Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Øvig skælder Blekingegade-bande ud: I gjorde ofre til krøblinge

Succesforfatteren Peter Øvig Knudsen har ikke meget til overs for Blekingegadebandens forklaringer i interview.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Intet politisk motiv kan undskylde regulær vold.

Peter Øvig Knudsen, forfatteren til to bøger om Blekingegadebanden, har meget lidt til overs for det forsvar, som to af bandens medlemmer stiller op med i et netop publiceret interview, hvor de kommenterer den gamle sag efter 15 års tavshed.

»Intet om ofrene« »De holder på, at bandens mission var politisk. Men for mange danskere handler det altså om, at de begik meget voldelig kriminalitet, slog en mand ihjel, og at de har gjort deres ofre til mentale krøblinge. Men konsekvenserne af deres handlinger ofrer de ikke nogen kommentar til. Intet om ofrene eller den dræbte politimand, og det er er meget, meget sørgeligt«, siger Peter Øvig til berlingske.dk.

Blekingegadebanden udførte en række røverier og indbrud i 1970'erne og 80'erne for at støtte nogle såkaldte anti-imperialistiske befrielsesbevægelser. To bandemedlemmer, Torkil Lauesen og Jan Weimann benægter nu, at banden samarbejdede med den tyske terrorgruppe Rote Armee Fraktion, verdens engang mest eftersøgte terrorist 'Sjakalen' Carlos, eller lignende individer og væbnede grupper.

Blekingegadefolk var med i netværk

De siger også, at de aldrig har været i træningslejre i Mellemøsten, men står ved at have samarbejdet med den palæstinensiske organisation PFLP.

Hertil siger Peter Øvig Knudsen:

»Jeg siger ikke, at de har siddet i Libanon og har drukket øl med Baader-Meinhof-gruppen, men det er altså korrekt, at de indgik i et internationalt netværk med dem«.

Han pointerer, at han ikke kalder medlemmer for terrorister - denne betegnelse reserverer han til 'dem, der udfører selve terrorismen'.

Anledningen er det interview, som de to bandemedlemmer gav til den venstreorienterede portal modkraft.dk. Interviewet kan læses her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden