Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SERIØST. Kristine Marie Brendstrup drømmer om, at musicalgenren ikke længere opfattes som ’flødeskum’. Foto: Søren Malmose

SERIØST. Kristine Marie Brendstrup drømmer om, at musicalgenren ikke længere opfattes som ’flødeskum’. Foto: Søren Malmose

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spot på teatertalenter: Mød Kristine Marie Brendtstrup

32 år. Født i Lyngby og bosat i København. Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Aktuel i ’Anything Goes’, som har premiere 22. september på Det Ny Teater.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvornår vidste du, at du ville spille musical?

»Som 10-årig var jeg med i ’The Sound of Music’ på Amager Scenen, så musical er noget, jeg har beskæftiget mig med, siden jeg var helt lille. Alligevel var jeg i lang tid i tvivl om, hvorvidt jeg ville gå en mere akademisk vej. Jeg søgte dog ind på Det Danske Musicalakademi, og det lykkedes mig at blive optaget, hvilket jeg er meget glad for i dag«.

Hvad er en god musical for dig?

»Når det er meget detaljeorienteret. Musical er en genre, som ofte får skældud for at være overfladisk flødeskum, men når det er godt udført og der er taget nogle klare valg, er det meget mere end flødeskum«.

»Vores aktuelle musicalkomedie ’Anything Goes’ er en stor opsætning, som hurtigt ville kunne drukne i store numre. Det gør den dog ikke, fordi det kreative team har været meget detaljeorienteret og helt nede i hver enkelt replik og scene. Historien bliver virkelig plejet og taget seriøst frem for bare at blive gemt væk bag en masse store kostumer og sang«.

Musical er en genre, som ofte får skældud for at være overfladisk flødeskum

»Det er i sådanne tilfælde, at jeg bliver glad, både som publikummer og på scenen. Og det er der, musicalen undgår at blive en letkøbt genre«.

Hvad er det bedste og værste ved den danske musicalscene i øjeblikket?

»Der bliver produceret vildt meget i øjeblikket – ikke mindst store kommercielle produktioner som ’Dirty Dancing’, ’Saturday Night Fever’ og ’We Will Rock You’. Det er fantastisk, at der er så mange produktioner, selv om jeg godt kunne være nervøs for, om der er publikum til det hele«.

»Samtidig er der en anden og meget anderledes strømning i gang, eksemplificeret med Fredericia Teaters musicalrugekasse Uterus, hvor der bliver udviklet nye og anderledes forestillinger. Det er ret sejt, når man prøver at skabe ny dansk musikdramatik«.

»Omvendt er jeg ærgerlig over, at der for den kommercielle dels vedkommende er en lidt for tydelig salgsagenda, som er meget styrende. Som udøver oplever jeg, at nogle af de større produktioner godt kunne være bedre, hvis man prioriterede anderledes«.

»Jeg forstår godt, at de store produktioner kræver et stort navn, der kan banke billetsalget i gang, og at det er vigtigt, at folk får en god oplevelse, og så kommer kulissen og kostumerne måske i anden række. Billetsalget bliver dog ofte det altoverskyggende parameter og gør bare, at resultaterne ikke bliver særlig modige. Hvis ikke vi tager forestillingerne dybt seriøst, hvordan skal vi så kunne forvente, at publikum gør det?«.

Hvordan vil du gerne sætte dit præg på dansk musical i fremtiden?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at genren ikke hele tiden skal forsvare sig selv. Der er mange, som synes, at musical er letkøbt underholdning. Men genren kan meget mere, og i kraft af at vi har fået et musicalakademi herhjemme, bliver tingene i dag oftere fuldendte end tidligere. Hvis jeg kan bidrage til, at man om nogle år ikke længere tænker, at man er nødt til at tage til London for at få den fantastiske musicaloplevelse, så vil det være skønt«.

»Det kræver dog, at jeg og andre ikke går i stå, i det øjeblik vi er færdiguddannede. Man har ikke lært alt på det tidspunkt, og vi er nødt til konstant at forny os. Man er nødt til selv at være en aktiv medspiller og præge miljøet. I begyndelsen bliver det nok i vækstlaget, at man kan præge udviklingen – de store scener bliver ikke revolutioneret fra den ene dag til den anden – men hvis man de mindre steder kan give publikum nogle anderledes og fede oplevelser, så kan der godt ruskes lidt i det hele på sigt«.

»Jeg bliver enormt ked af det, når jeg mærker, at kunst og teater ikke opfattes som andet end en udgift. Jeg vil gerne have, at det bliver tydeligt, at kunst er en investering og har en værdi. Hvis man kunne måle, hvor glade folk er, når de kommer ud af teatret, ville det være fantastisk. Vores samfund går op i penge, men jeg ønsker mig, det bliver ændret, så kunsten også bliver anerkendt som noget, der har en stor samfundsmæssig værdi«.

»Jeg tror på, at teatret gør noget godt for folk. Der sker meget indeni et menneske, som sidder nogle timer i Det Ny Teater. Jeg er dog bange for, at man bliver nødt til at prøve at sætte kunstens værdi på formel, så vi som branche taler samme sprog som politikerne. Kunstnere er for gode til at stå ovre i et hjørne og føle sig misforstået. Vi er nødt til at tale samme sprog som dem, der uddeler pengene. Ellers står man i hver sit hjørne og råber, og det tror jeg, politikerne er ret ligeglade med«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips