Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Politidirektør Hanne Bech Hansen sender sagen om racistisk sprogbrug til Statsadvokaten.
Foto: Thomas Borberg

Politidirektør Hanne Bech Hansen sender sagen om racistisk sprogbrug til Statsadvokaten.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politidirektør: Betjente må ikke sige 'perker'

Sagen om en betjent, som råbte »perker« til en demonstrant, bliver sendt til Statsadvokaten af Hanne Bech Hansen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politidirektøren for København indberetter en betjents racistiske sprogbrug for Statsadvokaten.

Episoden, som er dokumenteret på video af Modkraft, udspillede sig forrige tirsdag til en Gaza-demonstration og gik ud over en danskpalæstinenser, som fik beskeden »Nu sætter du dig ned, ellers sætter jeg dig ned med magt. Kan du fatte det, perker?«.

»Jeg har oprettet en sag på den, og den er jeg ved at sende til Statsadvokaten for at bede ham foretage en undersøgelse og en vurdering«, siger politidirektør Hanne Bech Hansen.

P-ordet er aldrig i orden Hun vil ikke kommentere den konkrete sag, fordi den nu efterforskes, men direkte adspurgt om, hvorvidt ordet 'perker' nogensinde kan være acceptabelt for en betjent at sige, er svaret klart.

»Det er entydigt forkert at bruge det ord i mine ører. Men det må statsadvokaten jo nu tage stilling til«, siger Hanne Bech Hansen.

Hanne Bech Hansen understreger, at fordomsfulde bemærkninger efter hendes bedste overbevisning ikke er et stort problem.

»Jeg hører ikke om det i foruroligende grad«, siger hun uden at kunne oplyse, hvor ofte problemstillingen dukker op.

Havde problemstilling oppe i 2008

Hanne Bech Hansen kaldte sidste år to SSP-politifolk til møde, efter at de over for politiken.dk pegede på fordomsfulde bemærkninger hos kolleger som en grund til uroligheder blandt unge med udenlandsk baggrund på Nørrebro.

Efterfølgende tog hun sagen op på et ledermøde og forventer, at budskabet derfra gik videre til politistationerne og patruljevognene.

»I den forbindelse var jeg også ude at sige offentligt, at det er vigtigt, at vi i politiet ikke skruer op for retorikken, også selv om vi står med nogle unge, som er uregerlige. Så må vi køre sager imod dem i stedet«, siger politidirektør Hanne Bech Hansen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden