Scene

Tusindvis af teatergavekort ligger bare hjemme i skufferne

Landets teatre ligger inde med uindløste gavekort, der beløber sig til flere hundrede tusinde kroner.

Scene

Når velmenende familiemedlemmer og venner forærer deres kære gavekort til landets teatre, ender de ofte med at ende i en skuffe eller nederst i papirbunken på skrivebordet. Flere teatre landet over har for flere hundrede tusinde kroner uindløste gavekort ude hos befolkningen.

På Teatret Svalegangen i Aarhus er værdien af de uindløste gavekort løbet op i et beløb på 270.000 kroner. Heraf står 70.000 kroner i gavekort, der allerede er udløbet.

Det har fået Teatret Svalegangen til at give frit lejde, således at alle med gavekort på hånden kan bytte deres ubrugte kort om til teateroplevelser, selv om de er udløbet. Det gælder frem til juni 2016.

Ifølge Jens Hyldgaard, der er pr-ansvarlig for Teatret Svalegangen, har man valgt at give folk en ekstra chance for at komme i teatret.

»Vi synes, det er synd, at gavekortene ender med bare at hænge på køleskabene rundtomkring og måske udløbe. Vi vil hellere veksle de penge til gode oplevelser og åbne folks øjne for teatret. Det er bedre end bare at lukke kassen i. Vi vil gerne have så mange ind i teatret som muligt«, siger Jens Hyldgaard.

Jens Hyldgaard fortæller desuden, at der er sket en eksplosiv stigning i salget af gavekort til Teatret Svalegangen siden 2010. På fem år er salget af gavekort nemlig steget med ikke mindre end 58 procent.

»Vi tror selvfølgelig, at det skyldes, at vores kunder har gode oplevelser i vores teater, som de ønsker at give videre til venner og familie«, siger Jens Hyldgaard.

Tendensen er klar

Tendensen med gavekort, der ikke indløses, genkender de også på andre teatre rundt om i landet, viser en rundringning, Politiken har foretaget.

Øverst på listen ligger Odense Teater, der i øjeblikket har for 990.000 kroner uindløste gavekort. Men andre teatre landet over kan også være med.

Aalborg Teater overgår Teatret Svalegangen med 382.000 kroner i uindløste gavekort. Nørrebro Teater melder om for 139.000 kroner uindløste gavekort i 2014, hvor beløbene for Betty Nansen Teatret og Østre Gasværk Teater samme år lå på henholdsvis 76.000 og 70.000 kroner i uindløste gavekort.

Også Aarhus Teater bekræfter tendensen, men vil ikke oplyse, hvor stort et beløb der er tale om. Ifølge Aarhus Teaters billetchef, Mette Thomsen, har teatret dog procentvis ligeså mange uindløste gavekort som Teatret Svalegangen.

Håb forude

Fælles for alle teatrene er det, at der er meget lempelige regler for, hvor længe man kan indløse gavekort.

Selv om den lovmæssige forældelse er på tre år, oplyser alle teatre i Politikens rundringning, at man som på Teatret Svalegangen gerne ser igennem fingre med forældelsen for at få folk ind i teatermørket.

Så der er håb forude, hvis man pludselig finder et gavekort frem fra gemmerne, der er gået over sidste dato. Eksempelvis oplyser billetportalen Teaterbilletter.dk, der er en af landets største forhandlere af billetter til scenekunst, at man gerne modtager gavekort, der er op til fem år gamle.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN