøj er i fin form i sit nye show, ’Omvendt’.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god nyhed og en lidt mindre god nyhed.

Først: Lars Hjortshøj er tilbage med et nyt show, der er skarpt, vittigt, hudløst og pågående.

Dernæst: Der er ikke for alvor noget nyt på spil hos den veltalende midtjyde. Til gengæld er det meget underholdende at lytte til hans rablerier og udfald mod snart sagt hvad som helst.

Lægger ikke fingre imellem

Lars Hjortshøj nærmer sig de halvtreds og er dermed midaldrende.

Uden at være nogen Dante kan man stedt i den situation godt føle trang til at gøre lidt status. Har man nået, hvad man ville. Er man tilfreds med sit liv og sine omgivelser. Eller står man uforløst tilbage og kan slet ikke følge med?

Det er der, Hjortshøj tager fat. Og han lægger ikke fingrene imellem. Ægteskabet får et ordentligt fur, ligesom folkekirken må stå model til en på goddagen. Han sammenligner fitnesscentre med kirken:

Begge steder vil man af med sine synder, hvad enten det er arvesynden eller et par Snickers, man spiste i bilen. Og begge steder bliver man også konfronteret med nogle fuldstændig vanvittige kropsidealer i form af tynde, senede og benede mænd i umulige strækøvelser på en trækonstruktion.

Han tillader sig også at så lidt tvivl med hensyn til Jesu seksuelle orientering – han siger ikke, at frelseren var homo, men han havde langt hår, gik i sandaler og var overvejende i selskab med andre mænd. Hmmmmm.

At finde sig selv

Det går med andre ord hastigt over stok og sten hos Hjortshøj, der i løbet af det næsten halvanden time lange sæt får demonstreret sit tekniske mesterskab og sin forkærlighed for den sproglige bagerfinte. Som når han lægger op til en vittighed om den aktuelle flygtningepolitik, der så bliver til en pointe om noget ganske andet. Det er flot arbejde.

I det hele taget er der teknisk og materialemæssigt ikke noget at brokke sig over. Lars Hjortshøj kan sit kram; man mærker erfaringen fra mange års firmafester i omgangen med publikum. Der er ganske enkelt en sikkerhed i leveringen, som ikke nødvendigvis borger for materialets kvalitet, men hjælper det på vej, selv når det ikke er helt fint i kanten.

Det er en komik, der favner og rammer bredt, og som uforfærdet beror på klassiske standup-dyder: verbal ekvilibrisme, timing og gode antropologiske iagttagelser

Hvilket det ellers er det meste af vejen. Sine steder har man gættet, at der nok kommer noget om masturbation eller oralsex – eller et los til hans hustru, som godt nok må holde for i en grad, hun med rette kunne være muggen over. Men dem om det.

Ellers er emnerne for de midaldrende mænd klassiske: hunde, teenagere, spisevaner, motion og tingenes generelle (uheldige) tilstand. Det hele monteret fint ind i en ramme, der handler om at finde sig selv. Og måske blive overrasket over, hvem der står og glor på en i spejlet.

Det er en komik, der favner og rammer bredt, og som uforfærdet beror på klassiske standup-dyder: verbal ekvilibrisme, timing og gode antropologiske iagttagelser. Folk vil kunne se sig selv i Hjortshøj. Og det er godt. Men der er ikke meget, der for alvor er omvendt.

Læs mere:

Annonce

IBYEN